За отговорните хора и бездомните кучета

Quoted post

Милена

#87 Re:

2013-10-03 14:11

#2: -

Аз пък въобще не съм съгласна! Най-ефективното решение ще е да се забрани изцяло продажбата на котки и кучета през зоо-магазините или задължителната продажба на кастрирани животни. Българинът е доказал, че е безмозъчно и безотговорно мекотело в общата си част!!! Съответно е нужно:

1. Да ограничим нерегулирания достъп/покупка на некастрирани и нерегистрирани животни, т.е. да не се чака и на собственика да си регистрира и кастрира животното.

2. Да се създадат достатъчно приюти и то с хуманни условия и да се изловят наистина всички улични животни и да се приберат там, за което ще трябва да се вложи солидна сума, разбира се, НО тя би била смешна по отношение на откраднатите от държавата пари! А и в тези приюти ще се влагат средства през следващите 10 години примерно, колкото ще е оптимистичната продължителност на живот на тези измъчени  животинки.

3. Щом вече няма свободни улични животни, а домашните са регистрирани и маркирани с чип, зоо-полицията да следи стриктно, кой тъпанар си натирва животното на улицата.

И това е! Всичко е просто - трябва да се работи и да не се краде! Точно толкова просто е.

Отговори

Zoya

#92 Re: Re:

2013-10-03 17:45:53

#87: Милена - Re: Изцяло подкрепям  "да се забрани изцяло продажбата на котки и кучета през зоо-магазините",както и развъждането им в нерегистрирани нелегални развъдници,които бъкат в БГ.То и сега си има забрана за излагането на животни в магазини,но никой не я спазва.Спомням си ,че имаше петиция и за това.Подписвала съм я.Нищо не пречи да се внесат и двете.Що се отнася до приютите такива трябва да има едва когато популацията е овладяна на 100%,условията там да бъдат хуманни и нормални.Не пожелавам на нито едно живо същество да попадне в нашенски приют.Освен емоционалната част на нещата има и финансова.И най богатата държана на света не може да си позволи да отглежда голям брой бездомни животни в приют.И за краденето съм с ДВЕ РЪЦЕ - СТОП!