Митрополит Николай - пред църковен съд

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Митрополит Николай - пред църковен съд

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2016-06-19 15:23


Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2016-06-19 16:12



Гост

#453 Цинизъм!

2016-06-19 18:08

 "Акт на цинична лакомия е връщането на Свети Кирик – базата на архитектите, където те от едни руини, още преди 35 години, вложиха над 22 милиона и стана разкошна база! И всичко това вече е в алчните ръце на владиката Николай в Пловдив. Защо? Защото е първи приятел на Бойко Борисов. Защо? Защото баща му е бил заместник –командир на червените барети. Цинизъм! "

Стефан Северин

b94r

#454

2016-06-19 21:54

“Радост моя, придобий мирен дух, и тогава хиляди ще се спасят около тебе”.-св. Серафим Саровски. Този дух трябва да търсим, всичко друго не е от Бога. Но това не е мир, който се налага с насилие над човешката воля и съвест. Това е Божествен мир. Дай Боже всекиму да вкуси Твоят мир!


Гост

#456 Re:

2016-06-20 06:10

#455: -  

 Ееееее,никой не знае повече от Митрополита!!!!Той си мисли,че знае най-много!!!!Всички останали сме неуки и прости.Време е да му покажем,че бърка,ама много бърка!!!!!!!

 


Гост

#457 Re:

2016-06-20 06:25

#454: b94r -  

 Ооооо,св.Серафим Саровски и митрополит Пловдивски - два далеееееечни полюса!!!!!

Лазар

#458

2016-06-20 13:06

Матей 23:

25. Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери, задето чистите отвън чашата и блюдото, когато вътре те са пълни с грабеж и неправда.
26. Слепи фарисеино, очисти първом извътре чашата и блюдото, за да станат чисти и отвън.
27. Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери, задето се оприличавате на варосани гробници, които отвън се виждат хубави, а вътре са пълни с мъртвешки кости и с всяка нечистота;


Гост

#459 Re:

2016-06-20 16:04

#458: Лазар -  

 ТОЧНО,ТОЧНО!!!!!!!!!!!ВАРОСАНИ ГРОБНИЦИ!

ОТНАСЯ СЕ ТОЧНО ЗА НИКОЛАЙ ПЛОВДИВСКИ!ОТВЪНКА БЛЯСЪК И РАЗКОШ,А ВЪТРЕ В ДУШАТА  - СМРАД!

 

Блага Горановна (Горане, интернетът Е анонимен, съдба!)

#460

2016-06-20 18:36

"...Църквата Христова винаги си е имала своите предатели от вътре……като се почне от Юда та се стигне до..."  ДО  НЕИЗТРЕЗНЯВАЩАТА  ПОПАДИЯ и другите "въцърковени"  архонтясани безкористни МЕРАКЛИИ дето гъмжат около мутрополитчето - фюрерче с Нотариалните си Магьосничества. Което още като студентче трябваше да го лекуват и обгрижват белите престилки на Четвърти километър. Помогнете на ПАЦИЕНТА, стеснителни психиатри!

САМО КАЗУСЪТ "САН КИРИКО" КОГАТО МУТРОПОЛИТЪТ ЗАГРАБИ ОТ МЕЖДУНАРОДНАТА АКАДЕМИЯ ПО АРХИТЕКТУРА, ОТ INTERARCH = ИЗЦЯЛО ВДИГНАТА СЪС СОБСТВЕНИТЕ СПЕСТЯВАНИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ АРХИТЕКТИ БЕЗ НИТО СТОТИНКА ЦЪРКОВНА НИТО ДЪРЖАВНИ СУБСИДИИ просто защото в горкана България КРИВОсъдие на КРИВОславие ОКО НЕ ВАДИ.

Пък и "дядо" ти Никола Методиев (он нЕма 50, бе!) изобщо не може да бъде владика щом НЕ Е МОНАХ:

1. първо, манастир не е помирисвал, той е от Потомствената Номенклатура на БКП и на КДС парашутиран за феодален пловдивски Аятоллах   унд Фюрер; и

2. ОБЕТЪТ ЗА НЕСТЯЖАНИЕ той го гази на всяка крачка търгашът му сребролюбец.

Клевети били - то цял Пловдив се е отвратил от Ролекса, а оттам и от БП"Ц". ВЯРВАЩ ли ви се струва той в таласъми и ВИДОВДЕН или ... безсъвестен?

Марш в манастира, какиното, докато ти прекипят ХОРМОНИТЕ! (А помните ли другия, Бачковския ХОРМОНАЛ Борис Распутин? Ни се чу, ни се видя, нито й липсва на църквата)

ПСИХ БЕЗСЪВЕСТЕН

#461 Re: Re: Re: Re: Re: Продадена съвест

2016-06-20 18:52

#405: - Re: Re: Re: Re: Продадена съвест 

 " как изобщо спи нощем?" ли??? Има ги и такива, БЕЗСЪВЕСТНИ, ДЕФЕКТНИ, спят си като бебенца след като са прибрали сребърниците (Имаше един, др. ДЗЕРЖИНСКИЙ, Феликс Едмундович, в чието вероизповедание е закърмено от бебенце "дядо" Никола Методиев. Човекът е ПСИХ, и смешен е оня във форума дето четох че не бивало да оскърбяваме пациенчето, милото, а да казваме на Бялото - Светло Черно)


Гост

#462 Антихрист!

2016-06-20 18:59

Чашата наистина е прелеля...в Пловдивско...а и не само.............Софийско също препати с образът на Антихриста..........този човек е срам за БПЦ и вярата ни православна!!!!!!

Никола Методич Двестаименов

#463

2016-06-20 22:46

Средностатистическият българин, мълчаливото мнозинство, е -както гласеше инженерската закачка- християнин ВиК =Великден и Коледа. Ототдавна, от Ботев и Левски, а и от Вазов и Андрешко; скептик, агностик, де да знай чилякът. И то който българин остана в Tериторията, в която са се прицелили всевъзможни етноси и българките с техните българчета стават ... малцинство.

В диаспората от по-образовани, знаещи езици нашенци пък ВЯРАТА е още по-платонична и още по-малко организирана от Институцията РЕЛИГИЯ (Църква, БПЦ). Дечицата гледат да се включат в Живия Живот наоколо и само от немай-къде научават кирилица донякъде.

Държавни заплати за ВЕРОучителки на попадиите, даже и като изтрезнеят: "'земи им първо Акъла, Парите-после"" пък е съвсем небъдна работа, който иска е свободен да си даде детето на Семинария, на Медресе, на Йешива или Ашрам, но държавното общо образование е СВЕТСКО по Конституция. Науки.

Затова за освирепелия от озлобление средновековен схоласт Методич мястото е в специализираните техни хейтърски медии, не в масовата ни КУЛТУРА. Там където се събират "вцърковени" архонтясани мераклии за безкористни нотариални магьосничества. Архитектското САН КИРИКО, еха! А КРИПТАТА? Последните неразграбени всенародни Светини градени от дедите за внуците, на които ние сме временно само СЪДЪРЖАТЕЛИ, НЕ ПРИТЕЖАТЕЛИ ли? Допуснати да си вадим препитанието в смирено служение Богу, но и НАРОДУ ли? ВИДОВДЕН ли? Ха-ха!

Съвършено маловажни са интригантските заяждания ние-те; наши-ваши; па сръбската, па съветската, па вселенската поместна, па сатанинския папа Ф. дето цял свят го намрази- айде няма нужда да 'абим мастилото или времето за четене. Магнаурските дисертации си имат място и време.

Потомствената комунистическа Номенклатура, парашутирана да МУТРО-ПОЛИТ-иканства из Епархии; и да буни неколцината българи-последователи на Аятоллаха унд ФЮРЕРА е могъща, всепарична, бездуховна.

В наши дни цивилизованото човечество се стресна от ексцесиите на религиозниците от всевъзможни разцветки  -кой от кого по-ПРАВ, по-ПРАВОверен, по-ПРАВОславен === ПАЗИ  БОЖЕ! ПРАТЕТЕ ГО В  МАНАСТИР  (АКО ВЯРВА, А? А?)

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2016-06-21 07:29



Гост

#465 Re:

2016-06-21 08:36

#463: Никола Методич Двестаименов -  

 Искате да кажете нещо?Ок!Но пишете по-разбираемо и мотивирано моля!Какви са тия полуказани и инакоказани неща.Вие си ги разбирате,но ние не.


Гост

#467

2016-06-21 11:07

Всичко, с което се захване, икривява и прави отблъскващо. Дори идването на свети мощи за поклонение прави на  рекламно-набирателна къмпания.

Света МАРИНА в СИЛИКОНИ

#468

2016-06-21 12:24

Чрез Министъра на Културата

До Министър-Председателя на Република БЪЛГАРИЯ

Чрез Секретаря на Св.‭ ‬Синод До Патриарха на БПЦърква

До Директора на НИПК‭ ‬-‭ ‬София

До Главния Прокурор на РБ

До Областния Управител‭ ‬-‭ ‬Пловдив

До Кмета на Пловдив

До вестник КУЛТУРА,‭ ‬До вестник МАРИЦА,‭ ‬До поТВ и бТВ

Дата ‬2011,‭ ‬Ноември‭ ‬15

ОТНОСНО:‭ ‬   ‭ ‬ ПРЕСТЪПНИ НАРУШЕНИЯ НА ЗАКОНА ЗА ПАМЕТНИЦИТЕ НА КУЛТУРАТА

Пловдивското население е миролюбиво и благочестиво паство,‭ ‬но безсловесно стадо то не е и не може да бъде третирано като такова. Диктатура на пролетариата или на други властници няма място отново.‭ ‬Пловдив е древен център на цивилизация и духовност със утвърдени ценности и традиции и управниците‭ ‬-избрани или назначени-‭ ‬следва да се съобразяват със достигнатото равнище на културата и да го доразвиват,‭ ‬а не да го принизяват и съсипват.‭ ‬Аналите на Пловдивската Митрополия,‭ ‬а и Историята на Града са запечатали факта,‭ ‬че скверният‭ “‬пастир‭”‬-негодник‭ (‬зло-деецът Хрисант‭) ‬ни се чу,‭ ‬ни се видя след като Градът го загърби и османския ятаган даже не можа да го отърве.‭ ‬Пловдивчани бяха,‭ ‬които постигнаха българската църковна независимост.‭ ‬Градът заслужава цивилизован,‭ ‬мъдър,‭ ‬улегнал,‭ ‬спокоен,‭ ‬компетентен,‭ ‬благодатен първосвещеник пред когото да благоговее,‭ ‬вместо театралничене при всяко светване на телевизионните прожектори.‭ ‬Църквата има роля духовна,‭ ‬различна от олигарха,‭ ‬БПЦ не бива да бъде мутро-полит-изирана със светска,‭ ‬земна,‭ ‬материалистична алчност‭; ‬и бива да се уповава на народната мъдрост,‭ ‬да се опира на народните традиции‭; ‬в хармония с народната душевност.‭ ‬Отколе място за съзряване на висшите български духовници е бил,‭ ‬е и ще бъде‭ ‬ МОНАСТИРЪТ,‭ ‬а не стъгди и мегдани ,‏ ‎докато им прекипят хормоните. СВЕТА ВЕЛИКОМЪЧЕНИЦА МАРИНА е храмът на пловдивската митрополия със жилището и канцелариите и представлява ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА ОТ НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ,‭ ‬защитен от закона,‭ ‬доколкото в България това е възможно‭; ‬но за отбелязване е,‭ ‬че даже Диктатурата на Пролетариата не си позволи да го осквернява.‭ ‬За разлика от септември и октомври‭ ‬2011‭ ‬година: .‏ ‎Ценни стенописи от‭ ‬30-те години‭ ‬от екип на проф.‭ ‬Георги Богданов,‭ ‬в който е участвал и художникът Господин Желязков‭ ‬-‭ ‬единственият български ученик на Иля Репин са замазани най-напред с бяла боя,‭ ‬а сега и със зелена боя,‭ ‬върху която са залепени печатни хартиени колажи като‭ ‬...‭ ‬тапети‭ (?!?)‬. .‏ ‎Владишкият трон,‭ ‬изработен през‭ ‬50-те години на ХІХ в.‭ ‬от представителите на Дебърската школа‭ – ‬Димитър и Антон Станишеви,‭ ‬амвонът,‭ ‬както и иконостасите на‭ „‬Св.‭ ‬Великомъченица Марина‭”‬,‭ „‬Св.,‭ ‬Св.‭ ‬Козма и Дамян‭” ‬и други,‭ ‬които бяха в патинирано орехово дърво,‭ ‬от времето на изработката им,‭ ‬ са вече невъзвратимо боядисани във вулгарно просташко‭ „‬златничко‭”‬,‭ ‬сякаш сме на Уол Стрийт в Манхатан.‭ . Настилката от патинирали мраморни плочи,‏ ‎непокътната от времето на строителството на църквата от‭ ‬1856г.,‭ ‬изтрита на места от‭ ‬ множеството богомолци,‭ ‬стъпвали върху нея през годините,‭ ‬е застлана с полиран китайски гранит.‭ ‬Непоносим,‭ ‬недостоен, тоалетен кич. Дори мраморната стела с орелеф на двуглавия орел‭ – ‬символ на православната църква,‭ ‬която се намираше в близост до иконостаса е премахната. Все още прочутият дърворезбован иконостас‭ (‬един от най-добрите примери на Дебърската школа‭) ‬е‭ ‬ непокътнат,‭ ‬но докога ли‭?‬  Ами ако‭ ‬Някой разпореди,‭ ‬че предпочита розовко,‭ ‬ванилия и‭ ‬...‭ ‬блондинки за игуменки‭?‬  Ние сме на тоя свят временно.‭ ‬Длъжност ни е да опазим и предадем на внуците народните ценности получени от дедите ни в тяхната цялост.‭ ‬Законодателят и изборните държавни функционери следва да осигурят неприкосновеност,‭ ‬и ако се налага,‭ ‬да отнемат‭ ‬ -национализират,‭ ‬одържавят-‭ ‬ НАРОДНАТА собственост от мафията злосторници.‭( ‬вж.‭ ‬kultura.bg/bg/article/view/18310‭) Министерство на културата съгласувало ли е проектна документация и‭ ‬ намерения,‭ ‬попадащи в обхвата на чл.‭ ‬83,‭ ‬ал.‭ ‬1‭ ‬и чл.‭ ‬84.,ал.‭ ‬1.‭ ‬от Закона за културното наследство и ако не,‭ ‬то ще бъде ли приложена санкцията,‭ ‬визирана в чл.‭ ‬200‭ ‬на същия закон‭? ‬ПЕРСОНАЛНО‭? ‬А не безлично срещу БП“Църква‭“? ‬Министерството и неговите структури пазител ли е на закона и на българската културна идентичност или е само прост наблюдател‭? ‬Кибик на заплата‭?

ДВЕСТАименов

#470

2016-06-21 13:10

Прокопий Кесарийски‭
Posted February‭ ‬9,‭ ‬2012‭ ‬at‭ ‬8:08‭ ‬PM‭  === ‬http://www.reduta.bg/‭?‬p‭=‬2597‭ ===

Фарисей, ‭Номенклатурен  ‬АПАРАТЧИК‭ ‬ и менте търгаш:

‏“Епископ който си послужи със светската власт и получи такава в Църквата се низвергва и отлъчва, както и всички които общуват с него”

== 29‏ ‎/‏ ‎30‏ ‎правило на Светите Апостоли‭ ==

“Дядо" Николай Пловдивски‏ (‎= ‬Никола Методиев Стоименов ЕГН‭ ‬6907******‭  ‬-‭"‬Севастиянов‭" ‬за пред съветските му господари‭) ‬според каноните на Православната Църква е безблагодатен,‭ ‬което на обикновен език ще рече че всичко което върши като богослужение е недействително.‭ ‬Няма духовно измерение,‭ ‬само външна театрална форма.‭ ‬Оперета.‭ ‬Канкан.

Никола не е пребивавал в манастир,‭ ‬според свещените канони,‭ ‬които са му постоянно в устата и за които кудкудяка безсъвестно.‭ ‬Противоканонично е ръкоположен,‭ ‬уж‭ “‬хиротонисан‭“ ‬за епископ,‭ ‬поради неизпълнено условие според Номоканона на Фотий и Юстиниановите новели-‭ ‬няма навършени години,‭ ‬възраст.‭ ‬Оттам е и техническата подробност,‭ ‬че само той‭ “‬нямал досие‭"‬.‭ ‬Ръкоположението е наложено от БСП и кръгове на КДС за синче от потомствената Номенклатура на Българската Комунистическа Партия‭ ‬-‭ ‬както се правеше това цели поколения.‭ ‬Проблемите пък с психичното‭ (‬т.е.‭ ‬ДУХОВНОТО‭) ‬здраве на този младеж опорочават съвсем неговото‭ “‬епископство‭” ‬и го правят недействително.‭ ‬Психиатрията се затруднява пред религиозни фанатици,‭ ‬които били‭ “‬фанали деда Господа за шлиферо‭” ‬а неизтрезняващите попадии възгласят‭ “‬Вярно бе,‭ ‬вярно‭!”‬.

Според същото канонично право,‭ ‬който допусне езически ритуал в православен храм следва да се предаде на анатема и да се отлъчи от Синода.‭ ‬МУТРополит Никола благослови извършване на масонски ритуал в храм‭ “‬Света Неделя‭” ‬при погребението на МУТРата Илия Павлов.‭ ‬Недействителен избор за митрополит,‭ ‬изцяло извършен под диктовката на Ге.Ге.‭ (‬Гергов‭)‬,‭ ‬който освен всичко е и платил на всеки‭ “‬избирател‭” ‬тлъст попски бакшиш.‭ ‬Участието на Теодосий,‭ ‬фалшифицирането на бюлетини,‭ ‬появата на кандидат една седмица преди избора по медия‭ “‬предаване на Боян Саръев в Скат‭”‬,‭ ‬емисари които лобират‭ (“‬убеждават‭”‬,‭ ‬а всъщност прекупват‭) ‬епархиотите,‭ ‬цялото стоене на Кирил който противоуставно управлява овдовялата епархия след смъртта на неканоничния комунистически владика Арсений,‭ ‬правят‭ “‬избора‭” ‬на Никола недействителен,‭ ‬жалък,‭ ‬порочен и греховен.‭ (‬http://www.reduta.bg/‭?‬p‭=‬2597‭)

Поредната комунистическа гавра с православието,‭ ‬съсипано до кривославие от апаратчиците на БеПе"Це‭”‬.‭ ‬Няма да пропадне светата‭  ‬Църква,‭ ‬тя Е,‭ ‬била е,‭ ‬и ще ПРЕБЪДЕ въпреки неколцина мафиоти и перко тук-таме,‭ ‬защото Църквата е НАРОДНА,‭ ‬тя не е‭ “‬частната‭” ‬им фирмичка‭ ‬/‭ ‬корпорация.‭ ‬Йерархията е съдържател,‭ ‬а не‭ “‬притежател‭” ‬на всенародни ценности и имоти.

Това написах за да се знае от онези които са останали по душа истински православни християни.Опомнете се,‭ вгледайте се добре в противонародната‬ еретическата БП”Ц‭”‬,‭ ‬припомнете си гностиците,‭ ‬катарите и чисто българските богомили,‭ ‬които отхвърляха посредничеството на професионални‭ “‬духовници‭” ‬между Човека и Бога със техните театрални,‭ ‬показни,‭ ‬безсъдържателни,‭ ‬суеверни‭ “‬обряди‭” ‬за продан.‭ ‬ВИДОВДЕН за нас всички да,‭ ‬но не и за МУТРОполита и неговата клептокрация‭ ‬-‭ ‬докараха православието до‭ “‬криво"славие‭ ‬...‭ ‬Вярва ли в таласъми БИЗНЕСЪТ‭?

А на онези безкористно “благочестиви” КТИТОРИ‭ (‬и техните‭ ”‬архонтеси‭” и олигархчета) ‬които трупат несметни пари в хазната идолопоклонническа,‭ ‬за да си откупят‭ “‬индулгенция‭” (‬опрощение,‭ ‬както католиците,‭ ‬които тъкмо заради тая търговия уж не харесвахме‭) – ‬работата им‭ (‬съвестта де,‭ ‬доколкото‭ …) ‬може би не е много чиста‭? ‬И парите‭ ‬-‭ ‬КЪРВАВИ,‭ ‬а,‭ ‬дон Корлеоне‭?


Гост

#472 Re: За сведение - не агитация

2016-06-21 14:27


Гост

#473 Re: Re: Re:

2016-06-21 14:55

#469: - Re: Re:  

 Не всички тук сме попадии.Дръжте се по-прилично,моля!

Севастьянов ли

#474 Re: Re: 465 463

2016-06-21 15:08

#465: - Re:  

 Искаме да кажемЕ нещо, ОК! ОК:

"...където се събират "вцърковени" архонтясани мераклии за безкористни нотариални магьосничества. Архитектското САН КИРИКО, еха! А КРИПТАТА? Последните неразграбени всенародни Светини градени от дедите за внуците, на които ние сме временно само СЪДЪРЖАТЕЛИ, НЕ ПРИТЕЖАТЕЛИ ли? Допуснати да си вадим препитанието в смирено служение Богу, но и НАРОДУ ли? ВИДОВДЕН ли? Ха-ха!..."

КОЯ  ЧАСТ  ОТ  КОЕ ИЗРЕЧЕНИЕ  НЕ  ТИ  Е ЯСНА, ЧЕ ДА ТИ ПРЕВЕДЕМ НА ЯСЕН Коньовишки диЯлект, а? А?

Никола Методич Стоименов-Двестаименов-СевастьянЕСКУ не е духовник, той е ФЮРЕР, и ако наистина е ВЕРУЮЩ  (?!?) в нещо друго освен в Златнио Телец МАМОНА то да го въдворят в МАНАСТИР като отшелник докато му улегнат бесовете.

Да продължа ли да ти превеждам?

Горда ПРЕЗВИТЕРА

#475 Re: Re: Re: Re:

2016-06-21 15:52

#473: - Re: Re: Re:  

 Нищо неприлично не допускаме и от наша страна, какиното, няма нужда  да ни поучаваш.

1. Нищо оскърбително няма нито в думата ПОПАДИЯ нито в същината =презвитера. ИЛИ?

2. Да драпат попадиите (някои де, ти не си от тях, ОК!) за държавна заплатица като "веро"учителка НЕМА НУЖДА, парашутът нЕма как да се отвори, оти медресето нали, и т. н., па и малко КОНСТИТУЦИЯ не ни липсва. Пак извинявай, ако си се наскърбила. Изтрезней, де!

3. И няма нужда като НЕ РАЗБИРАШ  АРТИКУЛИРАН ЧЛЕНОРАЗДЕЛЕН ЕЗИК СВЕЩЕН да  ми се зъбиш, просто си чети друго. Някой може да разбере какво пиша.

4. Ти да не си на заплата в Пловдивска МУТРОполия, а тук да идваш за закачки и флиртове?

4. Нека не се отплесваме, че дядо Кирил след като успешно го споминаха току възникне ваканция за БЯЛО БУЛО (не бе, не че клеветя, ама не съм вчерашен, чел съм СЮЖЕТИ включително и "духовнически" - мамма миа!)