Искане за незабавна редакция на чл.7, ал.2 от ЗВД

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Искане за незабавна редакция на чл.7, ал.2 от ЗВД


Anonymous

#1

2013-07-09 07:18

Сега имаме шанс да участваме в писането на правилата за работа в бранша-след това ще е късно и няма на кого да се сърдим освен на себе си...

Гост

#2 Re:

2013-07-09 13:12

#1: -

Как така БАПКО сега се обяви против чл.7, ал.1 от ЗВД, след като само преди 6 месеца протърка стъпалата в БАБХ за да участват в правенето на наредбата за ДДДД

Петко Василев

#3 Re: Re:

2013-07-09 14:44

#2: - Re:

 

Здравейте,

Учтиво е да знаем кой е публикувалия мнението на което отговарям, но ще отговоря  на анонимния гост.

БАПКО, като браншова организация винаги е имала и желанието и намерението да участва в законотворческия процес, който регламентира нашия бранш. Това желание винаги го е имало и ще продължи да го има.

От самото начло сме изразили ясна позиция, включително и при срещите си с представители на БАБХ, че чл.7, ал.2 от ЗВД е вреден за бранша и трябва да бъде направен опит да бъде променен, а наредбата да следва духа, а не буквата на закона.

Във тази връзка беше и нашата скорошна инициатива за организиране на работна среща между членове на БАПКО, и експерти от МЗ и БАБХ, включително и Главния здравен инспектор на РБ г-н Ангел Кунчев, която донесе много ползи, бяха казани много истини и бяха маркирани наистина критичните моменти при изготвяне на новото законодателство регулиращо бранша. И забележете - това беше първия форум на който представители на двете основни регулаторни институции седнаха на една маса с реални представители на бизнеса - около 40 човека които изявиха желание да присъстват.

 

С уважение,

Петко Василев

Член на УС на БАПКО

Коста Чотов

#4 Отговор на пост № 2

2013-07-09 16:20

#2: - Re:

По принцип се въздържам да коментирам анонимни изказвания,но за да помогна за изясняване на ситуацията все пак ще " взема думата".

Всички бяхме изненадани неприятно от скоростното внасяне за второ четене,приемане и публикуване на промяната на ЗВД и по-точно на лобисткия чл.7 ,ал.2.Реагирахме незабавно и се опитахме да алармираме всички възможни законодателни институции и комисии,но уви...

Като регистрирана по ЗЮЛЦ браншова организация сме се постарали да  създадем работни контакти с организациите от които зависи бизнеса на членовете ни и само за информация ще спомена,че  повече от 2 г имаме подписан меморандум за сътрудничество с БАБХ и на тази основа  съществува и възможността  да търсим решения на проблемите ни.В следствие на това, аз и още един член на УС бяхме отдадени в заповед за създаването на работната група по съставянето на проекта за наредба по ЗВД.За съжаление, предварителните ни предложения не бяха взети предвид и се наложи буквално да воюваме за да ни се чуе думата.

Благодарение на "протърканите стъпала" не само на БАБХ можахме да организираме форума на които нашите членове да се срещнат лично с хората които им пишат правилата за бизнес.Семинара на 01.07.2013 г  беше предназначено само за членуващи в БАПКО ,за да не се допусне възможността да се превърне в говорилня,а и първата ни грижа е за тези които си плащат членския внос в сдружението ни.След семинара внесохме всички предложения на нашите членове и ще ги отстояваме според силите си /за което не виждам причина да бъдем критикувани/.

В знак на добра воля днес, изпратихме официална покана за среща с ръководството на БПКА,защото ако сега не защитим общите ни цели,то няма кога друг път.Надяваме се подадената ръка да бъде приета и  заедно по-лесно да постигнем защита на интересите на членовете си и бранша в цялост.Отнасяме се с уважение към чуждите мнения и не сме си позволили да кажем лоша дума за когото и да е .Ние се борим срещу порочни явления и практики,а не срещу фирми или хора. За това създадохме и настоящата петиция и ще сме благодарни за всяка подкрепа,па била тя и само морална.

Относно коментар № 2 забелязах,че в часа на публикуването му не е регистран подпис в подкрепа,следователно писалият го не е съгласен с предложението ни.Нищо страшно-не е и длъжен,но ще го помоля да не губи времето на добронамерените хора с негативните си мисли.Иначе-да е жив и здрав...

С уважение!

Коста Чотов

Председател на УС на БАПКО


Гост

#5

2013-07-11 04:58

КОЛЕГИ помислете си, защо се всяват размирици и кой противопоставя едни специалисти на други.
Как в Германия за един час регистрираш фирма и за десет минути я деригистрираш, ако нямаш задължения?

К.Контев


Гост

#6

2013-07-11 12:44

Здравейте, ние не желаем да се конфронтираме с ветеринарните лекари, защото много от тях са ни колеги и с дълъг опит в ДДД услугата. Те са се квалифицирали съгл. Наредба №3. ДДД дейността е част от превантивната медицина и касае предпазването на хората от инфекциозни и паразитни заболявания. Някой да не би да се е объркал, че става въпрос за здравето на животните!!!
Да отменим един закон, който е създаден от един и за един човек. Да си запазим бизнеса, който сме инвестирали време, усилия и средства!
Мариана Иванова

Гост

#7

2013-07-11 13:18

Колеги,трябваше може би да упоменем колко лица горе долу са заети в сектора!!!!

Гост

#8

2013-07-12 04:29

Съобразно теорията на Г.Хегел:
съществува сила означена като "теза" ,поражда противосила"антитеза", конфликта който произтича от характера на двете сили се нарича "синтеза". Процеса е постоянен.Създаването на постоянни контролируеми конфликти- "новия" ред може да се установи.
К.К.

Гост

#9

2013-07-15 14:10

Подкрепям инициятивата

Гост

#10

2013-07-22 11:34

Противоречие в принципа за "Свободният пазар", даващ свобода за регулация на цените в следствие на конкуренцията. Предпоставка за Монополизация и липса на свободен избор от потребителите.
Коста Чотов

#11

2013-08-04 13:27

За сведение на заинтересованите:
В подкрепа на инициативата на 02.07.2013 г в гр.София беше проведена среща между ръководствата на двете професионални асоциации БАПКО и БАПК на която беше обсъден конкретен текст като общо предложение за промяна на въпросния член.Същият ще бъде внесен в НС по съответния ред в срок от 7 дни след срещата.