За премахване на политическите партии

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията За премахване на политическите партии


Гост

#1

2013-03-04 17:53

УСПЕХ!!!

Гост

#2 Против партийните олигархии

2013-03-05 20:54

А какво бихте казали, ако има начин да съществува парламентарна република без партии?
Защото всеки път като чуя тая тема, някой обяснява, че само партия може да номинира кандидат-депутати. Има начини, но изискват да се отнеме монопола на партиите, утвърден с гласовете на същите тези партии в Конституцията.
* * *
Какво бихте казали за такава идея - професионално сегментирано общество?
Идеята е административното управление на държавата да е подчинено на отраслите и техните нужди, а в отраслите работят и участват хора, те знаят най-добре кой в средите им е добър професионалист и бива ли да го изберат в ръководството на държавата за определен срок.

Предимства на професионалното сегментиране и непартийна система за издигане на кадри в управлението на страната с опит и експертни знания:
1. Премахване на партийната олигархия и реално участие на масите в управлението на професионалния им сегмент и Центъра (Парламент, Конгрес)
2. Общите събрания по места са управителен и контролен орган, а областната и централната администрация на всеки сегмент/отрасъл са изпълнителни органи с ограничени административни правомощия. Общите събрания по места могат да издигат и да отзовават номинираните в управлението експерти или да ги пренасочват другаде. Решенията се вземат с аргументирано съгласие на над 75% от Общото събрание, при несъгласие също се изисква писмена аргументация.
3. Децентрализация на управлението и полуавтономност в отделните сфери/сегменти на икономиката, професионализъм и повишаване на опита и знанията до експертно ниво на кадрите във всяка област. Премахване срастването на партиите с икономиката, институциите, администрацията, контрол и разбиване на корупционните схеми.
3. Непрекъснат стремеж към повишаване на образованието и професионализма от училище до пенсиониране, възможност всеки добил нужния опит и знания да бъде номиниран в управлението на страната.
4. Образователна програма обвързана с нуждите и нивото на професионалните структури. Безплатно средно образование до начално професионално ниво, ограмотяване и мотивация на необразовани и без професионална специализация хора да учат и да се развиват в различни области.
5. Социалните сегменти (СГС) са равноправни в управлението, но са стимулирани и подтиквани към ограмотяване, по-високо образование и интегриране в ПГС.
6. Запазване доживот на връзките между хората с еднаква професия, интереси, опитност – пенсионери и временно безработни остават свързани с професионалната си среда и пълноценно участват в управлението на страната.
Областните администрации на сегментите, обменяйки информация за нуждите от кадри, спомагат за намиране на работа на членовете си, независимо от местожителството. Професионалните фондове от членски внос, използвани за почивка и възстановяване на работещите, профилактика на здравето, грижа за човека и средата му на живот и работа. Осигуряване на достоен живот, уважение и отговорност към личността, общността, народа, държавата.