Да защитим правата на децата си!

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Да защитим правата на децата си!


Гост

#76

2014-04-23 05:20

С желанието ни, да се изравнят детските за 1,2,3 дете се надявам ,че няма да се изравнят в по- малката сума 35 лв, което е сумата за повече от половината обяд на първокласвиците ходещи на занималня, от там на татък остават 10лв да си гледаме децата!!!!

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2014-04-23 05:22



Гост

#78

2014-04-26 12:17

Подкрепям-детски и всякакви други надбавки и помощи да има за всички,на равен принцип,а не/само/ за ЦИГАНИТЕ!

Гост

#79

2014-04-26 12:19

Подписах.35 лева няма да ми оправят живота,но е някакси обидно - работя, плащам данъци,а на детето ми не се полага.Полага се на тези,които не внасят и един лев в хазната на тая държава.

Гост

#80

2014-04-26 15:35

Подписвам с две ръце. Моето дете все едно не е дете в България. Детски не сме виждали до сега. Въпросът е принципен - не може всяка циганка с детски за всяко едно от многобройната и челяд, а българките трябва вече да сме на ръба на оцеляването, за да вземе майката детски.
Нашите деца не са ли деца в България или само циганчетата са децата на България.
Защо ми излизат по новините и ми казват, че за да живее един човек в България нормално му трябват 560 лева чисти пари на месец , а за определяне дохода за детските ти искат брутен доход на семейството и като си отгоре, никой не те пита чисти колко вземаш, защото 33% от цялата тази брутна сума отива за данъци. За да се получат в едно 3-членно семейство чисти доходи от 1200 лева, то брутните са 1800 лева. Това е минимума за нормално съществуване. А те ми смятат доходи от 700 лева брутни, че да има детски при едно дете. Стига вече само за циганите в тази държава. Ето вчера се говореше за 16-годишна ромка от Хасково с 3 деца и доход 1100 на месец заради детски, майчинство и т.н. А ние българите пълзим като мравки от тъмно до тъмно да си облечеш детето, да си го нахраниш, да го изучиш, да му осигуриш спокойно и нормална среда на живот и от държавата нищо, нищичко.И моля някои потребители да не ми изтъкват неща като : Ама тя държавата не ви е длъжна.
На такива хора мога да кажа само едно - ние всички сме държавата! Държавата не е някакво субективно понятие. Аз, ти той - ние сме държавата. Нашите данъци отиват в хазната. Но от там за нас не излиза всичко - то или се краде или се дава по грешно направление.
Нима държавата у нас не ми е длъжна, а останалите държави в ЕС са длъжни на своите граждани. Как във всички държави се дават подобен вид подпомагания за децата и то за абсолютно всички деца, само в нашата България не може. И накрая ми излиза някой, който ми казва, че държавата не ми е длъжна. На германците им е длъжна, на французите им е длъжна, на холандците им е длъжна, но на българите не е! От къде я извадихте тази логика не знам! Ами като не е длъжна държавата защо налива толкова пари в ромите, които по цял ден спят и по цяла нощ само маанета и ракия. На ромите ли е длъжна държавата? Поне едно е сигурно - ако на мен лично ми дадат детски , аз ще ги похарча за тетрадки, за книжки, за дрехи и обувки на детето, не за ракия и цигари.
Няма такава държава!

Гост

#81

2014-04-26 20:59

Vsi4ko tova e super stiga da ima koi da go pro4ete i pomisli .

Гост

#82

2014-04-26 22:00

Дано!

Гост

#83

2014-04-26 23:33

''че държавата не ми е длъжна.''Да, държавата не ти е длъжна, но за това пък ти (ние) сме й длъжни да плащаме такси, данъци и др. да си плащат високи заплати, бонуси, и др, и да ни се подиграват зад гърбовете.. Нахалството на тези паразите от последните 25 год няма граници... Преди години на всички се даваха ЕДНАКВИ детски, независимо от заплатите. Имаше разлика, но тя беше в плащането на детски градини, ясли, летни и зимни почивки и санаториуми за деца. Семействата с по-големи доходи и с по-малък брой деца плащаха малко повече, но не много... Спешни промени за нужни... Ако ние не се уважаваме и борим за правата си никой няма да го направи вместо нас.

Гост

#84

2014-04-27 08:43

коментарите са излишни!дори мисля,че и тази петиция,няма да доведе до нищо,но не губим да опитаме,защото,децата ни заслужават повече,щом сме решили да ОСТАНЕМ в България и тук да ги отглеждаме,напук на мизерията на която сме подложени....

Гост

#85

2014-04-27 09:06

Нека не ни принуждават да напускаме родната ни страна!

Гост

#86

2014-04-27 10:31

Хубава петиция но едва ли някой ще ни обърне внимание!И да и за мен е дискриминация аз съм с едно дете не че ще забогатея с 15лв. но все пак и то е българин като другите!

Гост

#87 Re: Егоизм

2014-04-27 10:42

#10: bydi -

Егоистично до безкрай!

Ще дойде и твоето време когато съжалиш за този пост и елементарно то си мислене!


Гост

#88 Re:

2014-04-27 10:47

#80: -

Задължени сме да плащаме данъци на Република България - и България е задължена да плаща детски в размер който да е в помощ на майките, а не смешните 35 лева на месец!!!! Нямам надежда, че тази смешна сума от 35лева ще стане някога по-висока. Но надеждата умира последна!


Гост

#89

2014-04-27 18:21

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Гост

#90

2014-04-29 05:54







Gergana Maneva

26 април в 21:12
.

НА 01 ЮНИ-ДЕНЯТ НА ДЕТЕТО АЗ СЪМ НА ПЛОЩАДА И ЩЕ СИ ИСКАМ ТОВА ,КОЕТО МИ СЕ ПОЛАГА НА МЕН И НА ДЕЦАТА МИ!
ПЛАЩАМЕ СИ ДАНЪЦИТЕ И ИСКАМЕ ТЕЗИ ПАРИ ДА СЕ ВРЪЩАТ ОТНОВО ПРИ НАС!АКО НАС НИ НЯМА,ТО НИТО ДЕЦА ЩЕ ИМА ,НИТО БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЪЩЕСТВУВА!

АЗ ЩЕ ПРИСЪСТВАМ!А ВИЕ БЪЛГАРКИ!?ЩЕ ЗАЩИТИТЕ ЛИ ПРАВАТА НА НАШИТЕ ДЕЦА!?ЩЕ ПОЗВОЛИМ ЛИ ОЩЕ ДА ТЪПЧАТ БЪЛГАРЧЕТАТА В БЪЛГАРИЯ!?АЗ КАЗАХ КРАЙ!АЗ КАЗАХ СТОП С ТОЗ ГЕНОЦИД НАД МОЯ БЪЛГАРСКИ РОД!ДЪРЖАВАТА НИ СЕ ДЪРЖИ ,КАТО МАЩЕХА!НИЕ СМЕ ДЪРЖАВАТА,НАШИ СА ПАРИТЕ И НИЕ ЩЕ КАЗВАМЕ ОТСЕГА НАТАТЪК,КАК ЩЕ СЕ ХАРЧАТ НАШИТЕ ПАРИ!
НА 01 ЮНИ-ДЕНЯТ НА ДЕТЕТО АЗ СЪМ НА ПЛОЩАДА И ЩЕ СИ ИСКАМ ТОВА ,КОЕТО МИ СЕ ПОЛАГА НА МЕН И НА ДЕЦАТА МИ!ТОВА НЯМА ДА Е ПРАЗНИК!ЗАМИСЛЕТЕ СЕ ВСИЧКИ И ДА СЕ ЗАДЕЙСТВАМЕ!СТИГА С ТОВА МЪЛЧАНИЕ И БЕЗУЧАСТНО ГЛЕДАНЕ НА ГАВРАТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ПРАВИТЕЛСТВАТА С НАС,БЪЛГАРКИТЕ- РАБОТЕЩИ МАЙКИ,УМНИ,ИНТЕЛИГЕНТНИ,МОЖЕЩИ,НЕХЛЕНЧЕЩИ,БОРБЕНИ ВСЕКИ ДЕН ДА ОТСТОЯВАТ ПРЕПЯТСТИЯТА НА ЖИВОТА ,ЗАРАДИ НАШИТЕ ДЕЦА,ТА ДА ..НЕ ИЗБЯГАТ В ЧУЖБИНА!!И КАКВО ПОЛУЧАВАМЕ НАКРАЯ!?БЪЛГАРКИ,КОИТО НЕ ПРОСТО РАЖДАМЕ ДЕЦА,А И ГЛЕДАМЕ ДЕЦАТА СИ !НЕ ПАРАЗИТИРАМЕ НА ГЪРБА НА НЯКОГО!ПЛАЩАМЕ СИ ДАНЪЦИТЕ И ИСКАМЕ ТЕЗИ ПАРИ ДА СЕ ВРЪЩАТ ОТНОВО ПРИ НАС!АКО НАС НИ НЯМА,ТО НИТО ДЕЦА ЩЕ ИМА ,НИТО БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЪЩЕСТВУВА!УЧИМ ГИ ДА СА ХОРА,ДА СА БЪЛГАРИ,НА ДОБРОДЕТЕЛИ! НА 01 ЮНИ-ДЕНЯТ НА ДЕТЕТО АЗ СЪМ НА ПЛОЩАДА И ЩЕ СИ ИСКАМ ТОВА ,КОЕТО МИ СЕ ПОЛАГА НА МЕН И НА ДЕЦАТА МИ!ЩО ЗА АБСУРД СЪЧИНИХА ТИЯ БЕЗРОДНИЦИ ,ТА И МЕЖДУ ТЯХ ИМА И ЖЕНИ ,ДА ДЕЛЯТ ДЕЦАТА НИ!?КОЙ БЕШЕ ТОЗ ,КОЙТО РЕШИ ,ЧЕ ТОЗ ,КОЙТО ПОЛУЧАВА 351 ЛВ Е ВЕЧЕ ОТ КЛАСАТА НА БОГАТАШИТЕ,ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ,ЧЕ СТАТИСТИКАТА КАЗА,ЧЕ ПРАГА НА БЕДНОСТ НА ЧЛЕН ОТ СЕМЕЙСТВОТО Е 565ЛВ!?КОЙ МЕРИ С ДВА АРШИНА И ЗАЩО ГО ПРАВИ!?СЪД ЗА ТИЯ ИЗМЕННИЦИ !НАРОДЕН СЪД ЗА ВАС И ДА НЕ МОЖЕТЕ ДА СПИТЕ ВЕЧЕ НОРМАЛНО,ЗА ДЕТО ДОКАРАХТЕ НАЦИЯТА НИ ДО ТОВА ГНУСНО ПОЛОЖЕНИЕ ДА СЕ ЧУДИМ КАК ДА ОПАЗИМ НАРОДА СИ ОТ ИЗЧЕЗВАНЕ!ДА СЕ ЧУДИМ СЕГА,НИЕ ,БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ,КАК ДА ВЪРНЕМ ДЕЦАТА СИ ОТ ЧУЖБИНА И КАК ДА ГИ СПРЕМ ДА НЕ ИЗБЯГАТ И ТИЯ ,КОИТО ОЩЕ СА ТУК!ЕВРОПА!?ЕВРОПА НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА!АКО ВАШИТЕ ДЕЦА СТЕ СИ ГИ ЗАПРАТИЛИ В ,,ХУБАВАТА,,ЕВРОПА,ТО МОЙТЕ НЕ ИСКАМ ДА ОТИВАТ ТАМ!ПО-ХУБАВО ОТ БЪЛГАРИЯ НЯМА!А СЕГА ДА СИ УРЕДИМ И ДЪРЖАВАТА ,НО ВСИЧКИ ДА УЧАСТВАМЕ,А НЕ ДА КАЗВАМЕ НЕ МЕ ЗАСЯГА ИЛИ ПЪК ОТ МЕН НЕ ЗАВИСИ!ЩОМ НЕ ЗАВИСИ ЗАЩО ГЛАУВАТЕ БЪЛГАРИ!?ОЩЕ НЕЩО ,КОЕТО ИСКАМ ДА КАЖА КЪМ ТЕЗ РОДИТЕЛИ,КОИТО В МОМЕНТА ПОЛУЧАВАТ ДЕТСКИ ЗА ДЕЦАТА СИ И ТАКА Е РЕДНО,-ДА НЕ ПАСУВАТ И СЪЩО ДА ПОДКРЕПЯТ ПРОТЕСТТА ,ЗАЩОТО НЕ СЕ ЗНАЕ ,КОЙ ,КОГА ОТ КОЯ СТРАНА НА БАРИКАДАТА ЩЕ ПОПАДНЕ!?СЕГА ,МОЖЕ ДА ВЗИМАТЕ ДЕТСКИ НАДБАВКИ,НО УТРЕ НЯКОЙ МОЖЕ ДА РЕШИ ,ЧЕ НЕ ВИ СЕ ПОЛАГА,ЗАЩОТО ПОЛУЧВАТЕ ПРОСТО ЕДНИ НАД 351 ЛВ ПАРИ,НАЛИ ТАКА?НО НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ,АКО СМЕ СЪС СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ И РАБОТИМ ЗА НАШАТА СИ ДЪРЖАВА,ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ !...КЪДЕ СА ПАРИТЕ НИ!ТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНАТ ПРИ НАС И ДЕЦАТА НИ,ЗА ДА НИ ИМА,ДА НЕ БЯГАМЕ,ДА УСЕТИМ НАИСТИНА,ЧЕ ИМАМЕ ДЪРЖАВА,ЗАЩОТО ИСТИНСКАТА ДЪРЖАВА Е ЕДИНСТВЕНО И САМО СОЦИАЛНАТА ДЪРЖАВА!АЗ Й ДАВАМ,НО И ТЯ ЩЕ МИ ВРЪЩА!НИЩО НЕ Е НЕЙНО,А ВСИЧКО Е НАШЕ!

Снимка на Ива Мюлер.

Отивам

България без деца , няма бъдеще

Гост

#91

2014-04-29 05:54


ИСКАМЕ ДЕЦАТА ДА СА ПРИОРИТЕТ НА ВЛАСТТА . КРАЙНО ВРЕМЕ Е БЪЛГАРИЯ ДА СТАНЕ МАЙКА НА ДЕЦАТА СИ , А НЕ МАЩЕХА . В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ НИЕ РАЖДАМЕ И ОТГЛЕЖДАМЕ ЕДНИ БЪДЕЩИ ЕМИГРАНТИ .КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА КАЖЕМ -КРАЙ . ИСКАМЕ ПРАВАТА НИ ДА ОТГЛЕЖДАМЕ ДЕЦАТА СИ ТУК В БЪЛГАРИЯ ДА НЕ БЪДАТ ПОГАЗВАНИ , НЕ ИСКАМЕ РАЖДАЕМОСТТА ДА СТАВА ЛУКС , КАКТО Е В МОМЕНТА . НИЕ РОДИТЕЛИТЕ В ДОБРИЧ НЕ ИСКАМЕ НЕОСЪЩЕСТВИМИ НЕЩА ...


Децата имат интензивна нужда от присъствието на родителите си в първите години: проучванията доказват еднозначно нуждата на детето от родителите, особено майката, през ранните си години до себе си (0-3 и нагоре). За да може майката да си позволи да бъде до детето си в ранните години, тя трябва да има финансовата обезпеченост да може да го отглежда с достойнство. Обезщетението за отглеждане на дете до 2 години в настоящия момент е под новия праг на бедността и под минималната работна заплата – тоест, ако майката няма други доходи и единственият доход е от партньора й, отглеждането на децата става изключително трудно и е предизвикателство по отношение на финансите.
Потенциални искания:
Целящи да стимулират не ‘паразитно’ ползване на социални придобивки, а да са в помощ на работещите данъкоплатци
- обвързване на обезщетението за отглеждане на дете до 2 години с МРЗ (минималната работна заплата)
- Обвързване на Детските на 25 на сто от Минималната работна заплата
- семейни помощи за деца, без обвързване с минимален доход на член от семейството
- Отмяна на ДДС за детски храни, дрехи, обувки, учебници, учебни помагала, книги, лекарства и услуги.
-Законова промяна в сроковете за изплащане на детски надбавки, респективно и за всички помощи, свързани със ЗАКОНА ЗА СЕМЕЙНИ ПОМОЩИ ЗА ДЕЦА - да бъде определена фиксирана дата за изплащането им, която да е до 15-то число на месеца, следващ месеца, за който се дължат, а не както до сега- след15-то до 30-то число.;
- Размерът на месечната помощ за дете /детските надбавки/ да е еднакъв за всички деца, а не както е заложено-35лв. за първо, трето и всяко следващо дете и 50лв. за второ дете.
- Премахван е на прага от 350лв. доход на член от семейството за получаване на месечна помощ за дете .Всяко семейство, отглеждащо дете в България заслужава да получава детски надбавки, независимо от доходите в семейството.
-- Не делете децата ни, уважаеми , всички те са деца на България имащи равни права . Първо, второ или трето родено в семейството , всяко едно от тях е дете на България. Детските надбавки,които предлагате 35 лв. за първо и 50 лв. за второ дете е - ДИСКРИМИНАЦИЯ
-Здравните и социални осигуровки на родители на деца с трайни увреждания са за сметка на Държавният бюджет.
-.Безплатни помощни средства за деца с увреждания,безплатна рехабилитация два пъти годината или еднократно 3 седмици в санаториум.Достъп на децата с увреждания до учебните заведения,изграждане на рампи и перила.Социална адаптация на децата ,създаване на подходящи групи,където децата да учат

Гост

#92

2014-04-29 17:10

''ИСКАМЕ ДЕЦАТА ДА СА ПРИОРИТЕТ НА ВЛАСТТА . КРАЙНО ВРЕМЕ Е БЪЛГАРИЯ ДА СТАНЕ МАЙКА НА ДЕЦАТА СИ , А НЕ МАЩЕХА . В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ НИЕ РАЖДАМЕ И ОТГЛЕЖДАМЕ ЕДНИ БЪДЕЩИ ЕМИГРАНТИ .КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА КАЖЕМ -КРАЙ . ИСКАМЕ ПРАВАТА НИ ДА ОТГЛЕЖДАМЕ ДЕЦАТА СИ ТУК В БЪЛГАРИЯ ДА НЕ БЪДАТ ПОГАЗВАНИ , НЕ ИСКАМЕ РАЖДАЕМОСТТА ДА СТАВА ЛУКС , КАКТО Е В МОМЕНТА . НИЕ РОДИТЕЛИТЕ В ДОБРИЧ НЕ ИСКАМЕ НЕОСЪЩЕСТВИМИ НЕЩА ...''

Podkrepyam.
Ива Ничева

#93 Re:

2014-04-30 07:17

#54: -

готви се  национален протест

https://www.facebook.com/events/704609172936198/?ref=ts&fref=ts

Ива Ничева

#94 Re:

2014-04-30 07:17

#92: -

готви се  национален протест

https://www.facebook.com/events/704609172936198/?ref=ts&fref=ts

 

Ива Ничева

#95 Re:

2014-04-30 07:18

#91: -

готви се  национален протест

https://www.facebook.com/events/704609172936198/?ref=ts&fref=ts

 

Ива Ничева

#96 Re: Re:

2014-04-30 07:18

#88: - Re:

готви се  национален протест

https://www.facebook.com/events/704609172936198/?ref=ts&fref=ts

 

Ива Ничева

#97 Re:

2014-04-30 07:19

#84: -

готви се  национален протест

https://www.facebook.com/events/704609172936198/?ref=ts&fref=ts

 

Ива Ничева

#98 Re:

2014-04-30 07:20

#52: -

готви се  национален протест

https://www.facebook.com/events/704609172936198/?ref=ts&fref=ts

 

Ива Ничева

#99 Re:

2014-04-30 07:21

#58: -

готви се  национален протест

https://www.facebook.com/events/704609172936198/?ref=ts&fref=ts

 

РАЛИЦА

#100

2014-04-30 07:34

"ЗА" ПРОМЕНИТЕ В ЗАКОНА В ЗАЩИТА НА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ,А НА НЕКОМПЕТЕНТНИ И НИСКОИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА КАТО "budi",ИЛИ КАКТО ТАМ МУ БЕШЕ НИКНЕЙМА,ЩЕ ДАМ ЕДИН СЪВЕТ:КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ КАКВИ СОЦИАЛНИ ПОЛИТИКИ ИМАТ ДРУГИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ И КАК СЕ ГРИЖАТ ЗА ДЕЦАТА СИ,ПО-ДОБРЕ НЕ КОМЕНТИРАЙТЕ И НЕ ПОСТАВЯЙТЕ ЕПИТЕТИ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ,ЗАЩОТО ПО ТОЗИ НАЧИН ОБИЖДАТЕ САМ/А СЕБЕ СИ!!!