За отговорните хора и бездомните кучета

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията За отговорните хора и бездомните кучета

Zoya

#1

2013-09-30 19:33

След последните събития в Румъния и това писмо нямаше как да не направя тази петиция.Прочетете и Вие писмото и ако нещо Ви трепне подпишете петицията.Това не бива да се случва и в България.Няма никакво значение дали писмото е от Румъния,САЩ,Китай или от където се сетите.

Писмо от мениджъра на приют в Румъния/може и да бъде писмо от всеки приют от всяка държава/:
"Пиша това (а то ще е дълго), защото смятам, че обществото ни има нужда от силен вик за пробуждане.
Ще споделя с вас малко вътрешна информация, като мениджър на приют - поглед отвътре, ако щете.Може би ако видите как живота помръква в тези тъжни, объркани очи, може би ще промените начина си на мислене за развъждането и продаването на кученцата на хора които дори не познавате - много е вероятно, това кученце, което току-що сте продали да завърши живота си в приюта, тогава когато то вече няма да е малко и сладко.
Как бихте се почувствали, ако знаехте, че има 90% шанс изоставеното от вас куче никога да не напусне приюта, независимо дали е чистопородно или не! Около половината от всички изоставени от стопаните си, захвърлени кучета, които идват в приюта, са чистопородни.А извиненията са многобройни...Най-честите са:Местим се и няма как да вземем кучето (или котката) с нас.Настина ли? И какво е това място, на което се местите и където не са допустими домашни любимци?Кучето стана по-едро, отколкото смятахме, че ще порастне.Наистина ли? А как предполагахте, че ще изглежда Немската ви овчарка?Няма достатъчно време за кучето.Наистина ли? Аз работа по 10-12 часа на ден и въпреки това ми остава време за 6-те ми кучета!Кучето копае и разрушава двора ни.Наистина ли? А помислихте ли да приберете кучето вътре при вас и да го превърнете в част от семейството си?
Оставяйки кучето в приюта, обикновено ми казват : "Не искаме да изживява стрес, като му намерим друг дом. Знаем, че ще бъде осиновено, то е прекрасно куче." Лошото е, че кучето най-вероятно няма да бъде осиновено, а за стреса от оставянето му в приют какво ще кажете?Нека аз да ви го кажа - кучето ви е обречено на смърт!Вашето изоставено куче има 72 часа, за които да намери нови стопани и това време тече от секундата, в която го оставите в приюта и си тръгнете оттук. Понякога времето му е мааалко повече, но само когато приюта не е препълнен и кучето успее да се опази напълно здраво.Ако кихне - умира!
Вашето куче ще бъде настанено в малко помещение/клетка с още около 25 други, лаещи и плачещи кучета. То ще трябва да отвоюва свое пространство, за да се храни и спи. То ще бъде депресирано и ще вие постоянно от мъка по семейството, което го е изоставило.Ако кучето е късметлия, то ще има достатъчно доброволци в приюта, които да го разхождат. Но ако не е късметлия, вашето куче няма да получи никакво внимание, освен пъхнатата под решетката паница с вода и храна и отмиването на отпадъците с маркуч, с дюза под налягане.Ако кучето ви е голямо, черно или от порода тип бул (питбул, ротвайлер, мастиф и др.) , считайте го за мъртво още при прекрачването на вратата на приюта. Тези кучета просто не се осиновяват.Ако вашето куче не бъде осиновено за 72 часа от постъпването му и приюта е пълен, то се унищожава.
Ако приюта не е препълнен, кучето ви е достатъчно приспособимо и от предпочитана порода, то би могло да избягва екзекуцията си за известно време. Повечето кучета развиват териториална агресия след около седмица в тези условия. Дори и най-благите кучета се променят в тази среда.Дори и кучето ви да успее да преодолее всички тези препятствия, има огромен шанс то да се разболее от кучешка кашлица или от инфекция на горните дихателни пътища и ще бъде унищожено по простата причина, че приютите нямат бюджет, от който да плащат лечението му.
"Онази", с косата"А ето ви няколко факта за евтаназията, за тези от вас, които никога не са били свидетели как перфектно, здраво, уплашено животно бива "приспано".Първо, кучето ви ще бъде изведено от клетката на каишка. Винаги им се струва, че отиват на разходка и кучетата махат щастливо с опашка. Но това продължава само докато влязат в "Стаята".
Всяко от тях се сковава от ужас и се запъва с лапи, дърпайки се наван от вратата. Сигурно им мирише на смърт или усещат мъката на загубените в тази стая души. Странно е, но същото се случва с всяко едно куче. Вашето куче или котка ще бъде удържано насила, от един или двама ветеринарни техници (в зависимост от големината на домашния ви любимец и това колко е ужасЕн той.) После евтаназатора или ветеринар започват процедурата. Намират вена на предния крак и инжектират смъртоносната доза "розово" . Надеждата е, че кучето няма да бъде ужасено от насилственото му удържане и няма да се тресе и да рита неистиво с крака. Виждал съм издърпани от вената игли, виждал съм как кръвта шурти докато се води битка да удържането на кучето, придружена с викове и писъци.
Те не просто "заспиват" - понякога има спазми, понякога се борят за глътка въздух и се изпускат безконтролно.Когато всичко най-сетне свърши, трупът на кучето ви, ще бъде хвърлен, подобно на дънер в огнище, в огромен фризер, с всички останали трупове на убитите преди това животни, които просто чакат да бъдат извозени като боклук.
Какво става после? Кремация? Изхвърляне на бунището? Преработка в животинска храна? Никога няма да разберете, никога няма да се замислите за това, дори няма да ви мине през ума. То беше просто животно, а и вие винаги можете да си купите друго, нали?!
Свобода и справедливост за всички.Надявам се тези, които са прочели това, да бършат сълзите си и да не могат да се отърват от картината, която описах. Аз съм така всеки ден, на път към къщи от работа. Мразя работата си, мразя факта, че изобщо съществува и ненавиждам факта, че тя винаги ще съществува, освен ако ние хората не направим някаква промяна и не осъзнаем, че влияем върху различни съдби, зарязвайки кучето в приют.
Всяка година умират между 9 и 11 МИЛИОНА животни в приютите и само вие можете да спрете това!Аз правя каквото мога и спасявам всеки живот, който съм способен да спася, но при спасителите е винаги пълно с животни и винаги има много повече животни за спасяване, отколкото приемни домове за тях.Моят апел към всички вас, пишейки това е: НЕ РАЗВЪЖДАЙТЕ И НЕ КУПУВАЙТЕ КУЧЕТА, ДОКАТО ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ПРИЮТИТЕ СА ПЪЛНИ И ЖИВОТНИТЕ УМИРАТ!
Мразете ме ако щете - истината винаги боли, а реалността е такава, каквато ви я представих.Надеждата ми е да променя мисленето на поне един от вас - да не развъждате вашето куче, да не изоставяте кучето си в приют, да не купувате куче, когато можете да си осиновите. Надявам се някога, някой да дойде при мен в приюта, да ми покаже това писмо и да каже: "Попаднах на това и искам да си осиновя куче от вас."Тогава може би, ще си е струвало да го напиша."


Гост

#2

2013-09-30 19:45

Отхвърлям т.2-ра за "задължителната кастрация" на домашните любимци!!!!


Бих препоръчала т.3-та, "създаване на Зоополиция" да стане т. 1-ва:

Защото:

- безотговорни са стопаните, развъждайки безконтролно и изхвърляйки на улицата домашните си любимци;

- безотговорни са Общините, които не водят на отчет домашните любимци, така както водят хората;

- безотговорни са онези, които злоупотребяват с дадената им финансова възможност и не изпълняват програмата "кастрирай и върни" и пак Общините, които отпускат средства за тези програми и не ги контролират;

- безотговорни са много ветеринарни клиники, които трупат огромни печалби, на гърба на бездомните животни, защото домашните любимци са по-малко, а и не често имат необходимост от втеринарна помощ;

- безотговорни са много НПО-та, по горната причина.

Ето защо трябва да бъде създаден един Орган, като "Зоополиция", който да е независим и над всички безотговорни "ХОРА"!!!

Zoya

#3 Re:

2013-09-30 19:55

Съгласна съм с всичко написано от Вас.Но и ние живеещите с кучета и работещите в общините и другите институции от които зависи решението на това и представителите на НПО и ветеринарните лекари сме все хора.От всички нас зависи.Не знам доколко мога да определя кое е по важно 1,2 или 3.Всичките са важни.Номерацията е условна.Можем да добавим и много още.Но нека започнем от някъде.

 


Гост

#4 Re: Re:

2013-09-30 20:17

#3: Zoya - Re:

Е, да деее...всички безотговорни и виновни, и най-вече печелившите от сврухпоулацията на бездомничките, "СМЕ ВСЕ ХОРА!"

Докато има печалба и безотговорност, няма как да стане!

Трябва си сериозен КОНТРОЛ!

Тази публикация е изтрита от администратора на сайта. (Покажи подробности)

2013-09-30 20:21


Тази публикация е изтрита от администратора на сайта. (Покажи подробности)

2013-09-30 20:22


Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2013-09-30 20:42


Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2013-09-30 20:44


Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2013-09-30 20:47



Гост

#10 Re: Re: Re:

2013-09-30 20:53

#4: - Re: Re: Затова искаме Зоополиция.За да има КОНТРОЛ над този проблем.Иначе всички си прехвърлят топката.

 


Гост

#11 Re:

2013-09-30 20:54

#5: Неизвестен автор - Всяко живо същество е важно.Представете си колко сиво и скучно ще бъде на земята,ако останем само хората.

 


Гост

#12 Re: Re: Re:

2013-09-30 20:55

#6: - Re: Re: Явно не сте прочели внимателно текста на петицията.Никой не иска кучета по улиците.И за да няма такива които продават кучета на зарад или изток и да просят пари за тях,а в същност да си живеят с тези пари е тази петиция.

 


Гост

#13 аз

2013-09-30 20:59

я ми кажи как се продават кучета на запад първо. Имаш ли представа, какво коства на доброволците спасяване на едно бездомно куче, като усилия и средства? Аз също не искам да има бездомни кучета на улицата, защото се измъчвам като ги виждам как страдат. Но затова търсете отговорност от общинити, които прибират парите от нашите данъци! Но най-добре е слабите и беззащитните да се нападат

Гост

#14 Re: аз

2013-09-30 21:07

#13: - азИма и такива като Вас.Които помагат безкористно.Но за да няма упреци и в бъдеще и общините да си вършат работата,трябват законовите промени изредени в петицията.Вярвам,че нямате нищо против тях.

 

 

Тази публикация е изтрита от администратора на сайта. (Покажи подробности)

2013-09-30 21:28


Тази публикация е изтрита от администратора на сайта. (Покажи подробности)

2013-09-30 21:30



Гост

#17 Re: Re: Re:

2013-10-01 06:33

#16: - Re: Re: Моля с коментарите петицията да не се превръща в група от Фейсбук.Нейната цел не е това.Ако някой вярва,че тези мерки могат да помогнат за решаването на проблема нека подпише.Ако не вярва да не подписва.

 


Гост

#18

2013-10-01 07:09

аз гласувам с две ръце ЗА създаването на зоополиция. Аз бих станала доброволец там!

Гост

#19

2013-10-01 10:02

Промяна в закона за бездомните животни е меко казано повече от необходима. Наложителна е. Първопричината за бездомните животни са хората, които са ги оставили без дом. Да ги избием? Нека така да си решим и проблема с циганите тогава. И докато едното е ужасяващо и нехуманно, другото е позволено. Не виждам логиката. Да се подлагат животните на глад, мъчения и мизерия - още една точка. Да се оправдават мъчителите и убийците им... В това има нещо крайно психопатично, крайно жестоко. Би трябвало в 21ви век човешката цивилизация да е по-напред в човещината от това.

Гост

#20

2013-10-01 10:36

Браво!Най-накрая някой да мисли за кардинално решение!
необразована

#21 Re: Re: Re:

2013-10-01 12:02

#16: - Re: Re:

Много сте дълбоки Вие образованите,особено като Ви види човек правописа,за останалото да не говорим...Ако някой ден разберете разликата между благородно и паразитно животно,едва тогава ще разберете колко е глупаво сравнението Ви..."Всяко живо благородно същество."- Така по добре ли е за дълбоко образованите да разберат за какво иде ред в тая петиция!?...


Гост

#22 Re: Re: Re: Re:

2013-10-01 12:08

#21: необразована - Re: Re: Re:

и какво му е благородното на безстопанственото куче ? откога уличните помияри са изчезваш вид, че да не може да се избиват щом в кучкарника няма място ?

уличните кучета са ПАРАЗИТ който е продукт на безотговорни кучкари , а не на всички хора !

"Ако вашето куче не бъде осиновено за 72 часа от постъпването му и приюта е пълен, то се унищожава."

много добре са го написали и това се практикува в много страни към които се стремим .

в кучкарника винаги трябва да има място и ако по някаква сериозно причини решиш да си оставиш там кучета да го вземат а не да си принудена да го изриташ на улицата .


4 ВЪШКИ

#23 Re: Re: Re: Re:

2013-10-01 12:11

#17: - Re: Re: Re:

пука ли му на някой за помиярите по улиците и за простакесите които ги защитават ?

направете пак един митинг с 10-12 луди лелки -нали така ви наричат от 4 ЛАПИ :D


Гост

#24

2013-10-01 12:44

МОЛЯ ОТ ОТГОВОРНИТЕ ИНСТАНЦИИ ДА ЗАПОЧНАТ ДА РЕШАВАТ ПРОБЛЕМА НА БЕЗДОМНИТЕ ИЗМЪЧЕНИ ЖИВОТНИ КАТО ПРИЕМАТ ОГРОМНИ ГЛОБИ ЗА ВСЕКИ КОЙТО ИЗХВЪРЛИ ДОМАШНОТО СИ ЖИВОТНО. И ДА БЪДЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА КАСТРАЦИЯТА А НЕ ДА СЪБИРАМЕ ПО УЛИЦАТА ПОЛУУМРЯЛИ БЕБЕТА.

Тази публикация е изтрита от автора на петицията. (Покажи подробности)

2013-10-01 12:46