запазване статута на ресурсните центрове

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията запазване статута на ресурсните центрове


Гост

#76

2015-01-14 22:30

Ресурсните центрове трябва да останат,защото в тях работят висококвалифицирани педагози,които само могат да са от полза на децата и техните родители.Нека мислим за децата,за тяхното настояще и бъдеще!

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2015-01-14 22:33


kara para

#78 Re:

2015-01-15 08:45

#13: -  

 А вие какъв учител сте, като дори не пишете на кирилица?! И откъде сте сигурен(а), че в Ресурсните центрове се назначават само специалисти, а не "хора на хора", както се изразявате?! Напротив- точно тези центрове са "окупирани" от неспособни "предметници" с "някакви курсове", преквалифицирани инженери, нереализирани в областта си, полувисшисти със статут на трайно безработни до момента на създаването на тези центрове....Накратко, сбирщина от връзкари, слаби професиналисти в областта си, още по- слабо грамотни (правописните им грешки са повече от тези на моето дете), които по тези причини не са получили назначение в друго уч. заведение. И вие твърдите, че точно такива хора са много полезни за децата със СОП?! Напротив- това е поредното доказателство колко безотговорно се неглижира отношението към тези деца и колко много средства се "отклоняват"от основното си предназначение- в полза на децата, за сметка на издръжката на Ресурсните центрове и заплатите на учителите в тях, на които никой друг работодател не би дал!!! Няма да говоря за липсата на контрол (центровете са в областните градове, но "специалистите" работят и в общински уч-ща) и как някои от тези "специалисти" си позволяват дори да не ходят на работа и да карат родители и деца да ги чакат с часове!!! Аз съм чакал много пъти логопед и психолог във фиксирания час (и още 1 в "аванс"), докато разбера, че единият бил "след нощен запой",другият просто системно си работел на 4-дневна раб. седмица.... По тези и още много др. причини съм твъдо ЗА закриването на областните Ресурсни центрове и създаване на подобни в общините- с по- малко, но качествени специалисти! Не ме интересува колко връзкари ще отидат на трудовата борса- интересува ме детето ми да се ползва от правото си за качествено обучение и получаване на компетентна професионална помощ!!!

counselor

#79 Re:

2015-01-15 11:39

#2: -  

 Уважаеми специалист- сурдопедагог и рес. учител! Най- напред научете пунктуационните и граматичните правила- напр. поставянето на пълен и кратък член на думите от м.р. и оборете всеобщото твърдение, че  Ресурсните центрове не са центрове за слабо грамотни учители и ниско кваливицирани "специалисти"! Някои от въпросите ви наистина са риторични- това касае доколко задълбочено е проучен въпросният  закон.Отговор на въпрос №5: Специалист, извършващ тази дейност в 1 или повече уч. заведения и детски градини. Въпрос №6- отговор: А нима сега някой ги защитава? И как, ако може да дадете повече подробности? Отговор на въпрос №7: А кой ще отговаря за доказаната неефективност на Ресурсните центрове? Има ли статистически данни колко деца със СОП са преодоляли, или поне подобрили специфичните си нарушения?

mamma mia

#80 Re:

2015-01-15 13:45

#76: -  

НЕ ДУМАЙ!!!!!!! Колко квалифицирани?! До ниво "преквалифициран биолог" с допълнителна екстра полувисшист (пардон- "професионален бакалавър", каквото и да означава) и с още по- голяма "екстра"- съпруг(а) в РИО..... И това ако не е в полза на децата- какво повече може да се иска?!


Гост

#81

2015-01-23 21:01

подкрепям петицията!!!


Гост

#82

2015-01-27 06:15

Имам 41 години трудов стаж като детска учителка и от пет години работим и с деца - СОП.
Моето мнение е,че ресурсните центрове трябва да съществуват,защото,те подпомагат децата със тежки
увреждания.Това,че сме интегрирали децата със СОП
не означава,че работим добре с тях.Нищо против колегите,но ако имаш 30 деца-не можеш да работиш и с едно дете отделно,както е необходимо.Няма как да стане.На тези деца са нужни специални Програми и много грижи-ежедневно от ресурсни учители и специалисти-логопеди,психолози.



Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...