Peticiq.com

запазване статута на ресурсните центрове

Свържете се с автора на петицията

Гост#76 Jan 14, 2015, 22:30
Ресурсните центрове трябва да останат,защото в тях работят висококвалифицирани педагози,които само могат да са от полза на децата и техните родители.Нека мислим за децата,за тяхното настояще и бъдеще!

This comment has been removed by the person who wrote it.

kara para#78 Jan 15, 2015, 08:45

Re:

#13: -  

А вие какъв учител сте, като дори не пишете на кирилица?! И откъде сте сигурен(а), че в Ресурсните центрове се назначават само специалисти, а не "хора на хора", както се изразявате?! Напротив- точно тези центрове са "окупирани" от неспособни "предметници" с "някакви курсове", преквалифицирани инженери, нереализирани в областта си, полувисшисти със статут на трайно безработни до момента на създаването на тези центрове....Накратко, сбирщина от връзкари, слаби професиналисти в областта си, още по- слабо грамотни (правописните им грешки са повече от тези на моето дете), които по тези причини не са получили назначение в друго уч. заведение. И вие твърдите, че точно такива хора са много полезни за децата със СОП?! Напротив- това е поредното доказателство колко безотговорно се неглижира отношението към тези деца и колко много средства се "отклоняват"от основното си предназначение- в полза на децата, за сметка на издръжката на Ресурсните центрове и заплатите на учителите в тях, на които никой друг работодател не би дал!!! Няма да говоря за липсата на контрол (центровете са в областните градове, но "специалистите" работят и в общински уч-ща) и как някои от тези "специалисти" си позволяват дори да не ходят на работа и да карат родители и деца да ги чакат с часове!!! Аз съм чакал много пъти логопед и психолог във фиксирания час (и още 1 в "аванс"), докато разбера, че единият бил "след нощен запой",другият просто системно си работел на 4-дневна раб. седмица.... По тези и още много др. причини съм твъдо ЗА закриването на областните Ресурсни центрове и създаване на подобни в общините- с по- малко, но качествени специалисти! Не ме интересува колко връзкари ще отидат на трудовата борса- интересува ме детето ми да се ползва от правото си за качествено обучение и получаване на компетентна професионална помощ!!!

counselor#79 Jan 15, 2015, 11:39

Re:

#2: -  

Уважаеми специалист- сурдопедагог и рес. учител! Най- напред научете пунктуационните и граматичните правила- напр. поставянето на пълен и кратък член на думите от м.р. и оборете всеобщото твърдение, че  Ресурсните центрове не са центрове за слабо грамотни учители и ниско кваливицирани "специалисти"! Някои от въпросите ви наистина са риторични- това касае доколко задълбочено е проучен въпросният  закон.Отговор на въпрос №5: Специалист, извършващ тази дейност в 1 или повече уч. заведения и детски градини. Въпрос №6- отговор: А нима сега някой ги защитава? И как, ако може да дадете повече подробности? Отговор на въпрос №7: А кой ще отговаря за доказаната неефективност на Ресурсните центрове? Има ли статистически данни колко деца със СОП са преодоляли, или поне подобрили специфичните си нарушения?

mamma mia#80 Jan 15, 2015, 13:45

Re:

#76: -  

НЕ ДУМАЙ!!!!!!! Колко квалифицирани?! До ниво "преквалифициран биолог" с допълнителна екстра полувисшист (пардон- "професионален бакалавър", каквото и да означава) и с още по- голяма "екстра"- съпруг(а) в РИО..... И това ако не е в полза на децата- какво повече може да се иска?!

Гост#81 Jan 23, 2015, 21:01

подкрепям петицията!!!

Гост#82 Jan 27, 2015, 06:15
Имам 41 години трудов стаж като детска учителка и от пет години работим и с деца - СОП.
Моето мнение е,че ресурсните центрове трябва да съществуват,защото,те подпомагат децата със тежки
увреждания.Това,че сме интегрирали децата със СОП
не означава,че работим добре с тях.Нищо против колегите,но ако имаш 30 деца-не можеш да работиш и с едно дете отделно,както е необходимо.Няма как да стане.На тези деца са нужни специални Програми и много грижи-ежедневно от ресурсни учители и специалисти-логопеди,психолози.

Please comment on this petition

Please do not write personal information such as an address, phone number or email address in your comment. Do not write your own name or the name of any other person either.

Платена реклама

Peticiq.com ще рекламира тази петиция пред 3,000 души.

Научете повече...

Изберете бюджет
Начин на плащане
PayPalGoogle PayApple PayКредитна карта

Изберете метод на плащане, за да продължите.