НЕ на войната по пътищата в България!

Време е войната по пътищата в България да се преустанови!!!

Трябва да се спре с убийствата на невинни деца, възрастни хора и невинни жертви! В 21 век, в Европейска държава това не бива да се толерира и постоянно да се изказват съболезнования в  социалните мрежи, без да се взимат адекватни мерки, а на "убийците на пътя" да им се разминават присъдите и делата да се протакват!

Нека не чакаме нещастието да се случи на близките ни! Никой не е застрахован! Поредните невинни жертви са две бебета, преди дни отново имаше жертва на пешеходна пътека, дни преди това България беше потресена от "убийството" на две момичета!

Тази петиция е с цел събиране на възможно най-много подписи, възможно най-бързо, които впоследствие да бъдат разпратени по всичките министерства, отговорни за безучастието на държавата в тази война!
Нека за момент забравим за войната в Украйна и да погледнем войната в нашата държава!

Забравихме ли Милен Цветков, който беше убит на Великден, 2020?
А Мануела - момичето, пострадало от Максим Ставински преди 14 години?

И всички останали вече забравени жертви! Защото докато медиите търсят семзацията, някъде има семейство оплакващи някого, загинал на пътя!

За да се спре това сме изготвили примерни идеи, които се прилагат в почти всички европейски държави! Нека този път не се откраднат всичките европейски пари, а да се вложат в сигурността на нашите деца и близки!

Предлагат се следните примерни мерки:

• камери по пътищата, както такива, които засичат скорост (speed camera), така и камери, които засичат преминаване на червен светофар, по магистралите - освен камери за скорост, също така и такива, които засичат средната скорост на движение!
  • глобите да се получават по местоживеене, да се предложи вариант за отстъпка ако се плати сумата в 14-дневен срок! Ако не се плати - да се начислява лихва. И ако продължава да не се плаща - съд!

• Маркировката по пътищата да не се допуска да става избледняла!

• по-строги мерки за пътните нарушения и равенство пред закона за всички, бе оглед на финансовия статут!

• преустановяване на пътните полицаи да издават глоби на пътя, с което се стимулира корупционна практика, за която плащаме с нашите животи!
  • Около училища и детски градини да има хора, които да следят за безопастността на пресичащи деца!

Призовавам всеки българин, който наистина желае да се прекрати войната по пътищата - нека подпише тази петиция!

С подписването си упълномощавам М. Х. да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.