Закон за брокерите на недвижими имоти, съставен от НСНИ

Quoted post

Брокер

#12 Re: по закона за брокерите

2012-12-15 10:29

#6: РЕАЛ - по закона за брокерите

Защита срещу некоректни клиенти се дава от съда. НСНИ няма как да дава каквато и да било защита в съдебния процес. По делото има 2 страни - агенцията и ответника некоректен клиент. Освен това не се знае каква какво са планирали за съдбата си от НСНИ след приемането на Закона: дали ще останат да съществуват като сдружение или ще се трансформират в Камара на брокерите!?(второто е по-вероятно)

Колкото до финансовото подпомагане. От сдружението досега не са подпомагали членовете си, камо ли занапред. А събираните суми има за какво да се изразходват - Камарата ще има органи и служители на заплати, наеми на офиси, разходи за създаване и поддръжка на Регистър на брокерите, дивиденти за учредители и собственици на Камарата. А всяка Агенция не само че ще е длъжна да членува в Камарата, а ще трябва и да плаща значителни такси за вписване в Регистър, за професионално обучение/годишно/на брокер, за членски внос, за издаване на свидетелства за професионална квалификация и прочие.

Ето защо Законът им за Камарата е НЕПРИЕМЛИВ!



Отговори


Гост

#13 Re: Re: по закона за брокерите

2012-12-15 12:35:49

#12: Брокер - Re: по закона за брокерите

Не сте разбрали въпроса ми. Не съм казала, че друг орган, освен съдът може да се произнесе в спор между две страни. Сдружението на недвижими имоти затова се нарича сдружение - защото представлява една общност, която е солидарна в правата и задълженията си. От коментара ви разбирам, че членовете ще бъдат задължени с плащане на "значителни такси", както сам се изразихте, за да се плаща издръжката на "органите" на заплата. Когато обаче агенцията има някакъв проблем - да се оправя сама. Е - чудесно, много хубаво! Браво!!!