Подписка на учените, служителите и докторантите от БАН

без псевдоним

/ #40 Re: Re:

2016-02-07 12:11

#3: Г. Василева - Re:  

 Изобщо не го започвайте, ако ще е това, което е написано в петицията ви. С тази си петиция, Вие искате дефакто да продължите да отблъсквате млади кадри от науката и да запазите сегашният вид на организацията БАН. Ами вие се борите за заплати с 10-20 лв. над минималанта. Защо си губите времето?  Как може да не разбирате, че вредите на колегите си с тази петиция.

Явно за вас важи поговорката "За лудо работи, за лудо не стой", но този принцип ще ви доведе до същата задънена улица в която се намира БАН в момента. Какво започвате с тази безсмислена петиция??? Ами сегашните заплати в много от институтите в БАН са тези, които сте сложили в петицията? Просто отеглете тази смешна петиция.

Това, което може да направите, е да се информирате с какъв процент заплатите на току-що започващите в науката кадри са по-високи от минималните за другите страни в ЕС. Нали се борим на равни начела с всички други държави в ЕС за евро-проектите. И възнагражденията и условията ни за работа трябва да са съразмерни. Кой луд млад ще иде да прави докторантура в БАН, а няма да иде в Германия или Англия, където първо съотношението възнаграждение/разходи е няколко пъти по-голямо, отколкото в България и второ там условията му за работа са на порядъци по-добри.