Ветеринарни лекари срещу задължителното членство в БВС


Гост

#26 Re: Право на отговор,ако имам такова

2012-12-14 10:09

-#23: Д-р Коко -

"По-точно не ги решава ръоводството, което демократично е избрано от нас. Ами изберете ново работещо ръководство."

Отдавна нашето ръководствосе се стреми само към лични облаги,БВС се управлява като фирма,  потъпкват се не само професионалви ,но и ЧОВЕШКИ права.Плащам си 20 лв.. за да ми се огравичи правото на труд.Нашето ръководство е много словоохотливо и познато на медиите,защото важно е какво говориш,а не какво вършиш.Тази система ИЗКЛЮЧВА ВЪТРЕШНИ КОРЕКТИВНИ МЕРКИ,ЗАЩОТО ОБЩОТО СЪБРАНИЕ ЩЕ ТЕ ИЗХВЪРЛИ НА УЛИЦИТА. КОЛЕКТИВНАТА ОТГОВОРНОСТ,Е НАЙ-ВИСШАТА ФОРМА НА ИНДИВИДУАЛНА БЕЗОТГОВОРОСТ.Разполагам с документи но съм ги пуснал към правораздавателни органи извън БВС.Така структуриран този "наркопазар" е неразбиваем отвътре и ще съществува вечно,ако не бъде ликвидиран отвън.

"А това, че трябва да има задължително съсловие смятам, че никой трезвомислещ няма да обори."

Абсолютно вярно! За жалост настоящето няма нищо общо с реалното сдружаване по професионални интереси за просперитета и авторитета на ветеринарната медицина. Ветеринарните участъци, сгрешния ГРД и лесните пари  по ДПП (които не са никак малко),доведоха до разкола във ветеринарните среди.Този противоконституционен закон ,освен да всява заплахи в обществото от несъществуващи зарази,болести и трупове,финансов рекет към държавата, паричен данък към членовете,противопоставяне на професионални съсловия,огравичаване на професионални и човешки права,лично облагодетелствуване на ръководните кадри,други резултати не постигна!!!

Тази публикация е изтрита от администратора на сайта. (Покажи подробности)

2012-12-14 10:16


д-р Митев

#28

2012-12-14 14:22

Добре колеги ,защо БВС не проведе един референдум и да отчете реално искането на ветеринарните лекари ,или се страхува , че една немалка част ще е против тази съсловна организация за която аз лично мисля ,че не е нито демократична нито саморегулираща се .Пари за програма за автоматично изключване при неплащане на членския внос до 3 месеца намериха , а да поканят някой читав лектор на измисления им конгрес не намериха и други все в този дух.

Гост

#29

2012-12-14 16:15

Да не забравяме, че лично д-р Коко яростно защитаваше задължителното членство. А и беше член на комисията по професионална етика.

Гост

#30

2012-12-14 16:22

Задължително членство? Защо? Защо да бъда в един отбор с крадливи, лъжливи, мързеливи, ограничени хора, само защото сме взели диплома за една професия? Защо пък точно тия да ми налагат ограничения, понеже така затвърждават и бетонират собствената си немощ?
Защо някой, завършил Алфор например да трябва да има тригодишен стаж при Пульо Сулев?
Д-р Коко

#31

2012-12-14 16:40

Към колегата гост - Както аз имам доблестта да не се крия и да пиша открито мнението си, ще са радвам ако и Вие го направите. Освен това с изключение на думата яростно, аз все още защитавам задължителното членство във съсловна организация и съм член на етичната комисия. Това, че по сега действащия закон единствената такава организация е БВС е без значение. Аз искам ветеринарията в България да е на ниво. Да има ясни правила, по които да се работи. Да има критерии и съответно хора да следят за изпълнението им, така че практикуващите колеги непрекъснато да се самоусъвършенстват, да повишават своите знания и да предлагат все по-добър продукт на пазара. От друга страна при проблем от професионално естество да има колективен орган, който да ни представлява. Но за да се случи това, трябва да си член. Иначе няма законов начин за контрол. Четох по-нагоре, че нерегистрирани клиники работят спокойно. Така е, защото колегите от БАБХ нямат право да проверяват нерегистрирани обекти. Такова право имат само полицията. Който не вярва може да провери.
определящ се като истински лекар

#32 Re:

2012-12-14 17:23

#31: Д-р Коко -

Това БВС,в този му вид,освен разединение и взаимна омраза,друг резултат не постигна.Страшно обидно ми е ,че хора с пъти под моето ниво ,не само съм длъжен да търпя,ами и точно те да определят бъдещето ми,при положение че съм съвсем легално на пазара с амбулатория,условия и достатъчно клиенти.Точно дребните и зависливи душици от БВС са основния ми препъни камък.Боли ме защото на всички тях,същата тази държава дето постоянно я плюят,им осигури и безплатни сгради,сигурни участъци и т.н. това не може да продължава вечно,бвс ще се разпадне от само себе си или ще се видоизмени в истинска съсловна организация!!!

д-р Коко не се сърди че съм анонимен ,но точно твоята комисия през 2009 г. се опита да ми отнеме правото на труд.Дълбока рана зараства,но такава обида никога. Впоследствие никои в БВС дори не ми се извини.Защо плащам 20 лв.ветеринарен  данък на месец - отблъскващо,антипатично ...

Д-р Коко

#33

2012-12-14 18:37

Пак стигаме до това, че тези хора " под твоето ниво" които ти определят съдбата са избрани с мнозинство от ОС. Значи си ги заслужаваме. Относно извинението- ако като член на комисията съм взел решение, че с нещо си сгрешил следва, че по закон, устав, кодекс и сверено с юрист е така. Естествено, че можеш да оспориш това решение в съда. Но комисията е не да се харесва, а да контролира именно устава и кодекса.

Гост

#34 Re:

2012-12-14 18:56

#33: Д-р Коко -

Джордано Бруно е изгорен на клада,защото е казал истината ,и най-важното бил е сам,а мнозинството е решило да го ликвидира.Темата е дълга ,ако променят Закона и елеминират комплексарското Общо събрание,ще ти се обадя лично да те запозная колко жалки неща стават в БВС .Фактът че се налага да влизат документи в съда,говори зле за саморегулиращата се съсловна организация.Извинявй че ти досаждам без ти въобще да си го заслужил, но повярвай ми това БВС ми идва в повече.Приятен празник!

редовен Член

#35 Re:

2012-12-15 09:56

#25: д-р Нели Канева -

Д-р Канева каква демократична структура е БВС, след като на великото ОС , председателя на ОК заявява пред всички :(цитат)Дипломите нямат значение,нищо не значи ,че имаш диплома.Колеги не допускайте нови хора.(край на цитата).

Абе за какви се мислите бе?!

devil87

#36 дано да има успех начинанието :)

2012-12-15 18:55

дано да има успех начинанието :)
Реалистът

#37 Re:

2012-12-15 19:34

#6: -

то доста рибоци като теб има които не са съгласни ама часовника тиктака времето ви изтича има хора и с по 20 години стаж и нищичко не чаткат

Крайно време

#38 Време е за втори опит

2012-12-16 07:53

След 5 години съществуване резултата от образуването на БВС върху лекуването на продуктивни животни е като ефекта от Раундъпа върху зелената растителност.

Тази публикация е изтрита от автора на петицията. (Покажи подробности)

2012-12-19 14:28


Тази публикация е изтрита от автора на петицията. (Покажи подробности)

2012-12-19 14:29



Гост

#41

2012-12-20 13:56

Прави впечатление,че повечето гласували и коментирали не са участъкови лекари.Тоест излиза,че проблема е в разделението на лекарите и взаимното гледане в чуждата паница.Това си ние национална черта.Добре,създаден е съюз,дайте да говорим как да го променим,да работи като такъв,да се отарвем от партийните председатели,да печелим всички.Съюзи има по света,нека искаме промяна,но не и ликвидация.Защото от слаб съюз и бедни хора ще обеднеем всички.Дайте да градим.

Гост

#42 Re:

2012-12-22 09:25

#41: -

Цитат от водещия на изцяло репресивното ОС и председател на БВС Ст.Загора." Колеги,мислете му ,приемат ли новия закон ,половината от нас няма да ни има.Включвам и себе си в това число" По красноречиво доказателство за същността на този съюз в този му вид ............... фалш,лицемерие,двуличие,лично облагодетествуване ........... на гърба на всички ,задължени да плащат членски внос!!!!  Процесът на саморазпад е необратим  ............


Гост

#43 Re: Re:

2012-12-22 10:08

#42: - Re:

Ами сменете председателя,дайте да направим подписка за намаляне на членският внос,да искаме да се направи одит в всеки областен център.То така е най-лесно,да се крием и после друг ни е виновен.Процеса на саморазпад си го правим ние,защото сме нискоинтелигентна гилдия,страхлива и завислива.Хайде кажете ми кога ще се саморазпадне БЛС.

от 15 години практикуващ

#44 Re: Re: Re:

2012-12-22 10:40

#43: - Re: Re:

Когато съюза стане съловен,а не орган по назначаване ( работодател ) на послушковци и изпълнители на чужди поръчки,(а те са мнозинство )за което БВС им дава участък и им се отблагодарява финансово.Съсловен съюз се прави от реални участници на ветеринарния пазар,не от бутафорни фигури и пионки.Ние работещите с продуктивни животни имаме нужда от този съюз, а не тези с дребните.Този БВС подменя целия замисъл от съсловно сдружаване и позитивния ефект от неговото съществуване.В момента голяма група от комплексари,защитава каузата на нищото,за да се възполлзва от държавните привилегии.Това е губеща кауза и не може да продължава вечно,логично ще се стигне до саморазпад.Тогава ще се наложи реалните субекти притежаващи мат.база,работни места,знания,умения и предлагащи на стопаните викококвалифицирана помощ и услуга, да заменят празнодумците и се опитат да изградят реален съсловен съюз ...


Гост

#45 Re: Re: Re: Re:

2012-12-22 10:58

#44: от 15 години практикуващ - Re: Re: Re:

Вие ,колега сте абсолютно прав,че монопола облагодетелства слабите лекари.Прав сте,че лекарите,които работим с продуктивни животни имаме нужда от съюз.Но нищо не предлагате,това е проблема.


Гост

#46 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-22 11:18

#45: - Re: Re: Re: Re:

Много идеи имам за бъдещето,но в това настояще веднага ще бъда обявен от "светата инквизиция" за еретик и хоп главата на дръвника.( имам издадена присъда). Веднъж вече ми скроиха този номер,но щом пиша значи още дишам.( за пояснение ,явлението се нарича конкурентен канибализъм).Не подценявайте комплексарите ,те задръжки нямат.Нека мине новия закон и трябва да организираме кръгла маса на прослойките във професията - да решим заедно или отделно ще градим съюз и тогава ще предложа доста идеи ... дребни,едри,лекарства ...


Гост

#47 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-22 11:23

#46: - Re: Re: Re: Re: Re:

Ами това исках да чуя,някой да мисли.Весели празници


Гост

#48 Д-р Димитров

2013-01-01 16:11

Нека 2013 г. даде новото начало във ветеринарната професия ,чакано от толкова дълго време ... Здраве,успехи и достатъчно средства на лекарите,отдали целия си жизнен потенциал на лечението на животните !!!

Гост

#49

2013-01-02 21:26

никога повече БВС
д-р Христозов

#50 Няма за кога повече да се чака

2013-01-05 17:07

Невероятна петиция!!!Свалям й шапка! Призовавам целия Национален съвет на БВС да я прочете,да мисли поне един месец,да я разбере и да вземе решение за промяна на този ЗСОВЛБ!!!