Закон за брокерите на недвижими имоти, съставен от НСНИ

Quoted post

РЕАЛ

#6 по закона за брокерите

2012-12-14 11:53

Каква е защитата на агенциите при некоректни клиенти? В случай, че се наложи агенцията да потърси правата си по съдебен ред как НСНИ ще окаже съдействие, или помощ на съответната фирма? Предвижда ли се част от фонда, натрупан от членски внос, глоби или застраховка да подпомагат брокерите и агенциите както финансово, така и морално, което би респектирало потенциалните некоректни клиенти.

Отговори

Брокер

#12 Re: по закона за брокерите

2012-12-15 10:29:59

#6: РЕАЛ - по закона за брокерите

Защита срещу некоректни клиенти се дава от съда. НСНИ няма как да дава каквато и да било защита в съдебния процес. По делото има 2 страни - агенцията и ответника некоректен клиент. Освен това не се знае каква какво са планирали за съдбата си от НСНИ след приемането на Закона: дали ще останат да съществуват като сдружение или ще се трансформират в Камара на брокерите!?(второто е по-вероятно)

Колкото до финансовото подпомагане. От сдружението досега не са подпомагали членовете си, камо ли занапред. А събираните суми има за какво да се изразходват - Камарата ще има органи и служители на заплати, наеми на офиси, разходи за създаване и поддръжка на Регистър на брокерите, дивиденти за учредители и собственици на Камарата. А всяка Агенция не само че ще е длъжна да членува в Камарата, а ще трябва и да плаща значителни такси за вписване в Регистър, за професионално обучение/годишно/на брокер, за членски внос, за издаване на свидетелства за професионална квалификация и прочие.

Ето защо Законът им за Камарата е НЕПРИЕМЛИВ!




Гост

#36 Re: по закона за брокерите

2013-01-02 15:42:37

#6: РЕАЛ - по закона за брокерите

Парите от членството на брокерите къде ще отиват.???/

снежи

#56

2013-01-17 12:01:44

напълно съм съгласна с колежката-никъде не се говори за защита на брокера когато бъде прескочен или излъган от клиента,а да не говорим че с протоколите и договорите които подписваме......нищо немойем да направим в повечето случаи.