Митрополит Николай - пред църковен съд

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Митрополит Николай - пред църковен съд


Гост

#401 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-06-17 07:01

Светльо Ангелов - Портос

#402 Re: Re: Продадена съвест

2016-06-17 07:25

#381: - Re: Продадена съвест 

 Тц... Сега слушам как един беловлас човек лъже в интИрвЮтУ  си за Пловдивската "журналистка", която знае и кога и къде е ПедИсетница (е, как къде бе - в мУтрополията!)... Но най-много ме възмути това твърдение на отец Петко: "Митрополит Николай винаги е проявявал уважение към възрастта"

"Ще те убия, ще те отровя, ще те унищожа!!" (крясъци към близо 60 годишния митр. Кирил в присъствието на Константин Тренчев и отец Димитър Амбарев)

"Ти ще отидеш да служиш там, където аз ти наредя!!" (крясъци като Знеполски епископ към отец Димитър Амбарев /докато го разтърсва, хванал го за реверите/, вече прекарал инфаркти, заради отказа му да иде да служи в село "Гара Топмпсън", поради напреднала възраст и здравославни проблеми...

А сега този същият "човек" кара беловлас старец и да лъже. Срамота пред човеците, мерзост пред Бога!


Гост

#403 Re: Re: Re: Продадена съвест

2016-06-17 09:41

#402: Светльо Ангелов - Портос - Re: Re: Продадена съвест 

 О, да , истеричен, властен..лукав. Знам го със сигурност, дори съм свидетел


Гост

#404 Re: Re: Re: Продадена съвест

2016-06-17 09:41

#402: Светльо Ангелов - Портос - Re: Re: Продадена съвест 

 То бива бива,ама такава наглост не бива!


Гост

#405 Re: Re: Re: Re: Продадена съвест

2016-06-17 09:42

#403: - Re: Re: Re: Продадена съвест 

 Много хора го знаем.Помним!Не знам дали той помни колко мръсотии е направил и как изобщо спи нощем?


Гост

#406 Re: Re: Re: Продадена съвест

2016-06-17 09:55

#402: Светльо Ангелов - Портос - Re: Re: Продадена съвест 

 Ами как няма да лъже този беловлас старец .....ако не го направи ще го изгони от мястото му (не че може вече да служи ), а пък сина му от Централен храм  ще бъде затрит  в някое село.Сега той вече е настанен на уютно място - това на о.Тодор и готово. Просто сделка .Лошото е ,че тези свещеници имат страх от началника вместо страх божий.


Гост

#407

2016-06-17 10:31

Представители на миряните в БПЦ са църковните настоятели, които обаче се избират по неясен начин. В голяма част от енориите енориашите и не се познават помежду си (в големите градове), за да могат да упражнят информиран избор. Редно би било да се насърчава енорийският живот, за да се познават хората.

Светльо Ангелов - Портос

#409 ...И продължавам да дразня - оня нека си бесней. ако ще и да се пукне!

2016-06-17 12:27

Гледам, че някои мои коментари цели интИрвютЪ предизвикват. та чак да ти стане жал за объркания свещ. Петко, дето сто пъти се препоти, докато коментира нещата, чудейки се откъде ги зная. Даже изтърва. че въпросните пари, заради които като архиерейски наместник е влязъл в конфликт с мУтрополит Николай. са "петцифрена сума". нещо. което нито аз, нито друг тука е споменавал.

Но от дума на дума, давай да си го кажем докрай. Николай е изискал да му се дадат на ръка парите от наема на казино в Асеновград, намиращо се на църковен имот, като парите се заведат. уж получени от асеновградски храм, а не от него самия на ръка. Мислейки си, че е в позиция да се противопостави, в качеството си на човек, който го е избирал, поп Петко тропа по масата по време на разговора и крещи. Крещи му и Николай. Малко по-късно поп Петко е сменен с поп Йордан като архиерейски наместник, който Йордан моментално брои сумата, искана от Николай... Поп Петко е и медийно небезизвестен с ареста си за бракониерстване в Карловския Балкан, заедно с ловната дружина, на която е водач.

И като сме почнали да дразним хор'та, айде да продължим. В момента на Рибната църква "ревизия" прави Гинка Димитрова, работила дълги години като счетоводител в Пловдивска митрополия, без висше икономическо образование. Гинка е известна и със син си - свещеник=председател на хр. "Свети Никола" в Пловдив. т. нар. Руска църква/ 


Гост

#410 Re: ...И продължавам да дразня - оня нека си беснее!

2016-06-17 13:32

#409: Светльо Ангелов - Портос - ...И продължавам да дразня - оня нека си беснее! 

 Уточнение !!!Водач на ловната дружинка е поп Веселин, син на поп Петко .Християнско ли е според Вас да се убиват животни ...особено незаконно ?Иначе относно парите сте абсолютно точен !


Гост

#411 Re: Re:

2016-06-17 13:43

#395: - Re:  

  О.Ти Петко изобщо да ви приличаше на заплашван?Приличаше на стара,дърта ...... ,която идеално преследва целта си - сина му да е добре!Също и о.Данчо - типичен образ на ченге от ДС.Заплашвания беше о.Тодор.Натиска е бил голям,да, и точно,защото Мутрополита и Данчо разбраха,че ще им лъсне задника ,защото наистина подпалиха огън в Асеновград и то голям.


Гост

#412 Re:

2016-06-17 13:48

#408: -  

 "Стана ясно и че иначе скромния,кротък и симпатичен патриарх Неофит ритуално се самоуби. Или по-скоро го сготвиха. Както се варят жаби. На бавен и постепенно увеличаващ се огън, докато стане твърде късно, за да може да изскочи от врящата вода. Кой го сготви ли? Претендентите  за короната му, които се надяват на подкрепа от „матушката”. И Гавриил от Ловеч, и Николай от Пловдив, който сега умело се прикрива. "

"После през 2019 митрополит Николай от Пловдив най-сетне като навърши заветните 50 години и има вече право да се кандидатира за патриарх, с дядо Неофит ще се изтрият като с пешкир. Ще го обвинят, че той е бил слаб ръководител и е позволил такова петно да се лепне на православната ни църква. И ще поискат, както някога през 90-те от патриарх Максим, да се оттегли. Обаче тогава няма да има кой да дойде от другите православни да свика в София събор и да го защити както направи вселенския патриарх Вартоломей за патриарх Максим.

А дядо Неофит имаше последен шанс да извоюва своята свобода като поне сам иде на Крит. "

 Е,нека продължава дядо Неофит да се връзва на Николай!Сега е момента да го махне от БПЦ!


Гост

#413 Re: ...И продължавам да дразня - оня нека си бесней. ако ще и да се пукне!

2016-06-17 13:54

#409: Светльо Ангелов - Портос - ...И продължавам да дразня - оня нека си бесней. ако ще и да се пукне! 

 Ехееееее!Пъзелчето се сглобява!Осрания о.Петко,о.Данчо и Митрополита затова пърдят значи в едно гърне!Ахааааа!Гнусни ,жалки мръсници!


Гост

#414 Re: ...И продължавам да дразня - оня нека си бесней. ако ще и да се пукне!

2016-06-17 13:56

#409: Светльо Ангелов - Портос - ...И продължавам да дразня - оня нека си бесней. ако ще и да се пукне! 

 Препоти се ами...лайно с лайно...то и затова и мухата го налиташе!


Гост

#415 Re: Re: ...И продължавам да дразня - оня нека си беснее!

2016-06-17 13:58

#410: - Re: ...И продължавам да дразня - оня нека си беснее! 

 Свещениците нямат право да ловуват и да убиват животни.Това го има в Устава на БПЦ!

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2016-06-17 14:00


Калинка

#417 Re: ...И продължавам да дразня - оня нека си бесней. ако ще и да се пукне!

2016-06-17 14:03

#409: Светльо Ангелов - Портос - ...И продължавам да дразня - оня нека си бесней. ако ще и да се пукне! 

 Ами защо и е на Гинка и на митрополита ревизорът да има икономическо образование.Да крие пари и да прикрива измами не е необходимо да има.Трябва да е просто безочен,нахален,безсъвестен и поддържан от някого човек...сина и да е на хубаво местенце и да не го закачат.Нищо чудно сега да изкарат и о.Тодор,че е крал.Няма да се очудя!


Гост

#418 Re:

2016-06-17 14:07

#416: -  

 Другите теми са свързани с главната.Разбирам объркването ви,защото нещата взеха много да смърдят,нали?


Гост

#419

2016-06-17 14:07

Моля много се разводни темата. Не искам да се обърквам с коментари за други теми.


Гост

#420 Re: Re:

2016-06-17 14:24

#418: - Re:  

 Вие ако обичате не използувайте грозни глаголи, защото ние се разграничаваме от грозно поведение тук, а не го имитираме. Който иска да си обсъжда свои теми да си направи петиция. Искаме аргументи, а не обиди. За мен допълнителните теми не са на дневен ред , а са изкуствено привнесени.

Светльо Ангелов - Портос

#421 Re: Re: ...И продължавам да дразня - оня нека си бесней. ако ще и да се пукне!

2016-06-17 14:26

#417: Калинка - Re: ...И продължавам да дразня - оня нека си бесней. ако ще и да се пукне! 

 Заедно с всичко дотук, Гинка е и съпруга на епархийски съветник в митрополията в Пловдив... Но при такъв "списък" с "подвизи" на митрополита и кръжеца му, подобен конфликт на интереси (семейни срещу служебни) в митрополията е бял кахър.


Гост

#422

2016-06-17 15:19

ЛЕЛЕ,ЛЕЛЕ....БАЩАТА АРХИЕРЕЙСКИ НАМЕСТНИК,СИНА СВЕЩЕНИК И МАЙКАТА РЕВИЗОР НА МИТРОПОЛИЯТА БЕЗ ИКОНОМИЧЕСКО ОБРАЗОВАНИЕ ...........И ТУК АКО НЯМА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ..............НАИСТИНА МАФИОТСКИ КРЪЖЕЦ............ПАТРИАРХА СПИ ЛИ,КАКВО?


Гост

#424

2016-06-17 16:13

Ужасна история. Държавна сигурност в акция.До септември ще направят маса поразии. Но Господ поруган не бива. Дяволът се насочва към местата, където е истинското Православие, да ги разруши и разгони народа. Това е цялата история тук в кратце. Жалко за тези, които са се съгласили да са негови маши. И после :" Аз имам власт, аз имам власт." Така е, но добрият Пастир душата си дава за една овца, а тук се гонят много повече от една овца. С какво отец Тодор предизвика това? Дали и другите не са виновни. Момчето е младо, няма опит, бива ли веднага в такава църква централна да се назначава? Почва се от село. Като те похвалят бабките, полека, лека нагоре.

Светльо Ангелов - Портос

#425 Re:

2016-06-17 18:36

#424: -  

Не, това не е Държавна сигурност, нито ДАНС, това са едни мутирали парамилиционерски структури, понастоящем съставени от нисши чинове на бивши политкомисари, ЗКПЧ-та (заместник-командири по политическата част), ВКР-ета, ОФ-отговорници на жилищни кооперации и гимназиални учители по марксизъм-ленинизъм. Някои от тях са в раса, други са на щат към митрополии, трети в енорийски храмови настоятелства или епархийски съвети. Всеки истински християнин - без значение клирик или мирянин, който не им играе по свирката или поне не си затваря очите за безобразията им, им пречи.

Добрата новина е, че засега крадат полу-надребно - касичките с дарения на Бачковския манастир, държавните субсидии за строеж на храмове (в Пловдивска епархия е пълно с построени до половина храмове /до груб строеж/ и оставени незавършени, зарязани), наемите от казина и кафенета на църковни терени...

Лошата новина е, че те "чистят" Църквата от различните от себе си, подготвяйки я за Големия Обир от такива като Гергов и Маджуков - имотите на стойност около 6 милиарда в евро. Когато дядо Кирил опита да документира и каталогизира тия имоти чрез приятеля си и съратник в синода Митко Секулов, такива като Николай първо уволниха Митко Секулов (което е факт), защото каталогизацията им пречеше за планирания голям и мътен грабеж, а сетне и "потопиха" дядото (което е сериозно предположение, защото съществува и крупен мотив), неслучайно се пробваха веднага след това да бутнат имотите "за управление" на фирмата със зависимости към големи олигарси - стари номенклатурчици - Смарт брокерс.

А мУтрополит Николай тъче и на двата стана - сега получава лукс срещу "благославянето" на малките кражби, а един ден и патриаршеско було, за да "благослови и освети" големия обир на единствената още неприватизирана институция.

Не случайно концепцията им за действие в БПЦ след демократичните промени се нарича "Цитадела" (последна крепост) и то според официалните им документи, лицемерно я тълкуват като превръщане на БПЦ в последна крепост за защита на българите, а всъщност е Цитаделата в обществото на престъпната им дребна и едра шайка.