За отговорните хора и бездомните кучета

Quoted post

Zoya

#92 Re: Re:

2013-10-03 17:45

#87: Милена - Re: Изцяло подкрепям  "да се забрани изцяло продажбата на котки и кучета през зоо-магазините",както и развъждането им в нерегистрирани нелегални развъдници,които бъкат в БГ.То и сега си има забрана за излагането на животни в магазини,но никой не я спазва.Спомням си ,че имаше петиция и за това.Подписвала съм я.Нищо не пречи да се внесат и двете.Що се отнася до приютите такива трябва да има едва когато популацията е овладяна на 100%,условията там да бъдат хуманни и нормални.Не пожелавам на нито едно живо същество да попадне в нашенски приют.Освен емоционалната част на нещата има и финансова.И най богатата държана на света не може да си позволи да отглежда голям брой бездомни животни в приют.И за краденето съм с ДВЕ РЪЦЕ - СТОП!

 

Отговори

Джулия Д. Стюарт
Гост

#96 Re: Re: Re:

2013-10-03 20:36:53

#92: Zoya - Re: Re:

Популацията няма как да се овладее 100% скоро. Това мнохо малко държави да успяли да го направят и то с желяана дисциплина (каквато липсва на българина) при прилагането на горе-изборените методи, и с изграждането на хуманни приюти. Не съм съгласна, че трябва да се чака още 20 години, преди бездомничетата на БГ да имат добри условия за живот в приют, докато намерят дом.

За сведение ще направя едно сравнение: Нова Зеландия е богата страна, в която проблема с бездомните животни е на дневен ред вече 130 години и не е решен. Хуманните приюти са спасителния пояс за хиляди животни и тук те са много. Всички хуманни приюти са собственост на защитни организации. Ако ги нямаме, животните са обречени.