За сградата на Математическа гимназия - Варна

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията За сградата на Математическа гимназия - Варна


Гост

#76 Re: Re:

2012-04-25 17:00

#19: - Re:

Ами колкото си заслужила, толкова са ти писали ;)

Мария Димитрова
Авторът на тази петиция

#77 разделяй и владей, а в момента Морската с нуждае спешно от единението на Варненци!

2012-04-26 23:52

Спешно! Спасете Морската градина!
2012-04-26 23:49

НА 27-ми в 9:30 в Общината ще заседава ЕСУТ - по последните изменения на ОУП на Варна - според вестник "Труд"!
ОУП ще определи докъде ще е Морската градина - в момента по проекта за ОУП тя свършва до Зоологич.градина! На заседанието не се допускат граждани!!!! Да запазим градината до Евксиноград!

Гост

#78

2012-04-27 09:30

Имам дете-ученик и в Захари Стоянов и в МГ. След като присъствах и на двете родителски срещи и изчетох всички коментари стигам до извода, че родители и деца не бива да бъдат въвличани в този конфликт. Аз лично никакви документи не съм виждала и не мога да отсъдя неемоционално кой има право и предполагам, че повечето родители са като мен. Смятам, че и двете училища имат право на самостоятелни сгради и си има компетентни органи, които разполагат и със документи и с правомощия да разрешат проблема. Важното е децата да бъдат добре. Току-що минах покрай сградата и ми стана приятно да гледам как деца от двете училища заедно играят мач.
math

#79

2012-05-12 20:07

Искренно уважавам екипа специалисти, работещи в МГ "Варна". Те са доказали се професионалисти. Бих си пожелала само дейността им да се разширява и да обхваща повече деца. Това е добре за града, за нас и за децата.
Проблемът според мен възниква от въвеждането на задължително целодневно обучение за учениците от 1-4 кл., а в последствие и до 7-ми, както и зависимостта на делегирания бюджет от броя на учинеците в съответното училище. ОУ "З.Стоянов" не е в състояние да го осигури и да запази броя паралелки, поради липса на сграден фонд...(Споровете за половин кабинет, стол .... не могат и няма да решат проблема - дават само лош пример и създават напрежение и конфликти).
Деца има, екипи има...липсват СГРАДИ за нуждите им.
По линия на ОП "Регионално развитие", или някоя друга - не може ли да се обединим и да изискваме построяване на още една сграда (може и цяло училище) на поляната до МГ?! Все едно на кое от двете училища ще е. Това ще е добре за града и добре за децата. Ако не го направим - след време ще има жилищни кооперации там (въпрос на време).
Сигурна съм, че има ли желание у достатъчен брой хора - може да се намери начин. В София построиха нови детски гради. Време е да се строят не молове и бетонни курорти, а училища...

Гост

#80

2012-05-12 23:32

На 03.04.2012 Министерство на Културата постанови да се запази музейния статут на историческата църква-костница гр.Батак и да се преустановят богослуженията в нея,тъй като с това се руши културно-историческото наследство.

Въпреки това,като проява на незaчитане на върховенството на закона, богослуженията не са преустановени, паленето на свещи в историческата църква-костница продължава и автентичния вид не е възстановен.

На метри от костницата, през 1913г.е изграден нов Катедрален храм за нуждите на богослужението, който стои и днес и може да покрие нуждите на миряните, а културната ценност-костницата да се запази в автентичния вид за поколенията.


ДА СЪХРАНИМ БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА!

ПОДКРЕПИ ПЕТИЦИЯ ЗА ОПАЗВАНЕ НА ИСТОРИЧЕСКАТА ЦЪРКВА-КОСТНИЦА В ГР.БАТАК в същия сайт
НА АДРЕС:

http://www.peticiq.com/kostnica_batak

Гост

#81 Re: разделяй и владей, а в момента Морската с нуждае спешно от единението на Варненци!

2012-05-13 11:31

#77: Мария Димитрова - разделяй и владей, а в момента Морската с нуждае спешно от единението на Варненци!

Тази петиция е за друго! Има много наболели проблеми, които се нуждаят от разрешаване! Не разводнявайте нещата! За Морската градина и Костницата в Батак си има отделни петиции!


Гост

#82 Re: Re: разделяй и владей, а в момента Морската с нуждае спешно от единението на Варненци!Г-жоД

2012-05-13 21:02

#81: - Re: разделяй и владей, а в момента Морската с нуждае спешно от единението на Варненци!

Г-жо Димитрова,

българската култура изживява сериозна криза.

Когато се заличи културата и историята на един народ-се  заличава националната памет и националната идентичност на този народ.

Държавата на този народ ще изчезне от картата на Европа.

Тогава ще е безсмислена всяка друга борба, защото,

най важната борба  е Запазване на Националните интереси на България.

Тогава народа ни ще може  спокойно да се ползва и от българската природа и градските паркове.

Мария Димитрова
Авторът на тази петиция

#83 Re: Re: Re: разделяй и владей, а в момента Морската с нуждае спешно от единението на Варненци!Г-жоД

2012-05-13 23:19

#82: - Re: Re: разделяй и владей, а в момента Морската с нуждае спешно от единението на Варненци!Г-жоД

този парк, г-жо или господине - не си пишете името, е част от българската култура! Борбата за него показва възпитанието на народа ни да отстоява своите ценности! Винаги съм се борила в полза на културата - вижте стенограми от засед. Об Св - м.12.11г. - края на първия ден и началото на втория, вече около 5 електронни петиции, подкрепящи културни каузи - Ресурсните центрове, Детските комплекси (сграда, статут, безпл.образование..). Десетки митинги в защита на природата, детето... Подкрепих и БАН в тяхната борба неотдавна! Съединението прави силата! Природа и култура са едно цяло - ако не възпитаваме децата си да пазят природата - каква култура ще имат те тогава? да бъдат Културни - с посещения на МОЛ-ове и Банки? Аз съм за културата и за изграждане на образователни институции! Против реституция и продажба на образователни имоти! Националните интереси на България включват и запазване природата на България! Какво са Вазов и всичките ни класици без чудесната българска природа?!?


Гост

#84 Re: Re: Re: Re: разделяй и владей, а в момента Морската с нуждае спешно от единението на Варненци!Г-

2012-05-13 23:37


Гост

#85 Сградата на МГ

2012-05-14 22:31

Срамно и тъжно е за решаването на такива въпроси да се използват подписки.


Гост

#86 БЪЛГАРИ, СЪБУДЕТЕ СЕ

2012-05-15 01:51

МУЗЕЙ,,ЦЪРКВА-КОСТНИЦА,,гр.Батак-НЕЗАКОНЕН ХРАМ-ПЕТИЦИЯ до UNESCO
http://marica.bg/show.php?id=82159 Батак: Мухъл плъзна по костите на мъчениците 14 Май 2012; 12:21 Видяна 155 пъти, 4 коментара
2012-05-14 20:15

http://marica.bg/show.php?id=82159
Батак: Мухъл плъзна по костите на мъчениците

14 Май 2012; 12:21 Видяна 155 пъти, 4 коментара

ПОДКРЕПИ ПЕТИЦИЯ ЗА ОПАЗВАНЕ НА ИСТОРИЧЕСКАТА ЦЪРКВА-КОСТНИЦА В ГР.БАТАК в същия сайт
НА АДРЕС:

http://www.peticiq.com/kostnica_batak

родител на дете от МГ

#87 сградата на МГ

2012-05-15 18:10

До този момент се въздържах от коментар, но вече не мога. Цялата тази история е твърде показателна за състоянието на нашето общество, община Варна и гражданското ни съзнание, ако имаме такова. Не бива да се допуска обществеността на Варна да бъде заблуждавана от изопачените твърдения и недоизказаните истини от директорката на ОУ"З. Стоянов". Нима е възможно някой да се е самозабравил до такава степен, че да подценява гражданите на Варна и тяхната памет! Много хора знаят, че МГ е в тази сграда от построяването й през 1978 г., учили са там, сега преподават там или в някой университет, децата им също учат там. Силно е преувеличена значимостта на основното училище за децата от квартала и вилните зони! Само на стотина метра е ОУ"Г.Раковски", което приема деца от Виница, вилните зони, а и от други квартали. Също така, много деца учат в училища в центъра на Варна, защото родителите им работят там. И в други училища не достигат стаи за малките и те се помещават в партерните етажи на жилищни блокове /например СОУ"В.Друмев"/. И други училища делят една сграда. Защо точно "З. Стоянов" да е по-специално? Много хора в града, в страната и в чужбина знаят и са чували за МГ"Д-р П. Берон", за успехите на учениците от тази гимназия. Това е единствената гимназия в града и в региона със специализиран профил математика, информатика, ИТ, физика. Логично и целесъобразно е броят на паралелките в такава гимназия да е по-голям, отколкото в обикновено училище. Защо тогава основното училище не приема разделянето на сградата 60/40, в полза на гимназията? Няма рационално обяснение. Има само нереални амбиции, медийни изяви, с цел заблуда на обществеността, част от която не знае историята и фактите. Но много хора знаят! Имайте доблестта, г-жо директор, да говорите цялата истина и не си позволявайте да подценявате гражданите на Варна!    Виолета Петева Ласкова


Гост

#88

2012-05-16 01:18

КЪРВАВО ПИСМО ДО ПРЕМИЕР, ПРЕЗИДЕНТ, ГЛАВЕН ПРОКУРОР ПО КАЗУСА ЗА КОСТНИЦАТА В ГР.БАТАК
http://podtepeto.com/article.php?id=8777

НАРОД БЕЗ ИСТОРИЯ Е КАТО ДЪРВО БЕЗ КОРЕН-БУРЯТА ГО ПОВАЛЯ !

Гост

#89

2012-05-17 19:34

Въпреки, че понастоящем живея в Пловдив, като възпитаник на Втора Математическа Гимназия "Д-р Петър Берон" не мога да съм безучастна към подобно кощунство! Гордея се с училището, което е спомогнало за изграждането ми като личност и подкрепям усилията на инициативния комитет!

Гост

#90

2012-05-18 08:28

Завършила съм МГ "П.Берон" 1983 год. Когато кандидатствах в нея, тя се помещаваше в сградата на Музея. Преместиха я в края на гр.Варна и голяма част от съучениците ми пътуваха по 30-40 мин. Стига местене и реформи за сметка на учениците.

Гост

#91

2012-05-30 19:26

нашия випуск първи влезе в тази сграда, след основно почистване от всички ученици от випуск '82

Гост

#92

2012-06-09 06:50

Подкрепям напълно. Трябва някой да сложи край на регулярно повтарящите се "конфликти" между училищата.
МГ е доказала високото си качество.

Гост

#93

2012-06-23 23:18

Бъдещето

#94

2012-06-26 10:06

Хубавото което все още имаме ТРЯБВА ДА СЕ ПОДКРЕПЯ ОТ СЪРЦЕ И ДУША!!!
Rodtilet na uchenik v OU "Z. Stoianov":)

#95 Re: сградата на МГ

2012-07-03 09:44

#87: родител на дете от МГ - сградата на МГ

Interesno,ako vasheto dete beshe uchenik/ka na OU"Z .Stoianov" dali shtixte s takav patos da zashtitavate interesite na MG?!Silno se samniavam..Monetata ima dve strani....


Гост

#96

2012-07-22 15:38

ВЕДНЬЖ НИ МЕСТИХА ОТ ДЕВИЧЕСКАТА ГИМНАЗИЯ СЕГА ПАК ЛИ
аз

#97 Re:

2012-09-27 20:05

#35: -

тя сградата си е на МГ!!! Не може гостът да гони домакинът!!!

ГОРД - Пазарджик
Пазарджик

#98 Петиция против правителството на ГЕРБ

2012-11-26 09:26

ГЕРБ е болест, ВАШИЯТ вот е лекарството!
http://www.peticiq.com/gordpz

Да спасим Българя, като подпишем, споделим и разпространим тази петиция!

Гост

#99

2013-05-16 08:47

Оставете МГ в собствената си сграда, за да може учениците да имат нормални условия за работа, да продължават с техните успехи и да прославят Варна и страната ни!!!

Гост

#100

2013-06-10 18:11

Тази сграда е строена, като Математическа гимназия.
Къде беше родителския комитет на у-ще Захари Стоянов, когато родители и ученици събирахме доброволно пари за смяна на дограма и ремонт на класните стаи? С какво право претендират за сграда държавна собственост!?



Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...