ЗА вегетарианско меню в детските градини и кухни!

Мили Родители,


Тази петиция цели разумното прилагане на Наредба No 6/10.08.2011 на МЗ за здравословното хранене на децата на възраст от 3 до 7 години в детските заведения, базирайки се на която в момента българските ОДЗ са задължени да предлагат 5 дневно меню с месо в детските градини!

Ако искате децата ви да имат избор ПОДПИШЕТЕ ТАЗИ ПЕТИЦИЯ, за да бъдат внесени промени в Наредбата все пак детските градини сами да преценяват какво да е менюто!

Вашите подписи ще бъдат внесени в Министерството на Здравеопазването с молба за изпълнение на Чл. 6. ал. (2): Менютата по ал. 1 се изготвят с участието на медицински специалист и/или технолог по хранене.

Така всяка детска градина ще може да изготви балансирано меню за посетителите си, в което на базата на растителни и/или животински продукти да се набавя средната дневна доза от протеини, въглехидрати, мазнини и витамини, необходими за растежа на децата ни. Месото не би трябвало да е задължително!

"Ако хората позволяват на властта да решава какво да ядат и какви лекарства да вземат, не след дълго телата им ще са в същото жалко състояние, в каквото са душите на живеещите в тирания." - Томас Джеферсън

 

Наредба No 6/10.08.2011

http://94.156.102.51/bg/laws/ldoc/2135747350

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам ЕСГ да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook