Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Не на връщането на цигарения дим в заведенията


Гост

#2451 Re:

2013-05-29 18:37

#4: Пушач -

иСпарения...


Гост

#2452

2013-05-29 18:41

Ако променят закона новите управляващи ще потвърдят съмненията на мнозинството граждани че са двулични и склонни да прокарват лобистки закони Ще се 'борят' за здравето на хората с увеличаване на пушека и отровния въздух в обществените заведения и учреждения.

Гост

#2453

2013-05-29 18:42

stiga

Гост

#2454

2013-05-29 18:43

Залите за ПУШЕНЕ в заведенията са РАКОВИ ЗАЛИ, популизъм със Здравето на хората е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!

Гост

#2455

2013-05-29 18:44

Някой има нужда не само от цигарения дим , ами от една тежка мъгла в страната за да си върши по добре далаверите.!!!

Гост

#2456

2013-05-29 18:44

Залите за ПУШЕНЕ в заведенията са РАКОВИ ЗАЛИ, популизъм със Здравето на хората е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!
Рою Роев
Непушач

#2457 Re:

2013-05-29 18:48

#4: Пушач -

До всяка ощипана девойка тип колегата Пушач - първо ти и твоите хора ограничихте нашите права, когато започнахте да пушите извън дома си. Сега ние просто искаме възстановяване на разновесието. Ти обаче искаш отново да ни потъпчеш. Чувал съм всякакви оплаквания:

1. Нарушавате правата ми! - както казах, нашите отдавна са нарушени и искаме справедливост. Все ни е едно какъв е бил мотива на политиците за въвеждане на забраната, ако в резултат от това ние сме по-здрави!

2. Защо да мръзна отвън, за да пуша? - ако аз правя секс без презерватив, моята приятелка ще забременее, а не твоята. Ако някой ме ритне в крака, мен ще ме заболи крака, а не теб. Така е и с мръзненето - щом ти искаш да пушиш, нормално е ти да мръзнеш, а не някой друг. Иначе си стой вътре и подтискай никотиновия глад! Можете да проверите в колко европейски държави е въведена забрана за пушенето - Европа е против пушенето извън дома. Не може да искаме само евросубсидии, а да пушим по ориенталски и да не признаваме правата на другите, а само своите собствени, господа пушачи! В нито един нормативен акт не пише, че хората имат право да пушат навсякъде и затова нямате такова право, което някой да наруши. Затова пък хората имат право да пазят здравето си и за това има писмени доказателства.

Тук има ли някое друго оригинално оплакване освен вече споменатите?


Гост

#2458

2013-05-29 18:54

Не на цигареният дим, който иска да се трови самостоятелно !

Гост

#2459

2013-05-29 18:56

Това за мен ще е огромна крачка назад.

Гост

#2460

2013-05-29 18:57

Трябва да не допускаме връщането на цигареният дим в заведенията

Гост

#2461 К. бъчваров

2013-05-29 18:57

Тази министърка на какво е? На финансите, на икономиката или на всичко. Не е допустимо да тя да говори за либерализиранена режима. Явно не е случаен избора и е сключила сделка за да бъде избрана с помоща на онези смешници, които се опитват да ни убедят, че хазната ще се лиши от приходи заради забраната и били затворили заведенията си.

Гост

#2462

2013-05-29 19:00

Не на цигарения дим!!!

Гост

#2463

2013-05-29 19:00

НЕ НА ЦИГАРИТЕ!
ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ
на д-р Мариян Иванов, специалист по вътрешни
болести, основател на медицински център Фитолек

Изразявам категоричното си несъгласие за либерализиране на закона за забрана на тютюнопушенето на обществени места! Тези, които искат да въведат съответните законодателни промени и тези които искат да правят тютюнев бизнес в заведенията си, трябва преди това да посетят клиниките по белодробни, сърдечни и ракови заболявания и залите за аутопсия на починалите в тези клиники. Там ще видят огромната мъка в очите на болните и на техните близки и ще се запознаят с уврежданията, които цигарите (включително и т.нар "пасивно пушене") причиняват на различните органи и системи в човешкия организъм. След това, ако могат да спят спокойно и да са в хармония със себе си, нека правят бизнес с човешкото здраве. Що се касае до това, колко било важно страната ни да печели от тютюневия дим и как това щяло да съживи бизнеса, то тук сметката е елементарно проста. Средствата, които многострадалното ни здравеопазване отделя за лечение на дължащи се на цигарите заболявания, със сигурност са в пъти повече от евентуалните приходи. И тези приходи основно ще влезат в джобовете на ограничен брой хора. А лечението го плащаме всички ние - и аз и вие, моите приятели и пациенти, които живеем здравословно и за щастие рядко ползваме или изобщо не ползваме услугите на т.нар. обществено здравеопазване. Да, пушачите с гордост заявяват, че да пушиш или не, е въпрос на личен избор и цитират, че така било в редица развити европейски страни. В тези страни здравноосигурителните вноски, застраховките "живот", лихвите и срокът на отпуснатите кредити и куп други неща са в директна зависимост от здравословното състояние. В тези страни наистина има личен избор - ако имаш излишни пари, можеш да пушиш, стига да не пречиш на хората около теб. И ако се разболееш (а според статистиката това се случва много по-често на пушачите) ти си осигурил една голяма част от парите за лечението си (но пак една немалка част от тях е осигурена солидарно и от хора - непушачи). За съжаление, в България, която е в челните световни класации по тютюнопушене, а съответно и по заболеваемост, свързана с цигарите, такава разлика не се прави. И се получава така, че интелигентните хора, които са отговорни за своето здраве и за това на нацията, биват наказвани да плащат за лечението на тези, които нямат тази степен на самоосъзнатост. Друг е въпросът, че много от последните изобщо не плащат здравни осигуровки, но в същото време винаги намират пари за цигари.
Не е морално да принуждават непушачите да плащат лечението на хора, на които не им пука за собственото им здраве и в същото време редовно да се отправят призиви за помощ за запълване на всякакви дупки в здравната ни система.
Ако искаме едновременно да има обществено здравеопазване и в същото време - морал и справедливост в това здравеопазване, то редно би било да има поне 2 национални здравни каси. С вноските на гордо направилите своя избор пушачи, едната каса ще поема тяхното лечение. Другата ще лекува непушачите с направените от тях вноски. В противен случай няма да се учудя, ако рефренът "стягам багажа и дим да ме няма" стане изключително актуален в близките месеци сред хората, държащи и на здравето си и на справедливостта...

Гост

#2464

2013-05-29 19:01

В това намерение са заложени нечисти интереси с цел лично облаготетелстване!!!!Толково други сериозни проблеми има страната ни та точно с това трябва да се поне!!! Срам!!!!!

Гост

#2465

2013-05-29 19:01

Светът върви напред, България на майната си....Тъжно е... Тъжно е за нас... Тъжно е за децата ни... Тъжно е...

Гост

#2466

2013-05-29 19:04

Не искам закрила и протекционизъм за кръчмарите!!!
taem

#2467

2013-05-29 19:06

Интересно как може ще отговорят радетелите за пушене в заведенията на аргумента, че по този начин принуждават персонала на тези заведения да работе в опасна за здравето среда. Къде са смешните синдикати, които би трябвало да защитават правота на персонала да работи в безопасна работна среда.

Гост

#2468

2013-05-29 19:08

И това ми било "ЗДРАВЕН" министър...какво точно ще контролира? - навлизането на дима и в двете ноздри на децата ми. Потресена съм.

Гост

#2469

2013-05-29 19:09

Дайте да жертваме бъдещето на един народ, заради 30 хиляди работни места (които, между другото, са силно преувеличени от ресторантьорите и хотелиерите)... А къде отива здравето на останалите - бих попитал аз?!

Гост

#2470

2013-05-29 19:10

Трябва да престанат властимащите,непрекъснато да променят,разрушават,прекрояват неща които работят и нямат нужда да се пипат!
Който иска да трови тялото си и да се самоунищожава,нека го прави без да пречи на мнозинството да живее чисто и без дим!

Гост

#2471

2013-05-29 19:10

Бях заклет пушач 25 години, от 6 години не пуша и дима ме отвращава дори като пушат на 2 метра от мен на спирка, камо ли да съм на закрито.Нещо което съм постигнал с много усилия не може да ме принуждават да дишам дим.И непушачите имат права, дори в повече защото са решили да не се поддават на порок обогатяващи монополни компании и поддържащи ги политици получаващи комисионни.Затова съм твърдо за забраната-колкото да реват ще им мине, всичко е за пари.Благодаря.

Гост

#2472

2013-05-29 19:11

Драги депутати, пушенето в заведения не е повод за развиване на бизнеса. За 3 дни човек се нагажда. А пушачът е безпардонен индивид, несъобразяващ се, хвърлящ фасове и правещ пожари. Включете в уравнението икономическия "ефект" от пожарите. Криза е и може би ресторантьорите си търсят някого за виновен за това какво им е обслужването. Нека всеки си купува цигари само, ако предаде 20 фаса. Ако му се пуши, да видя как гнусливо ще събира чужди. Не принудихте тютюнопроизводителите да правят друго. Както толкова години не можаха да научат афганистанските селяни да садят нещо друго, освен макове за опиум, а не например картофи.

Гост

#2473

2013-05-29 19:12

ТОВА ЩЕ БЪДЕ СРАМ ЗА ЦЕЛИЯ НАРОД, АКО СЕ ДОПУСНЕ. Това е недопустимо да се случва в страна, която е заявила, че желае да продължи пътя си към Европа.
фитолек

#2474 Не на цигарите!

2013-05-29 19:16

НЕ НА ЦИГАРИТЕ!
ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ
на д-р Мариян Иванов, специалист по вътрешни
болести, основател на медицински център Фитолек

Изразявам категоричното си несъгласие за либерализиране на закона за забрана на тютюнопушенето на обществени места! Тези, които искат да въведат съответните законодателни промени и тези които искат да правят тютюнев бизнес в заведенията си, трябва преди това да посетят клиниките по белодробни, сърдечни и ракови заболявания и залите за аутопсия на починалите в тези клиники. Там ще видят огромната мъка в очите на болните и на техните близки и ще се запознаят с уврежданията, които цигарите (включително и т.нар "пасивно пушене") причиняват на различните органи и системи в човешкия организъм. След това, ако могат да спят спокойно и да са в хармония със себе си, нека правят бизнес с човешкото здраве. Що се касае до това, колко било важно страната ни да печели от тютюневия дим и как това щяло да съживи бизнеса, то тук сметката е елементарно проста. Средствата, които многострадалното ни здравеопазване отделя за лечение на дължащи се на цигарите заболявания, със сигурност са в пъти повече от евентуалните приходи. И тези приходи основно ще влезат в джобовете на ограничен брой хора. А лечението го плащаме всички ние - и аз и вие, моите приятели и пациенти, които живеем здравословно и за щастие рядко ползваме или изобщо не ползваме услугите на т.нар. обществено здравеопазване. Да, пушачите с гордост заявяват, че да пушиш или не, е въпрос на личен избор и цитират, че така било в редица развити европейски страни. В тези страни здравноосигурителните вноски, застраховките "живот", лихвите и срокът на отпуснатите кредити и куп други неща са в директна зависимост от здравословното състояние. В тези страни наистина има личен избор - ако имаш излишни пари, можеш да пушиш, стига да не пречиш на хората около теб. И ако се разболееш (а според статистиката това се случва много по-често на пушачите) ти си осигурил една голяма част от парите за лечението си (но пак една немалка част от тях е осигурена солидарно и от хора - непушачи). За съжаление, в България, която е в челните световни класации по тютюнопушене, а съответно и по заболеваемост, свързана с цигарите, такава разлика не се прави. И се получава така, че интелигентните хора, които са отговорни за своето здраве и за това на нацията, биват наказвани да плащат за лечението на тези, които нямат тази степен на самоосъзнатост. Друг е въпросът, че много от последните изобщо не плащат здравни осигуровки, но в същото време винаги намират пари за цигари.
Не е морално да принуждават непушачите да плащат лечението на хора, на които не им пука за собственото им здраве и в същото време редовно да се отправят призиви за помощ за запълване на всякакви дупки в здравната ни система.
Ако искаме едновременно да има обществено здравеопазване и в същото време - морал и справедливост в това здравеопазване, то редно би било да има поне 2 национални здравни каси. С вноските на гордо направилите своя избор пушачи, едната каса ще поема тяхното лечение. Другата ще лекува непушачите с направените от тях вноски. В противен случай няма да се учудя, ако рефренът "стягам багажа и дим да ме няма" стане изключително актуален в близките месеци сред хората, държащи и на здравето си и на справедливостта...

Гост

#2475

2013-05-29 19:17

Нека се грижим за здравето си!