ЗА вегетарианско меню в детските градини и кухни!
Свържете се с автора на петицията
За избора
Не може животинските храни да са задължителни, при положение, че има пълноценни заместители. Ограничението за бобови 2 пъти седмично трябва да отпадне.
Ако сме напълно честни за избора - трябва да дадем на децата да избират. Защо решавате вместо тях? Мислите ли, че те не знаят какво да изберат? :)
Re: за какво точно е петицията?
Време е да спрем да бягаме от природата и единствения контакт с нея да е когато я рушим.
Време да започнем да възпитаваме поколенията да се хранят с истински продукти, които доставят на организма нужните вещества.
Разнообразието е най-важно, така човешкия род е оцелявал винаги... но разнообразие от истински продукти
А всеки да си следва неговите убеждения.. не можете да ме убедите че не трябва да се яде месо. Колкото теории има за, толкова и против. Въпрос на предпочитание.
Re: Re: за какво точно е петицията?
#33: Абра-Кадабра - Re: за какво точно е петицията?
Здравейте. точно поради тази причина и нас не могат да ни задължават да ядем месо, не е ли така?
За ВЕГЕТАРИАНСКО/ВЕГАНСКО меню в детските градини и кухни!!!!! Това е демократичният избор, който СТЕ ДЛЪЖНИ да ни осигурите, като на равноправни граждани на Република България!!!
Срамота е човечесвото все още да се изхранва с кръвта на другите видове. И вместо да наведат главата си поради този голям срам, някои имат наглостта да проявяват насилие и сред себеподобните си (и то в така наречените "цивилизовани държави"). Как някой ще ми заповядва и налага как да храня детето си, какви вируси да му вкарвам в крехкото тяло и как да го обработвам и манипулирам, за да служи и то безропотно на лъжливата ситемата. И как ще погледна в очите си своете дете, когато то ме попита: "Татко, защо ме направи безскруполен убиец, защо не успя за ме запазиш чист?"
Вегетарианските деца, отраснали хранейки се без излишно насилие са много и безчет. Израстват като Здрави, Жизнени и Енергични люде. Аз познавам такива хора. И те са Горди с това, Горди с Прекрасния Живот, който водят. Веднага давам пример с едно такова момче (вече мъж), който е Колоездач, Планинар и Алпийски Катерач. Смел, Силен и никой не може да се мери и надпреварва с него. И все от този тип са хората-Вегетарианци, включително и аз :)
Ние нямаме право да превръщаме и децата си в зверовете, които сме ние! Това е грях и престъпление! Касапщината на тази планета трябва да се спре - и то незабавно. Затова е Хубаво да създадем едно Чисто, Необременено и Чувствително поколение от млади хора.
Явор Карапетров
Здраве, Сила и Дълъг Живот :)
Re:
Точно затова има толкова болни лъвове, тигри, мечки и вълци. Смятам, че тези животни, въпреки че природата им е отредила да ядат месо, трябва също да бъдат приучени да пасат трева още от най-ранна възраст!!!
Re:
Мога ли да запитам Вие от какъв животински вид сте произлязъл и наясно ли сте с еволюцията на човека?
(сега, след като сте Смел и Силен, не е лошо и да станете по-Грамотен - безскруполен=безскрупулен; човечесвото=човечеството; много и безчет=тавтология)
Не тровете системно бъдещото поколение с токсините на мъртва плът в яиниите.
Re:
#45: - тогава да на ориза от Китай , да на белия боб от киргизстан , да на царевицата от Сащ , да на соевите протеини с неизвестен произход . нека децата ни да ядат храна добита без жестокост . ами лещата ами ..................... АБЕ ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ? установено е че и растенията имат нервна система , щом могат да бъдат упоени. каточели С.Цваиг беще написал нещо за насилието преди много години ,помните ли онова за ябълката ? да но все нещо требе да се гризка
Нека оставим децата си да имат избор за всичко, което няма да навреди на здравето им. Месото е прието за една от главните хранителни групи не случайно. Нека децата имат възможността да ядат месо дори и в домове на *внимание лично мнение* самозаблуждаващи се псевдо-еколози *внимание лично мнение* вегетарианци.
Re:
В месото има вещества, необходими за подрастващия организъм. Оставете децата да опитат от всичко, а по-късно сами да решат дали ще станат вегани.
Re: Re:
това с храната, добита по особено жесток начин ме удря в тавана от смях. не съм запозната да има хуманно добиване на месо. по тази логика трябва да смятаме всички различни от вегани за изверги.
"установено е че и растенията имат нервна система , щом могат да бъдат упоени. каточели С.Цваиг беще написал нещо за насилието преди много години ,помните ли онова за ябълката ? да но все нещо требе да се гризка"
да спрем да се храним ли?
ХИЛЯДИ ГОДИНИ ВЕГЕТАРИАНСТВО И ТОЛКОВА СВЕТЛИ ЛИЧНОСТИ СА ПРИМЕР ЗА МНОГО ХОРА!
Не забравяйте , че за нашия народ са казвали пътеписи, че сме вегетарианци , които рядко ядат месо!
| This discussion has been closed. |