Да защитим правата на децата си!


Гост

/ #80

2014-04-26 15:35

Подписвам с две ръце. Моето дете все едно не е дете в България. Детски не сме виждали до сега. Въпросът е принципен - не може всяка циганка с детски за всяко едно от многобройната и челяд, а българките трябва вече да сме на ръба на оцеляването, за да вземе майката детски.
Нашите деца не са ли деца в България или само циганчетата са децата на България.
Защо ми излизат по новините и ми казват, че за да живее един човек в България нормално му трябват 560 лева чисти пари на месец , а за определяне дохода за детските ти искат брутен доход на семейството и като си отгоре, никой не те пита чисти колко вземаш, защото 33% от цялата тази брутна сума отива за данъци. За да се получат в едно 3-членно семейство чисти доходи от 1200 лева, то брутните са 1800 лева. Това е минимума за нормално съществуване. А те ми смятат доходи от 700 лева брутни, че да има детски при едно дете. Стига вече само за циганите в тази държава. Ето вчера се говореше за 16-годишна ромка от Хасково с 3 деца и доход 1100 на месец заради детски, майчинство и т.н. А ние българите пълзим като мравки от тъмно до тъмно да си облечеш детето, да си го нахраниш, да го изучиш, да му осигуриш спокойно и нормална среда на живот и от държавата нищо, нищичко.И моля някои потребители да не ми изтъкват неща като : Ама тя държавата не ви е длъжна.
На такива хора мога да кажа само едно - ние всички сме държавата! Държавата не е някакво субективно понятие. Аз, ти той - ние сме държавата. Нашите данъци отиват в хазната. Но от там за нас не излиза всичко - то или се краде или се дава по грешно направление.
Нима държавата у нас не ми е длъжна, а останалите държави в ЕС са длъжни на своите граждани. Как във всички държави се дават подобен вид подпомагания за децата и то за абсолютно всички деца, само в нашата България не може. И накрая ми излиза някой, който ми казва, че държавата не ми е длъжна. На германците им е длъжна, на французите им е длъжна, на холандците им е длъжна, но на българите не е! От къде я извадихте тази логика не знам! Ами като не е длъжна държавата защо налива толкова пари в ромите, които по цял ден спят и по цяла нощ само маанета и ракия. На ромите ли е длъжна държавата? Поне едно е сигурно - ако на мен лично ми дадат детски , аз ще ги похарча за тетрадки, за книжки, за дрехи и обувки на детето, не за ракия и цигари.
Няма такава държава!