Подписка на учените, служителите и докторантите от БАН

Quoted post

Г. Василева

#3 Re:

2016-02-05 18:45

#1: -  Здравейте! Мисля, че няма нито един от подписалите се, нито от работещите в БАН учени, който да е доволен от цифрите, които са заложени. Но все отнякъде трябва да се започне! Казано е, че намеренията ни са това да е първа стъпка, при положение че досега НЯМА никаква! Колкото до това, че използвате думите учен, експерт и специалист - мисля че е и въпрос на лични приоритети. Рядко се получава така, един учен да може хем да бъде експерт в такива проекти, хем да успява да публикува достатъчен брой добри публикации в международни списания. Да не говорим за това да обучи и остави кадри и школа след себе си. И като сте такъв експерт, бихте могли да направите много като алармирате "националните и регионални институции", че за да ползват услугите на учени-експерти, трябва да инвестират в наука! Не само със заплати на експертите, както е практиката.

 

Отговори

без псевдоним

#40 Re: Re:

2016-02-07 12:11:20

#3: Г. Василева - Re:  

 Изобщо не го започвайте, ако ще е това, което е написано в петицията ви. С тази си петиция, Вие искате дефакто да продължите да отблъсквате млади кадри от науката и да запазите сегашният вид на организацията БАН. Ами вие се борите за заплати с 10-20 лв. над минималанта. Защо си губите времето?  Как може да не разбирате, че вредите на колегите си с тази петиция.

Явно за вас важи поговорката "За лудо работи, за лудо не стой", но този принцип ще ви доведе до същата задънена улица в която се намира БАН в момента. Какво започвате с тази безсмислена петиция??? Ами сегашните заплати в много от институтите в БАН са тези, които сте сложили в петицията? Просто отеглете тази смешна петиция.

Това, което може да направите, е да се информирате с какъв процент заплатите на току-що започващите в науката кадри са по-високи от минималните за другите страни в ЕС. Нали се борим на равни начела с всички други държави в ЕС за евро-проектите. И възнагражденията и условията ни за работа трябва да са съразмерни. Кой луд млад ще иде да прави докторантура в БАН, а няма да иде в Германия или Англия, където първо съотношението възнаграждение/разходи е няколко пъти по-голямо, отколкото в България и второ там условията му за работа са на порядъци по-добри.

№1

#62 Re: Re:

2016-02-08 08:00:48

#3: Г. Василева - Re:  

 Нима не разбрахете че подкрепям петицията? Целия коментар #1 беше отговор на въпроса зададен след попълване на петицията: Защо подкрепяте петицията?

запознат

#143 Re: Re:

2016-10-27 17:58:34

#3: Г. Василева - Re:  

 O, вие от ТОЛКОВА МНОГО проекти нямате ВРЕМЕ ЗА НАУЧНА ДЕЙНОСТ. Глупаците с по 600 лева заплата я правят. Те не печелят от вашите проекти, ДЕТО НЯМАТ НИКАКВА НАУЧНА СТОЙНОСТ. Господине, вие не сте за там. Науката се прави в научните звена и резултатите от проектите, ако не са научни, какво са тогава. Пишете глупости. И сте свикнали да печелите проекти ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ОТ ТЕЗИ БЕЗ НИКАКВА НАУЧНА СТОЙНОСТ. Съжалявам, но наглостта ви минава всякакви граници. Няма ли кой да ви спре и да ви потърси сметка за НАУЧНИЯ ПРИНОС НА проекта. Трудът ви не е научен и НЕ СТЕ ЗА работа в научна институция. Толкова! Сигурно сте от онази каста, дето е свикнала да управлява учените, а не да се занимава с научна дейност.