За равни права на пушачи и непушачи!

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията За равни права на пушачи и непушачи!

Жоро

#326 Няма такава държава!

2012-12-09 05:38

Какво има да коментирам?! Искам равноправие! В тази ситуация се чувствам дискриминиран, а и бизнесът понася сериозни загуби! И тази тотална забрана дойде, след като заведенията бяха принудени да инвестират в обособяването на специални зони за пушачи и непушачи! Няма такава държава! Пълен абсурд!

Гост

#327 Re: Re: No comment...

2012-12-09 10:47

#325: Свобода - Re: No comment...

Като ще се замеряме с линкове, ето ти и на теб - да видиш как всяка група си избира проучвания, които им оттърват.

http://tobaccoanalysis.blogspot.com/2012/11/anti-smoking-group-cherry-picking.html

Ето ти и още едно

http://www.bmj.com/content/326/7398/1057

Ето го и заключението:

Conclusions The results do not support a causal relation between environmental tobacco smoke and tobacco related mortality, although they do not rule out a small effect. The association between exposure to environmental tobacco smoke and coronary heart disease and lung cancer may be considerably weaker than generally believed.

Ето и една сериозна причина за рак на белите дробове:

http://www.second-opinions.co.uk/diesel_lung_cancer.html

 

ел команданте

#328 Re: Re: No comment...

2012-12-09 11:05

#325: Свобода - Re: No comment...

тук не се обсъжда вредата от пушенето всеки знае че такава може би има.обсъждаме доколко закона е  справедлив.защо преди две години управляващите принудиха ресторантьорите да правят инвестиции за скъпоструващи вентилационни съоръжения и преградни стени не трябваше ли честно и почтенно да им кажат че в заведенията няма да се пуши.с тези пари можеха да направят пушални където тези които пушат да не пречат на никого.можеха дори да поставят кафеавтомати така че и персонала да не влиза там.нещо повече оказа се че ресторантьорите са повече загрижени за здравето ни отколкото министъра на здравеопазването.направиха заслони от полиетилен да може да се пуши поне на завет.министър Десислава Атанасова изпратила своите копои с предупреждение към ресторантьорите че ако заварят пушач в тези заслони ще има глоби.това действие вече граничи със жестокост.трябва ли пушачите да бъдат излагани и на допълнителен риск от простудни заболявания.затова именно доста от тях предпочитат да посещават заведения в близките ни държави там забрани няма.който не иска да храни своята икономика ще храни чужда.

anjela.

#329 Re: Няма такава държава!

2012-12-09 11:17

#326: Жоро - Няма такава държава!

тя държавата отдавна я няма.има нечисти интереси,лобита и далавери.и този закон не прави изключение.

"каквото и да ти говорят да знаеш че става дума за пари"


Гост

#330 Re: Re: Re: No comment...

2012-12-09 11:31

#328: ел команданте - Re: Re: No comment...

Съжалявам, но според мен вредата е толкова преувеличена, че няма накъде. Толкова години ни промиват мозъците с тази вреда, че вече има хора, които наистина вярват, че ако постоят няколко часа в заведение в което се пуши, едва ли не ще умрат. Ако махнем никотина от цигарения дим, това си е най-обикновен дим, който според мен не е по-опасен от дима от една камина или свещите в църква. А количеството никотин, което един пасивен пушач получава, не вярвам да надминава това от един изяден домат. Ако не беше така, дали Оскар Нимайер щеше да доживее до 105 години? Набиват ни глупости в главата как едва ли не всеки пушач не може да извърви 100 метра без да се задъха и колко вреди на спорта, но практиката показва друго, най-скъпият футболист в света в момента, Лео Меси - пуши, вторият в класацията, Роналдо също, а беше заснет да пробяга 100 м, за 10 секунди и то към края на мача.

мариана

#331 Re: Re: Re: Re: No comment...

2012-12-09 11:54

#330: - Re: Re: Re: No comment...

това е точно така има достатъчно много случаи с пушачи доживяли до дълбока старост без да са отказвали цигарите.почти всички спортисти пушат и това не вреди на спортните им постижения.в Япония държавата в която има най много пушачи се наблюдава най нисък процент ракови заболявания защо ли?.тази кампания срещу пушачите се раздухва със съвсем друга цел сигурна съм един ден истината ще излезе наяве.

илия кондов

#332 Re:

2012-12-09 12:12

дайте парите и кажете срещу какво да се борим. Сега да протестираш е добър бизнес за пълните некадърници, които не могат да изкарат пари по друг начин. Което ги сродява малко с проституцията, но нейсе...
А правото на човека сам да се разпорежда с живота си - което го отличава от едно добиче? Ще му го оставим ли?

димитър василев

#333 Re:

2012-12-09 12:54

ето истината поради която се въведе закона за пълната забрана за тютюнопушенето в затворени помещения.от интернет нищо не може да се скрие всичко излиза наяве.целия интерес се върти около парите на фонда "Блумберг" които щедро се раздават на държави които въвеждат пълна забрана за пушене.това е истината а коментариите оставям на вас
"Партньорският проект Да върнем пълната забрана за тютюнопушенето е подкрепен от филантропския фонд на Блумберг, САЩ, чрез Международния съюз против тютюнопушенето. Това стана ясно по време на пресконференция по повод на Международния ден без тютюнопушене.Сумата, спонсорирана по проекта, който ще продължи две години, е 210 000$"

параграф 22

#334 Re: Re:

2012-12-09 13:19

За 23 години станахме свидетели на какви ли не глупости в управлението на територията , но управлението на ГЕРБ е достойно за жълтата фанелка . Все пак им признавам умението да отвличат внимание от главните проблеми - безработица,инфлация , пълен разпад на икономиката...Достатъчно е да подхвърлят темичка като тази за пушенето и ... започва голямото каране и доказване колко е вредно и как всички ще се изтровим.Глупости , шменти капели (по Б.Б.).Но но гербаджиите използват умело "разделяй и владей". Ето ви пример за неработещ тъп закон , но в нормална държава , където си признават, че са в грешка .. . А върлите пазители на своето и чуждо здраве нека ми отговорят - какъв е проблемът да са разделени с прегради и вентилация и всички останали екстри заведенията - като си пушач - имаш си половин заведение за такива ... за непушачите - също? Е? КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА???Ама искам обосновано - не с празни приказки...

виолина

#335 Re: Re:

2012-12-09 13:25

Ако наистина мислят за здравето на хората - няма да оставят минималната пенсия на 145 лева. Защото тя не гарантира физическото оцеляване на човека. Обаче е толкова.
Следователно управляващите имат друга причина да правят пълна забрана на пушенето.
veska kostadinova

#336 Re: Re:

2012-12-09 13:38

Това само по Конституция,но кой ти гледа Конституцията,където пише,че е основен закон и никой друг закон не може да и противоречи....но това само по Конституция!!!
донка

#337 Re: Re:

2012-12-09 13:42

заливат ви с проблемите на пушенето за да не виждате това:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=478137568896013&set=o.246788698758719&type=1&theater
мариана

#338 Re: Re:

2012-12-09 13:57


Гост

#339 Re: Re: Re: Re: Re: No comment...

2012-12-09 14:46

#331: мариана - Re: Re: Re: Re: No comment...

Тя истината и в момента е известна, стига човек да издири и навърже фактите.

Как започва всичко:

Ричард Дол публикува изследване според което, тютюнопушенето предизвиква рак.

Кой е Ричард Дол - After his death, controversy arose over some of his work because his papers, held at the Wellcome Library, showed that for many years he had received consultancy payments from chemical companies whose products he was to defend in court. These include US$1,500 per day consultancy fee from Monsanto Company for a relationship which began in 1976 and continued until 2002. He also received fees from the Chemical Manufacturers Association, Dow Chemicals, and ICI. Some donations, including a £50,000 gift from asbestos company Turner and Newall, were given in public ceremony to Green College, Oxford, but most fees and payments remained undisclosed to the public

Както виждаме, човекът е щедро спонсориран от Монсанто, Дау Кемикълс, азбестов производител и други (предполагам, петролни компании). Каква е целта, то е ясно, отклоняване на вниманието от истинските причинители на рак. Правителствата по света с радост прегръщат идеята, за да могат да вдигнат акциза на един толкова масов продукт. Идеята се подкрепя и от разни доктори и фармацевтични компании, които пускат продукти за отказване от тютюнопушене. На контрабандистите също им идва дюшеш, правят се милиарди долари при много по-малък риск. Имаше проучване, че 50% от цигарите в Канада са контрабандни.

Някой може би се чуди, какво правят тютюневите компании и защо не протестират, ами и на тях в момента им идва перфектно. Поради високите акцизи, могат да си увеличават преспокойно маржа на печалба, без да се отразява съществено на крайната цена. Забранена е рекламата на тютюневи изделия, съответно нов производител няма никакви шансове да стъпи на този пазар и да ги конкурира, и им спестява огромните разходи за реклама, които имаха преди това.

Ако някой не вярва, нека да погледне отчетите на Филип Морис и да види как си бележат постоянно ръст на приходите, въпреки световната криза и уж постоянно намаляващите пушачи.

Кой друг печели? Колкото и да е странно, производителите на частни самолети. В едно интервю, Джони Деп каза, че си е купил самолет, защото иска да си пуши по време на полет. Не вярвам да е само той, кой знае колко още богаташи са го направили.

Плашещо е, че под прикритието на благородни каузи се пристъпва към отнемане на човешки права като свободното разпореждане с частна собственост. Никой не е забранил на гражданите непушачи да си отварят заведения за непушачи, но те искат да се забранят заведенията за пушачи. Отделно вниманието на хората се отклонява от истинските причинители на болести и проблеми в обществото.

 

ел команданте

#340 Re

2012-12-09 15:54

Превръщат ни в асоциални същества, докато чужди фондации щедро финансират псевдограждански организации като "България без дим" (където 6 човека си поделят 160 000 долара годишно заплатки), за да ни промиват мозъците и да ни водят за носа, като подменят волята на мнозинството. Обстрелват ни с псевдонаучни изследвания и "доказателства" за вреди, цитират ни измислени статистики и прикриват реалните (които показват коренно различни тенденции) и се опитват да ни убеждават, че "в целия цивилизован свят било така, само ние българите все сме наопаки", което изобщо не отговаря на действителността.

ел команданте

#341 Re: Re:

2012-12-09 20:51

Бойко Борисов няма нищо против да има отделни зали за пушачи и такива за непушачи:
http://www.blitz.bg/news/article/169675
anjela

#342 Re: Re:

2012-12-09 21:04

непушачи ха хах ха хааа.Бойко Борисов май ви предаде.съгласен е да има отделни заведения или зали.и сега ко прайм?

Гост

#343

2012-12-09 21:42

Тези разделение не вървят, това го казахме 100 пъти. Нека да направят нещо като стая за пушене във всяко заведение. Така никой непушач няма да е недоволен и няма да се дели компанията на пушачи и непушачи. Но да се разреши изцяло пушенето в заведения след 22 часа абсолютно не сме съгласни и ако все пак се случи ще има контра протест.
Свобода (за знание)

#344 Re: Re: Re: No comment...

2012-12-10 03:11

#327: - Re: Re: No comment...

Прочети си хубаво източниците. В първия линк (който има поне някакъв шанс за достоверност) пише :

"Active cigarette smoking was confirmed as a strong, dose related risk factor for coronary heart disease, lung cancer, and chronic obstructive pulmonary disease"

Да не говорим че единия от съавторите е бил осъждан за вграждането на грешни и/или подвеждащи тези в научните си публикации на същата тема, и така е защитавал корпоративни интереси. Това за мен дискредитира напълно тази публикация.

http://www.prevention.ch/enstrom.htm


Относно втория, където се твърди че няма канцирогени във цигарения дим, ето един прилично дълъг такъв, и то не в личен саит с името "второ-мнение."

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_cigarette_smoke_carcinogens

И по този начин това фрапантно грешно изречение  дискредитира още повече личния сайт на въпросния професор.

 

Освен това, въпреки че е хубаво да се цитират емпирични изследвания, в такива вариациите са широки защото методите за сътавяне на извадката не винаги я правят изцяло представителна.

От друга страна чрез химичен анализ хората са открили точно колко и какви са тези канцерогенните съставки. И от там нататък няма морална причина да не се забрани тютюнопушенето.

 


Гост

#345 Re: Re: Re: Re: No comment...

2012-12-10 09:47

#344: Свобода (за знание) - Re: Re: Re: No comment... 

 Един пушач е готов от 100 кладенеца вода да ти донесе за да ти докаже, че пушенето безвредно, или поне по-малко вредно, та демек не пречи на околните. Дрън, дрън та пляс! Те не могат да проумеят, че с пушенето си пречат на останалите. Саямите тях ги дразни ужасно цигареният дим, но зависимостта от цигарите е по-силна от това. По силно е и от това да предпазиш бъдещото си дете-60% от пушачките пушат по време на бременността. По силно е и от това да не превръщаш детето си в пасивен пушач. Около 70% от децата са такива, и не не е заради забраната по заведенията, защото това е статистика от 2008 г. Тези хора не могат никога да бъдат концентрирани в нещо на 100%, защото никотиновият глад ги гложди отвътре. Тка им е и следи вечеря, и след секс, и със ставането сутрин, и когато са изнервени или радостни. Във всички тези моменти те имат нужда да пушат, смятайки, че цигарата е черешката на тортата, не цигарата всъщност утолява жаждата пза никотин и пречи да се насладиш максимално на тези моменти. Точно това е клопката на никотин. Честно казано на моменти изпитвам съжаление към тях. Явно наистина имат неистова нужда от цигари, която не заведенията за пушачи ще утолят, а програма за отказване.

Асоциация на пушачите в България

#346 Re: Re:

2012-12-10 10:30

тук не се обсъжда вредата или ползата от пушенето.има други форуми с подобна тематика моля пишете там.обсъжда се закона доколко той е справедлив.защо никой не обърна внимание на коментар 303 за действията на министър Атанасова защото това което прави тя срещу пушачите е жестоко.да не позволява дори да се ползват заслони за пушачи.като пушим това не означава че трябва и насила да ни разболяват.страх ли ви е да пишете по тази тема?
anjela

#347 Re: Re:

2012-12-10 11:51

И така, в конституцията ни пише, че "Всеки има право на лична свобода и неприкосновеност” – чл. 30; ал. 1. Излиза, че свободата на пушача е на улицата – при протестиращите.
мариана

#348 Re: Re:

2012-12-10 12:10

В такава Държава като България нищо не е логично...
Няма вариант да плачеш, че не ти достигат средствата и да си пред фалит, и в същият момент да правиш така, че хората да не могат да използват услугите ти. / Визираме БДЖ /. Няма вариант, да има закон против пушенето и в същият момент всички политици на куп, на един рожден ден в един ресторант да пушат като комини..../ Скоро, ще качим и снимки/..... Няма вариант, да плачеш всеки ден, че пари в бюджета няма, но да правиш така, че да няма никакви работни места.....

мариана

#349 Re: Re:

2012-12-10 20:11

пушач който уважава себе си и си цени достойнството никога няма да излезе да пуши на студа.няма да си позволи да доставя удоволствие на непушачите.освен ресторантите има и други приятни занимания.
anjela

#350 Re

2012-12-11 11:48

защо непушачите не направят експеримент със себе си.като отидат на ресторант и добре загреят от алкохола и танците на половин час да излизат на тротоара по за десет минути.така де тогава да ги видя каква песен ще запеят.да изпитат на собствените си глави това което искат от нас.особенно в този студ и вятър през последните дни.на следващия ден ще са на легло и с виока температура-гарантирано от ГЕРБ.