ЗА НЕЗАВИСИМ ЛЕВ, РАБОТЕЩ ЗА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА
Свържете се с автора на петицията
Пенчо
Браво Валутко!Някои не само не четат,но умишлено заблуждават/манипулират/.Явно изпълняват поръчки.
Не само сме чели,но опитали и преживели.Падне ли борда - пада държавата България!
Re: Re: За премахване на валутния борд в България
#15: Райчо Марков - Re: За премахване на валутния борд в България
Г-н Марков, валутния борд дава възможност за прогнозирумемост на валутния курс, съответно за сигурността и прогнозируемостта на направените инвестиции. Това определя лихвения процент, по който банките отпускат парични заеми. По времето на Виденов този лихвен процент достигна нива от 350% годишна лихва. Тоест за получени 1000 лв трябваше да платиш 3500лв лихва или да върнеш 4500 лв. За една година. Това блокира бизнеса, това прави невъзможна покупката на недвижимости и пр. Ако в настоящия момент се отмени валутния борд, ще настъпи хиперинфлация, цените ще се сменят всеки ден, естестевено нагоре, съответно мижавите пенсии ще станат хептем нищожни. Реалните доходи ще се обезценят съвсем. Ще спечелят единствено кредитополучателите, които ще си покрият кредите с обезценени левове.
Колко градуса ви е температурата? Да не сте болен, умопобъркан или апаш?
Стой си в Ню Йорк и не давай акъл от там... Мислиш, че като четеш "умните" книжки там, си открил топлата вода? Не се бъркай в работи, които не те засягат и по-важното, от които нищо не разбираш. Ако толкова те е грижа какво става в България, ела тук да се правиш на шут.
премахване на валутния борд
Аз си пия хапчетата редовно, а Вие??
Добавка в петицията
http://bulgaria-mmt.blogspot.com
Забравих да кажа само,..
#34: Райчо Марков - Добавка в петицията
..че ако след като някои от вас са прочели публикации там, в ММТ блога, и имат въпроси, бих се радвал да ги зададат там в коментарите под съответната статия. Градивна дискусия на идеите е от полза за всички ни, благодаря.
Райчооо..Райчо,вратовръзката ти е на кирлива шия..
Re: Райчооо..Райчо,вратовръзката ти е на кирлива шия..
#36: Валутко Бордов - Райчооо..Райчо,вратовръзката ти е на кирлива шия..
Бих бил радостен да ми помогнеш в грешките..трябва да разбереш, че всичко върша сам, време няма много (намаляваме с всеки един ден в България), бързам, извинявам се за грешките, мой човек, сори. А иначе уважавам чуждото мнение и никога не бих отвърнал с обиди или да блокирам опоненти тук или в блога ми. Ненавиждам ценцурата, Валутко! Много вестници в България ме блокираха. Задай си въпроса защо, като и двамата знаем какво представляват голямото болшинство от българските медии, благодаря ти!
Отмяна на валутния борд-Пълна глупост в огромни мащаби!!!!!
АНКЕТА
The Secret of Oz / Тайната на ОЗ
http://big-boss-tracker.net/index.php?page=torrent-details&id=b2cb3f059c46d7092a18f76d3edfad3ff960ff5e
Парите като дълг / Money As Debt
http://www.dokumentalni.com/?p=46
До Г-н Марков
Пропагандата ви лъхаща на комунизъм изглежда идва по доста удобно време за продажни и лакоми псета от сегашното управление, които живеят от кредити и милеят за бързо забогатяване от една втора виденова зима. Ще дойдете ли тогава Вие да дарявате храна с заплатката си в долари?
This comment has been removed by the person who wrote it.
Re:
След премахването на борда никой няма да загуби спестявания, тъй като правителствената фискална политика ще премахне бремето от икономиката ни, намалявайки данъците и увеличавайки правителствените разходи чрез създаването на програмата за гарантирана работа при минимално за страната заплащане. БНБ пък ще поддържа постоянен основен лихвен процент равен на нула, което също стимулира труда и производството за сметка на икономическата рента. Производството и продажбите ще се увеличат, а от там и доходите на всички. Спестяванията са функция на дохода.
Re: До Г-н Марков
Право ми дава това, че съм български гражданин. Право също ми дава и това, че аз и милиони други българи бяхме прокудени от родината си от престъпно неграмотни и корумпирани български правителства. Моите родители не можаха да се радват на внуците си. Майка ми дори не успя да види внука си преди да си иде от този свят. Преди около пет години имах късмета съвсем случайно да се запозная с ММТ идеите за първи път и още тогава веднага знаех, че един ден ще ги разпространя в България. А и още нещо. Тъй като всеки знае трагичното състояние на българските пенсионери, ние децата им имигранти-заточеници в чужбина имаме едно от малкото радостни задължения всеки месец - да им изпратим от валутата, която заработваме, за да могат да свържат двата края. От януари 2000 г. досега аз лично съм подкрепил българското агрегатно търсене с около $40 000.
Re: Re: конвертируема....или....не
#20: Райчо Марков - Re: конвертируема....или....не
прочети си макроикономиката и ще разбереш защо днешните пари са "книжни а не "кредитни"
НЕ ПОДКРЕПЯМ премахването на валутния борд.
| This discussion has been closed. |