За отговорните хора и бездомните кучета

Quoted post


Гост

#2

2013-09-30 19:45

Отхвърлям т.2-ра за "задължителната кастрация" на домашните любимци!!!!


Бих препоръчала т.3-та, "създаване на Зоополиция" да стане т. 1-ва:

Защото:

- безотговорни са стопаните, развъждайки безконтролно и изхвърляйки на улицата домашните си любимци;

- безотговорни са Общините, които не водят на отчет домашните любимци, така както водят хората;

- безотговорни са онези, които злоупотребяват с дадената им финансова възможност и не изпълняват програмата "кастрирай и върни" и пак Общините, които отпускат средства за тези програми и не ги контролират;

- безотговорни са много ветеринарни клиники, които трупат огромни печалби, на гърба на бездомните животни, защото домашните любимци са по-малко, а и не често имат необходимост от втеринарна помощ;

- безотговорни са много НПО-та, по горната причина.

Ето защо трябва да бъде създаден един Орган, като "Зоополиция", който да е независим и над всички безотговорни "ХОРА"!!!

Отговори

Zoya

#3 Re:

2013-09-30 19:55:36

Съгласна съм с всичко написано от Вас.Но и ние живеещите с кучета и работещите в общините и другите институции от които зависи решението на това и представителите на НПО и ветеринарните лекари сме все хора.От всички нас зависи.Не знам доколко мога да определя кое е по важно 1,2 или 3.Всичките са важни.Номерацията е условна.Можем да добавим и много още.Но нека започнем от някъде.

 


Гост

#55 Re:

2013-10-01 18:49:32

#2: -

Напълно съгласна съм с това мнение. Аз също съм против точка 2, така че няма да подпиша тази петиция!
Когато се направи по-добре структурирано предложение за решаване на проблема, когато предложението е написано грамотно - тогава ще го подкрепя!

царицата

#68 Re:

2013-10-02 17:34:34

#2: -

Извинете,но кой мислите ,че трябва да създаде Зоополиция?

Милена

#87 Re:

2013-10-03 14:11:45

#2: -

Аз пък въобще не съм съгласна! Най-ефективното решение ще е да се забрани изцяло продажбата на котки и кучета през зоо-магазините или задължителната продажба на кастрирани животни. Българинът е доказал, че е безмозъчно и безотговорно мекотело в общата си част!!! Съответно е нужно:

1. Да ограничим нерегулирания достъп/покупка на некастрирани и нерегистрирани животни, т.е. да не се чака и на собственика да си регистрира и кастрира животното.

2. Да се създадат достатъчно приюти и то с хуманни условия и да се изловят наистина всички улични животни и да се приберат там, за което ще трябва да се вложи солидна сума, разбира се, НО тя би била смешна по отношение на откраднатите от държавата пари! А и в тези приюти ще се влагат средства през следващите 10 години примерно, колкото ще е оптимистичната продължителност на живот на тези измъчени  животинки.

3. Щом вече няма свободни улични животни, а домашните са регистрирани и маркирани с чип, зоо-полицията да следи стриктно, кой тъпанар си натирва животното на улицата.

И това е! Всичко е просто - трябва да се работи и да не се краде! Точно толкова просто е.

ivanka

#108 Re:

2013-10-05 11:04:59

#2: -

mn mi e intereno kak 6te sprete bezkontrolnoto razvajdane, ako nqma kastracia? dori pri cqlata zoopolica ,daje i za selata,kak 6te si sledite ku4eto kato go pusnete da ti4a v parka ili do bloka i vsi4ko stava za 1 ,2 minuti bukvalno i moje daje da ne go zabelejite? i pak kazvam sa6to pri polojenie,4e vsi4ki bezdomni ku4eta sa6to sa kastrirani, ako vsi4ki di darjaha ku4etata na kaik6i razbiram,ama golqmo ku4e ne stava da go darji6 varzano-sledovatelno bezdomni jivotni vinagi pak 6te ima,prosto 6te sa po malko...
to v izvestna stepen taka e v nqkoi strani i za tova nqma uli4ni ku4eta,ne e samo do samosaznanie! primerno nai malkoto za ,,opasnite,, porodi kastraciata e zadaljitelna v strani kato germania,kakav vi e problema otnosno kastraciata-vsqko 4udo za 3 dni,moito ku4e hem e jensko -a pri tqh o4evidno ne e rutinna operaciata i sam si go kastrirala,mirna mi glavata-nqma da se trevoja za rak,nito ,4e 6te zabremenee i 6te ima o6te izhvarleni jivotni,3 dni ne moje6e da lae,a sled edna semdica si be6e sa6toto ku4e ,ska4a6e i ti4a6e,a pri majkite kolko e lesno:) estestveno ,4e jivotnoto go boli,ama ne go sravnqvaite s 4oveka-ako 4ovek si pravi operacia go boli s meseci-tova nai 4esto se iztakva kato opravdanie ot nqkoi hora,nie kato sa6testva s razum trqbva da go napravim kato ne vredi ,samo pomaga,a vtoroto e ,4e pove4eto hora,ne 4e gi e strah ,4e 6te stane ne6to na lubimeca im,a sa re6ili ,4e tqhnoto ku4e ili kote trqbva da bade razvajdano,za da izkarat nqkavi pari,s koito da osa6testvqt mizernia si jivotec-vie ne gledat eli obqvite za jivotni-90 procenta se otglejdat v dvor na veriga i mrasotiq s cel razvajdane ,a horata gi kupuvat bez da im pravi vpe4etlenie,tova ako e normalno,da podpomaga6 finansovo takiva idioti?