Митрополит Николай - пред църковен съд

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Митрополит Николай - пред църковен съд


Гост

#351 Re: Re:

2016-06-15 07:43

#349: Да се попита Патриарха! - Re:  

 Той почина- Максим.


Гост

#352 Re: Re: Re:

2016-06-15 08:00

#351: - Re: Re:  

 Става въпрос за сегашния патриарх...четете!Знаем,че Максим почина!Дядо Неофит да види нередностите ,да отговори и да вземе решение за нелигитимността на Николай!Той е сега патриарх и може да го направи!Трябва да го направи,ако не иска и той да бъде обвинен в съучастие за нередностите в БПЦ!


Гост

#353 Подписка за Николай!

2016-06-15 08:15

 

Отец Еленко Йосифов, който служи в "Света Петка" е сложил подписка в защита на Николай. Подобна подписка е пусната и в параклиса "Св. Парашкева".

Отец Еленко ??? Този дето по заповед на алчния владика отне отгледани и готови черешови градини от асеновградски бизнесмен? Дето хората си дадоха средства, здраве, труд и надежда да ги чакат да пораснат 10 години, колкото е нужно на една черешова градина да порасне и да почне да дава плод. И тъкмо даде род градината и владиката развали договора за наем с инвеститора. Да,да!
Тоя византийски номер само дедо ви владика го умее. А сега отец Еленко за отплата в св.Петка служи, браво, издигнал се е с богоугодното си дело! Алчни изчадия вън от Църквата! Тя е на хората, тя Е хората, не е ваша!

 

СМЕШКИ!

#354 Re: Подписка за Николай!

2016-06-15 11:39

#353: - Подписка за Николай! 

 Ехееее,системно подронване...е,то бива наглост ,но толкова пък не бива!


Anonymous

#355 Re: Подписка за Николай!

2016-06-15 12:27

#353: - Подписка за Николай! 

 поне да беше написана грамотно..... :) :) :) 

Един човек

#356

2016-06-15 13:18

Сърдете се на Радомир Чолаков,юриста на митрополита Пловдивски.Той ги пише такива.Подписката не е само в ,,Света Петка",но и в другите църкви в Пловдив.


Гост

#357 Re:

2016-06-15 13:25

#356: Един човек -  

 и бабите като подкарат и внучета ги вписват, имитирайки подписи


Гост

#358 Re: Re: Re: Re:

2016-06-15 13:46

#352: - Re: Re: Re:  

 По спокойно. Нали сега се събират подписите. Септември ще се предаде подписката и тогава ще чакаме. Ше го махнат. Той никой не го иска. Целият народ е станал против него. То вече не е полза от него, а антиполза. Той компрометира Православието на всяко ниво. Живее в свой собствен свят на илюзии, че е винаги прав. И най важното, свързан с ДС. Ние чакаме те да се оттеглят, той архиерейският наместник от ДС слага на мястото на уважаван свещенник. Трябва да се спре, докато не е направил поразии. Няма качества. То е за негово добро. Изолиран от народа. Ако запъне краката ще е още по зле за него. Трябва да се оттегли сам. Сега тези, които го използуват и те събират подписки, ама няма смисъл. Най важното е, че той е неканонично избран. Няма връзка с паството. Валят оплаквания. Най ме възмущава факта, че ни заплашват, че имали "Божествена" власт и да мълчим, че било грях и  ще имаме наказание. Презумпция за невиновност за тях, а вечни мъки за нас. Казаха, че даже може и по затворите да отидат някои. Значи няма да чакат Бог да действа, а те ще се заемат с помощтта на държавната власт. Най важното, че гони хората от храма.

баба Пена

#359 Re: Re: Re: Re: Re: Безочливо лицемерие и наглост !

2016-06-15 14:24

#342: - Re: Re: Re: Re: Безочливо лицемерие и наглост ! 

 По голяма простотия от това не съм чел. Всички знаем как беше избран и Николай и Неофит. Църквата  затова е на това дередже.

Грях ли?

#360 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-06-15 14:28

#358: - Re: Re: Re: Re:  

 Това пък за затворите беше пълен смях.Сътрудник Данчо направо се издъни.Така действат сътрудниците от ДС като се опитват да сплашат тези,които не им вървят по свирката.Да,ама не!Грях ли било?Ооооо,в сравнение с техните грехове,нашето недоволство е просто прашинка.Да си гледат техните издевателства,подлости и мерзости.Значи за митрополита и архиерейския наместник няма грях,а за нас има?Акъл от подлеци не искаме.А на нас нека това ни е грехът.Бог вижда,че сме тръгнали за правда и свобода от такиви идиоти на храма и църквата.Той гони,но него Господ Бог ще го изгони.Който нож вади,от нож умира,казва народа.


Гост

#361 Re: Re:

2016-06-15 14:32

#357: - Re:  

 Ами то юриста Николай си го е подбрал по неговия акъл естествено!На него му трябват такива подлеци и измамници като него,за да му прикриват измамите и подлостите.Много ясно!


Гост

#362 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Безочливо лицемерие и наглост !

2016-06-15 14:36

#359: баба Пена - Re: Re: Re: Re: Re: Безочливо лицемерие и наглост ! 

 Аз не знам за Неофит, някой текст от Устава да е бил нарушен. Вие какво знаете? Аз мисля, че сте от поддръжниците на Николай и искате да докажете, че всички са маскари, оставете на мира нашата маскара.


Гост

#363 Ролекса!

2016-06-15 14:45

Никой не пожела да купи ролекса на пловдивския митрополит Николай

 

Търгът с явно наддаване за часовника на митрополит Николай се провалил поради липса на желаещи, съобщи "Дарик". Началната цена за златния "Ролекс" била 11 600 лева.
Публичността на събитието явно притеснила всички, които са проявили интерес към ценната вещ, и  в Историческия музей нямало нито един записан участник. На огледа преди търга присъствали само любопитни граждани и журналисти.

Фактът, че го е носил Николай  и че му е подарен от Гергов или някой подобен на Гергов "бизнесмен" не е увеличило, ама изобщо не е увеличило желанието на някой да го купи.Как да го купи като  знае,че го е носил чедо на дявола?


Гост

#364 Re: Ролекса!

2016-06-15 14:50

#363: - Ролекса! 

 Дано да го махне дядо Неофит - наистина е дявол в расо!


Гост

#365

2016-06-15 16:35

Уморена съм от проклятия, заплахи, тормоз. Това ли е пастира? Отеца се моли за пасомите и е посредник между тях и Господ и моли за прошка на греховете им, посредник между Благодатта и грешния народ. Тука това какво е?


Гост

#366

2016-06-15 16:37

Моля, приложете към петицията за разследване многократното отсъствие на митрополит Николай (и подвластните му митрополити) от заседанията на свещения синод на БПЦ. Може да се образува по следния член:

Канон 40 (поместен събор в Лаодикия, 364)

Повикани на събор епископи не трябва да се отнасят с пренебрежение, а трябва да отиват да учат или да се учат за благоустрояването на църквата и за друго (полезно). А който пренебрегне това, сам себе си е обвинил, освен ако остане по причина на болест.


Гост

#367

2016-06-15 16:54

Това, което аз виждам в този митрополит е стремеж към материалното, в думите му за мен звучи лъжа. По добре да се насочи към светския живот. Със сигурност ще успее в него

Гост

#368

2016-06-15 17:40

Човеци с Ролекси не могат да приобщават хора към християнските идеали

Гост

#369 !!!

2016-06-15 18:55

Истината ражда омраза у виновните.Затова Николай Пловдивски мрази тези,които са разкрили лукавите му помисли.


Гост

#371

2016-06-15 19:15

Чак дотук се чу как обикалят църквите като гангстери и прибират даренията. Само това е достатъчно.

Гост

#372 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Безочливо лицемерие и наглост !

2016-06-15 19:59

#362: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Безочливо лицемерие и наглост ! 

 Дядо Неофит не е лош човек,умерен е,въздържан,дипломатичен.Но не трябва да слуша толкова такива като Николай и трябва да отстоява истината,колкото и трудно да е и колкото и интереси да са засегнати.Бог да му дава здраве и живот!И той и нито един друг Митрополит не се е издънвал толкова пъти като Николай Пловдивски въпреки годините си.Нито един друг не е демонстрирал такава материална алчност,показност,лукс и стремеж към величие и подчинение на тези, около него.НИКОЙ!Николай забърка толкова много скандали и интриги,че това е прецедент в историята на БПЦ.Никаква дипломация,никаква тактичност,никакви задръжки в името на вярата,никакъв срам.Той ако милееше за вярата никога нямаше да допусне да се надигне и разрасне този скандал в момента и то в града,наричан българския Иерусалим.Щеше тихичко и кротко,со благо со кротце,ако ще да е и за сметка на собственото му Его да прикотка отците,миряните и никога нямаше да се стигне до тук.Във всяка  друга институция началникът ,който държи на авторитета и ,щеше да свали гарда и да се вслуша в протестиращите,но този не,няма,при все това,че това е църква и мерките на доброта и разбиране трябва да са водещи.Той демонстративно показа пред всички неумението си да управлява,да решава конфликти ситуации,да поддържа мир около себе си.Такава неприрязън към някого и нещо ,невъздържаност и то показна може да има само един лош по душа човек,един некъдърен да управлява човек,един болен психически човек.Ето тук трябва да покаже твърдост Негово светейшество и да го отстрани от митрополитския пост за некадърност,да го прати в манастир,за да въведе мир в Пловдивска епархия и да покаже на всички вярващи ,че един пастир така не бива да постъпва!При толкова много издънки,при толкова много недоволни трябва да го направи.Защото ако той остане ще насътвори още и още подобни ситуации.Това е той,това може.При ръкоположение само един да извика "Недостоен" то се прекъсва.А ето тук с тази петиция,в Асеновград десетки миряни викат "Недостоен,недостоен,недостоен!"Не е ли това достатъчно силна  аларма Митрополит Николай да си иде,да иде в манастир ,за да се научи на смирение и християнски добродетели?За негово добро ще е!


Гост

#373 Re:

2016-06-15 20:06

#370: -  

 Браво,батачани!Много сме!Ами то не се търпи наистина това самовластие на митрополита и високомерие и несъобразяване с никого!Той няма нито подход ,нито обноски.Мисли се за най-великия и всезнаещ .Не става така.Тази диктатура няма да търпим!Християни сме и няма да позволим подобна диктатура с вярата и църквата ни!Да,охрана тепърва ще е нужна на самозабравилия се Николай!Той прекали!Той ако има болен мозък да иде да се лекува.Не сме длъжни да търпим шизофреничните му действия!Високомерни,комерсиални,психично,зли, болни хора не искаме да са наши духовни водачи!


Гост

#374 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Безочливо лицемерие и наглост !

2016-06-15 20:30


Гост

#375 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Безочливо лицемерие и наглост !

2016-06-15 20:35

#374: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Безочливо лицемерие и наглост ! 

 Не искаме такъв пример за нас и нашите деца!Не искаме децата ни като отидат в църквата митрополит Николай да им размахва пръст и да съска като змия.