Митрополит Николай - пред църковен съд

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Митрополит Николай - пред църковен съд


Гост

#101 Re: Хора!!!!!

2016-06-06 20:25

#96: Човек - Хора!!!!! 

 Или вълна от омраза...Как въобще влизате в храма? С какво сърце се молите, когато е пълно с толкова много омраза към един единствен човек? Кое е Евангелието което следвате? Сигурно и тази вечер ще заспите със спокойна съвест, че сте изпълнили християнския дълг, че сте такива "бранители" на истината? Не, не сте...Трудно ми е да определя на какво ми приличате, защото ако го направя ще ви обидя. Не, ще трябва да потопя в същата словесна помия с която се храните...и в която живеете. Но нима това е живот!

 


Гост

#102 Re: Re: Хора!!!!!

2016-06-06 21:27

#101: - Re: Хора!!!!! 

 Новомъченици Христови, блажени иноци на Оптинската пустиня Василие, Терапонте и Трофиме!...Помолете се на Господа да ни...научи как да се каем, как да се молим и вярваме, как да се надяваме и търпим, как да прощаваме, как да благодарим и обичаме


Гост

#103 Re: Поспрете се малко

2016-06-06 21:31


Гост

#104 Re: Re: Re: Хора!!!!!

2016-06-06 21:44

#102: - Re: Re: Хора!!!!! 

 Tova Nicolai Ne go moje!

Светльо Ангелов - Портос

#105 Re: Re: Хора!!!!!

2016-06-07 06:27

#101: - Re: Хора!!!!! 

Е, добре, не възнамерявах да водим тука полемически войни със защитниците на митрополит Николай, но след като те ще коментират моралния ми облик, като подписал тази подписка, ще прокоментирам и аз техния.

Двоица са организаторите, събиращи контра-подписката в негова защите - поп Емил Паралингов и поп Еленко, служещ в хр. "Света Петка". Тези двамата са събрали около 50 подписа на миряни, предимно от приходящите в храмовете им по 20-30 души... Известни са заедно с това, че преди време, по внушение от Николай, правят инсинуация срещу служещия също в "Света Петка" отец Костадин - разпечатват и разбиват заедно църковната касичка за дарения в негово отсъствие и после заявяват пред митрополита, че Костадин я е разбил. Така Николай намира повод да го изпрати като селски свещеник в друг храм в епархията.

Поп Еленко е самостоятелно известен, освен с прякора си Козела и с това, че най-вероятно е от цигански произход, свещеник от Пловдив твърдеше пред мене, че преди да се запопи, Еленко е живял като пиянстващ клошар. Въпросният отец ми го сподели в пристъп на негодувание, щом научи, че Еленко е отказал да служи заупокойна молитва при гроба на докарания от София за погребение в Пловдив техен дългогодишен събрат отец Димитър Амбарев. Разправят, че и до днес с попадията си Теодора си купуват ракията поотделно и който свари, изпивал тази на другия. Та този Еленко нашумя и с това, че онеправда един арендатор на черешова градина в манастирски имот именно в Асеновград, в качеството си на мирски свещеник ефимерий. След постоянно вдигане на наема за градината, човекът накрая е изгонен от нея. Трябва да се каже и че този имот, преди да бъде облагороден и превърнат в черешова градина  от точно този арендатор, даваща сезонно препитание на много хора от района, е бил манастирско сметище. Арендаторът всяка година, освен наема за имота, е отделял и дарение от 200 000 лв. за Пловдивска митрополия, заедно със свои бизнес съдружници. Но на някоя от мутрите около Николайчо този имот се харесва и изпращат подлия Еленко да го изгони човека оттам точно преди беритбата, след като не са успели да го изгонят индиректно, чрез повишаване постоянно на наема... Човекът си отряза на тръгване част от дърветата, а Николай и подлога-поп Еленко, типично в техен стил, го нарекоха кощунник.

Поп Емо Паралингов, освен с графоманията си, е самостоятелно известен и с това, че заради второбрачието на жена му, е поставен под запрещение да служи от митр. Арсений. Емил е ръкоположен от митрополит Кирил за свещеник, но при идването му в Пловдивска епархия, дядо Арсений вижда в папката с документи справката за жена му, че е второбрачна, мушната дълбоко между листята, още при подаването на документите за ръкоположение във Варна и го поставя под аргос за служене. Още с идването си, Николай отменя аргоса и си спечелва верен поп до смърт.

Това са защитниците на Николай, а защитникчите му са в мнозинството си недокл...тени лелки на средна и над средната възраст, в мнозинството си развратни, алчни и разочаровани от живота. Те не обичат него, а феромонната му чалга-харизма - лукса, демонстрацията на сила и пари, агресивността му, арогантността. Не е единствена леля Руми Демирева, неиздържала ментално пред феромонната бомбандировка на николаево богослужение и викнала смело и безотговорно, че иска да се е..ат, че даже и дете да си родят! Мои нормални приятели от Пловдив споделят, че сред групата припадалки често са чували възгласи - "Ох, искам да го гушна и да го нацелувам!"

Това са защитниците на Николай, тъй че, не ме канете, моля ви се, да участвам в тяхната представа за любов и да го обичам заедно с тях. Предпочитам да го изобличавам с нормалните, трудещи се с ръцете си, мислещи с главите си и чувстващи със сърцата (а не със слабините си) хора от Асеновград, които видях по БНТ!


Гост

#106

2016-06-07 07:02

Поради коректната мотивировка на петицията, основаваща се на конкретни положения в нормативите на самата БПЦ.Поради това, че този човек системно показва с действията си, че психическата му нагласа е по-скоро в синхрон с низките атеистично-материални ламтежи на родното ни съвремие, отколкото с Библията и моралните норми на БПЦ.

Гост

#107

2016-06-07 07:13

Подписах тази петиция защото е крайно време Светата Божия Църква да бъде водена от Бога, а не от агенти на държавна сигурност. ЧЕДА БОЖИИ, ЧЕТЕТЕ СИ БИБЛИЯТА, "Размишлявай върху това, което ти казвам, и Господ ще ти даде да разбереш всичко"/2 Тимотей 2:7/.

Гост

#108

2016-06-07 07:24

За да потвърдя, че несправедливостта, наглостта и ченгесарството с расо (мантия, тиара), както и подмяната и фалшификациите, се виждат и възмущават обикновените граждани. Също и защото всичко тайно ще стане явно. А още и като изпълнение на максимата " с неговите камъни по неговата глава" (призивът срещу г-дин Г. Благоев, разлепен из доста църковните притвори в София, беше иницииран явно не от друг, а от въпросния митрополит).

Гост

#109

2016-06-07 07:59

Podpisah, za6toto sam pravoslaven hriatianin i nemoga da laga.
Zapoznat sam s delata na plovdivskia mitropolit. Svidetel sam na nekanoni4noto mu povedenie. O4evidna e naglostta mu izraziava6ta se v nespszvane sabornite re6enia na svetia sinod na Balgarska pravoslavna carkva-?d.hd,iud mdj,rd,6ia!

Гост

#110 Re: Re: Re: Хора!!!!!

2016-06-07 08:29

#105: Светльо Ангелов - Портос - Re: Re: Хора!!!!! 

 Г-н Ангелов, нека когато водим полемика бъдем точни и обективни. Православните християни от гр.Пловдив, които водим редовен църковен живот още от времето на покойния и многоуважаван митрополит Арсений познаваме о.Еленко Йосифов и о.Емил Паралингов- те бяха негови дякони и служеха редовно из цялата епархия с митрополита. О. Еленко и презвитера Теодора са пример за истинско православно семейство, това което пишете за употребата на алкохол е истинска клевета, всеки може да се убеди ,гледайки предаванията на презвитера Теодора Йосифова по ППТВ- прилича ли ви на жена, напиваща се по такъв начин? О. Емил познаваме като дякон на дядо Арсений, ръкоположен от него самия и то в град Пловдив и не е дошъл отнякъде другаде,както неправилно смятате, не е ръкоположен от митрополит Кирил ,както неточно споменавате и сме свидетели ,че служеше на всяка служба,отслужвана от покойния дядо Арсений из цялата епархия до смъртта на дядо Арсений 2006г., така че не е имал никакво запрещение. Дядо Кирил го ръкополага за свещеник вече след смъртта на митрополит Арсений ,в качеството си на наместник на Пловдивска епархия, и след това о. Емил служи без никакви запрещения, за това могат да свидетелстват и други православни християни от гр.Пловдив. В духа на такива неистинни клевети са всички злонамерени коментари в тази абсурдна подписка, която всъщност  има за цел да злепоставя и дискредитира БПЦ. Давате ли си сметка как изглеждаме в очите на невярващите- това ли сме православните християни?

 


Гост

#111 Re: Re: Re: Re: Хора!!!!!

2016-06-07 08:44

#110: - Re: Re: Re: Хора!!!!! 

 Уважаеми,господне !Напразно се опитвате да защитавате някого,на когото отдавна са му свършили патроните,но продължава да крещи безутешно !След като клеветите са неистински, както вие твърдите, защо получавате подкрепа само от поставени лица ? Подписката не е абсурдна ,абсурден е само факта ,че Пловдив продължава да търпи този Владика и последно в интерес на БПЦ е да се отърве наистина от тези ,които я дескридитират и то необратимо в очите на хората !

Светльо Ангелов - Портос

#112 Re: Re: Re: Re: Хора!!!!!

2016-06-07 09:58

#110: - Re: Re: Re: Хора!!!!! 

Господине Анонимен (Гост), информацията ми за поп Емил Паралингов е съвсем точна и изрядна, познавам достатъчно хора, познаващи и него, и семейството му, както познавам лично и самия него и зад това, което ще кажа, ще застана като Светослав Ангелов, а не като анонимен манипулатор и лъжец, като Вас, щото две години живях в Пловдив.

А поп Еленко е човекът, Драги ми Господине, който лично по-телефона, докато му се молих, като на човек, с когото сме имали и добронамерено общуване, освен караниците, ми каза: "Аз този човек няма да го опя-я-ява-а-ам!", молих му се, за да дойде да служи заупокой поне един свещеник пловдивски на погребението на Амбарев. Съгласи се само отец Сотир, който отсрами тогава всичките ви "велики и почитани свещеници" - маргинализиран пред пенсиониране старец, комуто Еленко в "Света Петка" не дава и треби да прави, нито литургия да служи, а само да изповядва - достоен човек и свещеник излезе отец Сотир - остави на отец Амбарев в ковчега и епатрихила си, защото попадията беше пропуснала да му сложи... Отказаха ми Паралингов, отказаха ми и неколцината Амбареви прители-свещеници дори, а им се молих като дете, да! И не се молих на мене да угодят, ами да острамят епархията ви, където Амбарев е служил десетилетия! Тези хора ли сега ми препоръчвате, като такива, които аз уж клеветя?! Амбареви си бяха довели свещеник от другаде, но аз исках това да направя заради вас, да.

А какъв подлец е поп Емил пък, нека не говорим! Само това ще разкажа - на рождения ми ден преди години в Пловдив пристигна от Сливен друг разочарован от Николай клирик - еп. Игнатий Карагьозов. Празнувахме в кръчма в Стария град, а докато са го водили мои тогава близки към заведението, го е срещнал именно Паралингов, молил го е, направо го е дърпал към храма си, за да се били "помолили заедно", без да обръща внимание на настояването на епископа, че има благословение от митрополита си да е в Пловдивска епархия "само за частно посещение", следователно влизането в храм, при това за молитва, ще е каноническо нарушение.

Нагледал съм се и на двамата, драги и говоря от първо лице единствено число, а не като вас с бесовското "ние знаем". Кои сте вие бе, легионе Севастиянов?!

енорияши от храм "Св.Петка" гр.Пловдив

#113 Re: Re: Re: Re: Re: Хора!!!!!

2016-06-07 11:04

#112: Светльо Ангелов - Портос - Re: Re: Re: Re: Хора!!!!! 

 Г-н Ангелов, вие две години сте живял в Пловдив, а ние много повече години живеем  в Пловдив,познаваме лично о.Еленко и о.Емил и семействата им  и сме присъствали на ръкоположението на о.Емил от дядо Арсений и на множество от техните съвместни служби. Така, че проверете и другата си "информация"-тя е в същия неистинен дух и така съблазнявате много души. Ние сме енорияши на храм "Св. Петка Епиватска", гр.Пловдив, не сме анонимни. Всяка седмица сме благодарни за богослужбите,отслужени от нашите свещеници о.Еленко , о.Емил и о.Роман,както и о.Сотир- многоуважаван от всички ни изповедник в храм "Св.Петка", за проповедите им, с които ни образоват и обединяват, защото сме наистина сплотени заедно като Енория.


Гост

#114 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Хора!!!!!

2016-06-07 12:46

#113: енорияши от храм "Св.Петка" гр.Пловдив - Re: Re: Re: Re: Re: Хора!!!!! 

 Privet no vsichki!

Kakvito I da sa popovete,te sa v zavisimost I materialna I guhovna,taka she,tiahnata podpiska e bez tejest.

S nami Bog!


Гост

#115 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Хора!!!!!

2016-06-07 13:08

#114: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Хора!!!!! 

 Не е с вас Бог, не е с вас, защото Бог е Бог на мира, а при вас нито в думите ви хулни и лъжовни, нито в душите ви има мир. Знаете кой е клевтник и как Бог ще го срази, но за вас има възможност за спасение ш тя е в покаянието ви.

Тази публикация е изтрита от автора на петицията. (Покажи подробности)

2016-06-07 13:38


демокрация

#117

2016-06-07 14:14

Чрез изборното изтриване на коментарите и на последния коментар / който успя да го прочете -разбира!/  става ясно КОЙ всъщност стои зад тази петиция - самият г-н  Горан Благоев, дръзнал да хули новоканонизирания ни светец-чудотворец, какво остава за някакъв си дядо Николай. Сигурно и този коментар ще бъде изтрит в най-скоро време като красноречиво свидетелство срещу съставителите и подкрепящите тази петиция.


Гост

#118

2016-06-07 14:51

Ne se vmestva w predstavata mi za Bozhy chovek i sluzhitel.

Гост

#119 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Хора!!!!!

2016-06-07 15:28

#115: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Хора!!!!! 

 Purvo nauchete mitropolita,kakvo e pokaianie I posle prostia narod!

Ивайло (Иоан) Василев

#120

2016-06-07 18:31

За мен е чест да имам такъв подлец за духовен отец.

Кристина Чолакова

#121 Re:

2016-06-07 18:48

#9: -  

 Напълно подкрепям написаното.


Гост

#122

2016-06-07 19:34

ВЪЗМУТЕНА !!

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2016-06-07 19:44


Боряна

#124 Re: Поспрете се малко

2016-06-07 20:56


Гост

#125

2016-06-07 21:18

Podpisah ja,zashtoto e nedostoino takuv otec da predstavljava BPC