За равни права на пушачи и непушачи!

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията За равни права на пушачи и непушачи!

ването

#301 Re: Re:

2012-12-08 09:42

всички имат права и пушачи и непушачи Който иска да пуши в заведение за пушачи който иска чист въздух в заведение за непушачи Другото е проклетия от непушачи нищо че много от тях пък пушат само ако ги почерпят:))))
Асоциация на пушачите в България

#302 Re: Re:

2012-12-08 15:17

на пръв прочит само, със забраната са нарушени чл.4,5,6,7,12,17,19 и 26 от Конституцията на България.нито един издаден закон не може да противоречи на Основния закон на държавата така е даже в Римското право.собствениците на заведения ще дадат под съд правителството на България и съставителите на този закон,а ние пушачите ще се обърнем за помощ към съдът за правата на човека в Страсбург.скоро тези членове от Конституцията ще бъдат публикувани във Фейсбук.
ел команданте

#303 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-08 15:33

свежи новини от вчера.собствениците на заведения са изработили заслони от полиетиленова материя да могат пушачите да пушат поне на завет.като научила министър Десислава Атанасова изпратила своите копои със заповед пушачите да нямат право да пушат в тези заслони предупредили са и собствениците че ще бъдат глобявани ако допуснат пушачи в заслоните.ако това не е геноцид срещу нас то не виждам какво друго може да е.по този ли начин министър Атанасова ще доказва вредата от пушенето като разболее колкото може повече пушачи от простуди.като свърши зимата ще обиколи всички телевизии с изявления колко пушачи са боледували през този период.да не забравяме че тя също пуши и премиера пуши но за тях и има специални местенца където да се развличат без да излизат да пушат навън.такъв човек който мрази половината от нацията. не може да оглавява най хуманното министерство.там трябва да работи човек с висше медицинско образование и запознат с клетвата на Хипократ.

людмил попов

#304 Re: Re:

2012-12-08 15:43

А като се помисли, че по презумция тия депутати трябва да работят за народа, а не - за премиера, какво се получава??? Завършена анархия от страна на всички идиоти в парламента и правителството!!! защото по конституция, както непушачите имат права, така и пушещите ги имат същите равни права!!! Или - връщане на стария режим при който имаше отделни зали за пушачи и за непушачи!!!
мариана

#305 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-08 15:56

вижте на тъпака фреш какво му е родила простата главичка :"Правилното решение е тютюнопушенето да се криминализира, а наказанията за притежание и употреба на цигари да се приравнят с тези за марихуаната и хероина." ти ли бе идиот ще забраняваш продукт който се продава свободно във всички магазини.преди да го напишеш това да не си хапнал от онези гъбки "мухоморчета"май познах какво ще кажеш?егати и държавата в която всеки е тръгнал да взима решения.

илия кондов

#306 Re: Re:

2012-12-08 16:19

не може в тази държава едни да бъдат граждани а други само данъкоплатци.ако този геноцид продължава нека всички пушачи да обявим гражданско неподчинение и да откажем да плащаме данъци на тази държава която ни поставя на едно ниво с уличните кучета.

ани

#307 Re: Re:

2012-12-08 16:23

няма пушачи , няма проблеми , няма жени няма изнасилвания , няма пари няма обири ! Значи да изтребим народа = няма проблеми. Геноцид . Така политиците могат да си живеят с законите си и да си грабят на воля.

Гост

#308

2012-12-08 18:07

Тъй като в този форум много често се потребителите си позволяват да цитират мнения от други места, ще си позволя и аз да цитирам, една ваша "толерантна съмишленичка:
"Откакто са забранили пушенето, нашето семейство на ресторант или кръчма не е ходило, въпреки, че съпруга ми е непушач. 90% от приятелите ни са пушачи и затова си ходим на гости. Иначе си имахме навика поне 1 път в седмицата да сме на заведение. Не разбирам защо по време на най- голямата световна криза, нашите държавници решиха да наложат забрана за пушене с ясната мисъл, че заведенията наистина ще останат празни. А уж имаха политика на развитие на икономиката?!?!?"
Значи останалите 10% и мъжът и трябва да се правят, че им е приятно да ги одимляват? Това ли е вашата толерантност уважаеми граждани? Нали казавте, че се съобразявате с непушачите и не ги завличате във вашите заведения? 

ването

#309 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-08 19:01

на тази ваша съмишленичка мъжът никой насила не го е завлякъл в заведение за пушачи.даже да предположим че е така можела да позвъни на тел 112 и спецотряда на НС БОП ще го освободи от плена на жестоките пушачи.)))

васил димитров

#310 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-08 19:18

едва ли има някъде по света държава в която за извършено нарушение на закона от един гражданин глобата да я плаща друг който нищо не е нарушил.иде реч за собствениците на заведения.каква власт имат те в случай че някой запали цигара нямат право на действия освен да го предупредят.ако го набият и изхвърлят от заведението отиват на съд за саморазправа.дори ако имат охрана и тя няма законни пълномощия да приложи физическа сила след като човекът не буйства.или както се казва без вина виновни.
anjela.

#311 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-08 19:42

освен кастата на превилигированите непушачи в държавата е на път да се появи още една првелигирована каста тази на ромския етнос:" Според предписание на западни експерти, не се изключва възможността да се разреши тютюнопушене на обществени места единствено за ромски и др. цветни етноси?!" в понеделник отивам на солариум и след седмица ще съм оторизирана ромка.:))))

Гост

#312 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-08 19:53

#309: ването - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Много лесно изглежда, като се опитваш да иронизираш нещата, но това се случва всеки ден.  Така е, защото вие години наред бяхте толерирани. Пушехте си напълно необезпокоявано от всичи и въобще пушет.нето си беше най-нормалното и естествено нещо на този свят.  Още си спомням как всички ми обесняваха, колко гадно и вредно е пушенето, как не трябва да пуша и в същото време как същите си павкаха с кеф-парадокс, но факт.  Но за щастие нещата започнаха да се променят. Сред подрастващото население, вече пушенето не е чак толкова разпространено. Пушачите като цяло намаляват и има много хора, които въпреки, че пушат подкрепят тази забрана, която е крачка към ограничаването и намаляването на тютюнопушенето. Когато направиш нещо да изглежда непривлекателно, то вече не изглежда толкава интересно на тинейджърите. Дори и да бъде отменена тази забрана на този етап, рано или късно пак ще се въведе и у нас и в другите държави, колкото и да не ви се иска. Може би ще дойде и денят в който тютюнът ще бъде криминализиран и производството  и разпространението му ще бъдат преследвани от Закона, както е с официално признатите наркотици.

константин костов

#313 Re: Re:

2012-12-08 20:05

живея в една от столиците на ромския етнос.та в тази връзка искам да видя кой от инспекторите ще посмее да отиде да проверява заведенията в трите ромски квартала и да глобява.ако излезе жив оттам може да благодари само на Бога и на всеки празник да пали по една свещичка в църквата.доста са изпитали на главата си тяхното гостоприемство от лекари на бърза помощ ,инкасатори на ЕВН та до полицаи.
ването

#314 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-08 20:17

#312: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

дай боже някъде в края на 22 век може и да стане ако до тогава не настъпи края на света. сигурно маите са били прави с този техен календар.дерзайте може и да доживеете до тези приказни времена .желая ви успех в начинанието.

 

ел команданте

#315 Re: Re:

2012-12-08 20:24

не отговаряйте на обидите на непушачите така само наливате бензин в огъня.всепак появи се и малка светлинка в тунела още не всичко е изгубено:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1007340#comment_form

Йети

#316

2012-12-08 21:20

Господа мишоци, чета и си мисля, че заслужавате да бъдете мачкани.Нека ни забранят всичко, за да можете пак да се кефите.Толкова ли сте прости, че не проумявате как с тази забрана много от отраслите на икономиката страда.Не, вие сте с лайняни мозъци и не виждате по-далеч от носа си.Пожелавам на всички подкрепящи тази забрана някой ден да останат без препитание, за да разберат за какво става въпрос.Не виждам смисъл да влизам в подробности, защото много малко хора ще ме разберат.Заради такива като вас страдат всички.Всеки има право на избор.Значи смятаме за нормално да се толерират педали,цигани,всякаква сволач а не е нормално да се пуши по заведенията.Пушачите са друга \"долна класа\".
Не знам какво да добавя.Нека да ни мачкат, ние да търпим, да храним с нашите и на децата ни пари безработните цигани, и ние пак да търпим.Нека да толерираме гей-паради и разни други там \"нормални\" неща.
Заслужавате си държавата!!!

мариана

#317 Re:

2012-12-08 21:31

#316: Йети -

супер намери се един човек който да каже това което мисли.като гледам фрешовете си заслужават държавата.не искам да съм лош пророк но в тази държава всичко е възможно ще измислят някоя забрана която да ги удари през кръста тогава ще ги видя как ще ревнат във форумите.ама  помощ от нас да не чакат каквото са заслужили това и ще получат.

станка

#318 Re:

2012-12-08 22:01

хей марулки това да сте го чули:"заиграе ли мечката у комшията ще дойде и у вас"запомнете го или си го запишете.и на вас управниците ще ви прекарат някоя забрана тогава ще ми затанцувате на тиган.и това ще стане помнете го.
ел команданте

#319 Re:

2012-12-08 22:16

Пушачите също имат право да посещават заведения,без това да им донася неприятни емоции и да рискуват здравето си.А вие смятате ли,че мръзненето на студа и на тротоара отговаря на това условие?Нали това са хора и те плащат същата цена а и по висока от вас?Защо да не могат да седнат на уютно,топло място и да бъдат спокойни?С какво ще ви попречат,ако са в друга зала?Знаете ли,че свободата ни свършва там,където започва свободата на другите?Държавата съществува,за да регулира обществените отношения,за да няма ощетени. Когато същата тази държава прехвърли мярката и от регулация премине в репресия и то излишна,тогава свободата е открадната!Тоталната забрана е такава мярка!След като има възможност правата на всички да бъдат уредени справедливо,кое я налага?!Дали ще се замислите повече и няма да реагирате първосигнално като повечето неграмотници?Не е ли лицемерие да продаваш цигари,да прибираш акцизи и да твърдиш,че пушенето е опасно?!Не е ли грозно да закриваш болници,а да се правиш,че се грижиш за здравето на хората?
anjela.

#320 Re:

2012-12-08 22:30

#308: -

вместо да пишеш тези несъстоятелни неща защо не дадеш мнение за забраната на пушачите да пушат даже в заслони поне прочете ли коментара.вие вече сте  станали садисти страданията на другите ви доставят удоволствие и наслада.

Васил Бърнев

#321

2012-12-08 22:40

Iстината е, че трябва пушачи и непушачи да се обединим така, че на всеки да му е удобно и комфортно като отиде на заведение и най-вече - ДА ИМА ИЗБОР. Тук въпросът опира до това господата народни представители да не се месят в личната собственост на хората. Заведенията и ресторантите не са обществени места, а са ЧАСТНА собственост и всеки би трябвало да може да определя сам правилата в частната си собственост. Затова непушачите трябва да ни подкрепят - за да можем всички ние да създадем демократично общество, защото иначе политиците утре ще хлопнат и на тяхната врата и те ще определят правилата в частния им имот. Тогава обаче ще дойдем и ние пак да ги подкрепим.
Втрещен

#322 Re:

2012-12-08 23:53

#321: Васил Бърнев -

Заведенията и ресторантите били частна собственост? Да, но срещу заплащане ние получаваме правото да пребиваваме временно в нея, нали? Това не е дома на Иван Петров, където той ще пуши, ако иска и само роднините му ще дишат дима. На всички е известно какво предизвиква пасивното пушене и затова подкани от този род "обединете се, за да пушим спокойно и да намаляваме непушачите на планетата" ми звучат безумно. Искате да пушите? Добре, домът ви е насреща! Но в заведенията и ресторантите всеки платил има правото да се чувства добре и здравето му да не е застрашено. Както не подкрепям сервирането на вредни храни или такива с изтекъл срок на годност, така и съм против да се пуши на тези места. И не започвайте с това дали германците или други европейци имали такива забрани и дали там се пуши на обществени места. Ние си имаме собствено мнение и индивидуалност - няма защо да правим нещо, понеже другите го правели. Нито да не правим нещо, понеже и другите не го правели. Щом в определени държави искат да застрашават здравето на гражданите си - тяхна воля! Тук е България и тук ние решаваме какво искаме, а не англичани, французи, швейцарци и прочее. Някой ще се сети за ЕС - дори той не си позволява да ни нарежда, а само ни съветва. Веднъж да измислят нещо полезно за хората любимите ни политици и вие ще се убиете да крещите срещу него! Както ви казах, имате си домове! "Моят дом е моята крепост", нали? Но обществените места не са лично ваши или на когото и да било. Ако не можете да издържите без цигара определено врвме, кой е виновен за това - ние ли или вие, които сте се приучили сами на този вреден навик?

 


Гост

#323 Re: Re:

2012-12-08 23:54

#320: anjela. - Re:  

 

 Веднага ти отговарям, но ще оправя към теб няколко  въпроса надявам се да си откровеннна в отговора. Когато си на заведение с компания от пушачи и непушачи във времето когато беше в сила частичната забрана за пушене, в коя от двете зали влизахте? Мислиш ли че ти самата си се съобразявала  ли си се и въобще  дали си се з заамисляла хората и около теб когато пушиш-моля те бъди честна?

По въпросите: Първо никой не изпитва наслада от това, че мръзнете навън , или ако има хора които се радват, то те или се забавляват на чужд гръб в интернет, или са хора които си избиват комплексите върху другите. В тази връзка искам да отбележа и нещо друго относно недоволството на непушачите. Когато действаше разделителният режим залите не бяха качествено отделени и се получаваше така , че в залата за непушачи, която беше и без друго в по-неприятната част от заведението, се усещаше така неприятната миризма на цигари. Вярно, не пушачите са били виновни за това, че собственика не оборудвал достатъчно добре заведението си, но от друга страна именно заради пушачите се одимяваше и другата зала , което доведе до неприазън насочен именно към пушачите.  Непушачите най-после получиха свободата която им беше отнемана години наред бидейки принудени да  дишат цигарен дим на работното място, във всички заведения, в лекарския кабинет, по времето на частичната забрана също те се съобразяваха с приятелите и роднините си пушачи, жертваха себе си в името на това  хората, които обичат да могат да пушат, защото без цигара се чувстват непълноценно. Така е нали! Повярвайте ми не ви мразим, защото това означава да мразим наши приятели, близки роднини, както вероятно и вие, която имате деца, близки, роднини непушачи.

По въпроса със заслоните смятам, че абсолютно не е правилно да се премахват, дори смятам, че нещата трябва да са направени така,  че и непушачи и пушачи да се чувстват наистина комфортно, и смятам, че този въпрос е разрешен най-добре в Белгия. До колкото знам там всяко заведение си има нещо като стая за пушене. На мен пределно ми е ясно, че държавата не мисли нито за пушачите, нито за непушачите, целта на управниците е да се представят пред Европата, като една от няколкото страни в Европа приела пълната забрана за пушене.   съгласна  съм, че е лицемерно да се финансира  производството на тютюн, и в същото време да се забранява пушенето. Надявам се ме разбра.


Гост

#324 Re:

2012-12-09 00:29

Наркомани !

Свобода

#325 Re: No comment...

2012-12-09 03:12

#20: Свободен пушач - No comment...

http://www.usnews.com/news/articles/2012/03/14/study-smoking-laws-prevented-800000-lung-cancer-deaths

Като сме почнали да цитираме, ето ти и на тебе цитатче за това каква е връзката между цигарите и рака ;)

Първото е от новинарски саит, и може да не те задоволи, затова е второто, публикувано в научен журнал и минал ревю:

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.3322/canjclin.48.3.167/full