Не на забраната за забрадките

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Не на забраната за забрадките


Гост

#101 Re:

2016-05-22 11:12

#90: -  

 не Ви знам кой/я сте но е наложително да си го НАБИЕТЕ В ГЛАВИТЕ че мюсюлманите в България НЕ СА ДОШЛИ ОТ НИКЪДЕ а живеем тук от векове. Ние сме толково чужди на тази страна колкото са "пришълци" индианците в Америка !?

Проувейте го това най-накрая. 

Разбираме Ви, че и вас ви тресе тоя синдром на пишман патриотите, но колкото по-рано изтрезнеете толкова по-добре за всички хора в родината ни.

Плащаме си данъците, отбихме военната си служба, спазваме законите, така че, Моля, НЕ НИ КАЗВАЙТЕ КЪДЕ ДА ВЪРВИМ И КАКВО ДА ИСКАМЕ.


Гост

#102 Re: Re:

2016-05-22 12:45

#101: - Re:  

 Браво на вас!!! Един нормален човек в една ненормална страна.


Гост

#103

2016-05-22 13:38

''Плащаме си данъците, отбихме военната си служба, спазваме законите, така че, Моля, НЕ НИ КАЗВАЙТЕ КЪДЕ ДА ВЪРВИМ И КАКВО ДА ИСКАМЕ.'' Данъци се плащат, когато човек работи:) Може и да сте си отбили военната служба, но в същото време сте взели от България много повече отколкото голяма част от вас са дали..А това, че турците са ви потурчили или вие съвсем съзнателно сте се отказали от Род и религия това вече е друга работа..Мохамеданите са по-голямата част от т.нар. турци в България. Истинско ''турско''население е съвсем малко..Потурчването на големи групи българи е ставало насила, но за срам е имало и такива, които доброволно са го правили за материални облаги и власт:( Моля не хапете ръката, която ви храни..целувайте земята Българска и спазвайте нейните закони, законите на една християнска държава..ако не ви харевса..има изход..и без това са ви дали много повече права, отколкото имате в други държави...бог/алах да ви помага!


Гост

#104

2016-05-22 13:57

Едното се приема за нормално,а другото за престъпление.Но и в двата случая е въз основа на религиозна принадлежност.Бог е Един.Бог е АЛЛАХ.Всеки има правото да изпълнява своята религия.Така както на монахините им се разрешава,съответно трябва да не се отнема това право и на мюсюлманките.Ако се приеме този закон няма ли да пострадат и останалите(монахините,шапките ви,очилата ви и т.н)?Или това е в сила само за българската мюсюлманската общност?Да,българска,защото България е нашата родина,а не Турция или Арабските страни.


Гост

#105

2016-05-22 14:15

''(монахините,шапките ви,очилата ви и т.н)'' Не смесвайте манипулативно шапки, очила и монихини с проблема тук:)) Когато липсват логични аргументи и е налице абсолютно промити мозъци, неспособни да мислят и чак до фанатизъм.. се носи вода от 9 кладенци:))) хахаха..Да допълним за данъците, че има разлика, когато се плащат малки данъци, за не големи заплати, както знаете, но когато се изискват средства за големи семейства и харчове...тогава недостига се взима от нашите пари...Но подобни ''религии'', които не дават или давта съвсем малко, но много харчат не сте само вие...Хитреците добре са се скрили зад ''религии'':)))) Браво, Алах е велик:))))


Гост

#106 Re:

2016-05-22 14:18

#104: -  

 Не се заблуждавайте,че се приема за нормално и облеклото на монахините.Тези,които са против забрадките са най - върлите атеисти.В годините на комунизма същите тези,които сега искат да забранят забрадките привикваха в милицията православни свещеници и им забраняваха да носят расо на публични места,или да се движат по централни улици.

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2016-05-22 14:21



Гост

#108

2016-05-22 16:08

Това са нашите баби - християнки.Коментарът е излишен!

 

...............

#109 Re:

2016-05-22 16:09

#1: -  

 Едно време и нашите деди имаха право да изповядват християнството,но дойдоха вашите и им го отнеха насила.Сега ще мълчите и ще слушкате.Ако не -в Анадола


Гост

#110

2016-05-22 16:44

С тази петиция се противопоставятм срещу погазването на основните права и свободи на мюсюлманите в България.

България - демокрачно и толерантно общество един ден Ишаллах

Гост

#111

2016-05-22 16:46

А в годините на социализма стандарта на ''вашите''т.е. нашите, насила потурчени сънародници се вдигна изключително много.. Преди това, доколкото знам, населението в тези р-н Кърджали, Хасково е живяло изключително бедно и безпросветно..голяма част не е могло да чете, нямали са училища, медд грижи..  Моят вуйчо лично е участвал в ограмотяването на населението там Той често ни е разказвал как възрастни хора са го уважавали и са му целували ръка, защото безплатно ги е учил на писмо и четмо:))) Не говорим за младите хора от там, които масово учеха в Университетите и Колежите безплатно + им се даваха стипендии.. И станаха хора.. Много от тях, добри специалисти, сега работят по света и не забравят на кого дължат просперитета си:) Не говорим за идеалните условия за спорт, които имаха:) Но явно Алах  повелява да се забравят добрините и възвеличава неблагодарността:(  Нека видим само Вежди Рашидов, ако беше в Турция или подобна страна как щеше да мие чинии и да бъде без образование, Знаем, че идва от много бедно семейство и е сирак. Не говорим за Доган, който лично (за съжаление) познаваме, а и много други.. Мислете преди да пишете и уважавайте за добрините, които са ви сторени:)

Не на Бурките, да на хиджаб (забрадките)

#112

2016-05-22 17:53

Яко промиване на мозъци и Ислямска пропаганда.

Саудитска Арабия плаща на мюфтийството, плаща и на жени да носят бурка (цяло покривало на лицата, виждат се само очи), ще им плащат и глобите, както правят в Босна, и в редица други държави. Мюфтийството е виновно защото за пари насажда омраза и разделя Християни и Мюсюлмани.

В България от векове жените Мюсюлманки които са религиозни са носили хиджаб (забрадка която закрива косата но лицето остава открито), само че не само те, всички възрастни баби Християнки по селата също носят кърпа, която покрива косата им. Възрастни жени християнки също се покриват косата като влязат в църква.

Никога никой няма да посегне на забрадките на жените, Християнки или Мюсюлманки, те са част от културно религиозните ни особенности като общество.

Всичко останало е пропаганда за да се създава умишлено разделение и умраза. Разделяй и владей.

Да забранят Бурката, нито една жена в България - Християнка или Мюсюлманка няма да бъде накарана сега или никога в бъдеще да са свали забрадката. Само че ако приемат забраната за спонсорите на Мюфтийството става по - трудно да наливат парите си тук и да пропвядват уахаби идеологията на радикалният си ислям, който няма нищо с общо с исляма тук по нашите земи.


Гост

#113

2016-05-22 18:52

 Бурки в България е имало преди 1944 год. макар и много рядко. Аз лично си спомням какъв ужас изпитах като видях, за първи път жена цялата в черно покривало, виждаха се само очите й. Беше до централна баня и тя беше някъде от провинцията. Видях й очите, които ме пронизаха, когато се срещнаха погледите едва ли не с омраза. Минало е толкова време още помня тези големи черни очи, пълни с гняв и нещо неприятно. Бях шокирана и после няколко седмици не можех да спя спокойно. Мислех си, че беше вампир макар че мама ми обясни, че това са жени туркини и те носели такива покривала.. За кърпите е верно и мама носеше дебела вълнена кърпа, когато беше студено, а когато беше топло ни слагаха на главите бели кърпи като тюрбани да ни пазят от слънцето. Така че това е нещо съвсем друго или друг вид забрадка, която няма нищо общо с мюсулманството, даже и с религията. Сега, когато е студено слагаме шапки или големи шалове, но за да се предпазим от студ или слънце..и е по-скоро светски начин на обличане за всички хора. Разбира се, някой прави пари от всичко това и цели да създава проблеми, да създава омраза, страх, напрежение.. както 112 каза:(


Гост

#114 Re:

2016-05-22 22:58

#95: -  

А аз познавам доста мюсюлмани, които живят в САЩ и имат такова гражданство.Така че престанете да говорите за неща, който не знаете.А за това, че в Турция има само една религия е по простата причина, че почти няма хора там от другите религии.А ако има такива, то те там са уважавани. Дори и малкото църкви където има, Турция полага големи усилия за потдържането им  и почистването им. Там хората уважават всички религии, а не са като нас Българите, които само могат да плюят по другите, които немогат да достигнат.


Гост

#115

2016-05-23 00:04

''Дори и малкото църкви където има, Турция полага големи усилия за потдържането им  и почистването им. Там хората уважават всички религии, а не са като нас Българите, които само могат да плюят по другите, които немогат да достигнат.''

Не ставайте смешни.. Ако уважаваха религиите щеше да има повече религии, но явно хората избягват да се заселат там, ако имат друга религия.. Знаем как уважават религията на българските християни там..вие и сам/а си го казахте...''малкото църкви", защо не повече??? Докато броят на турските дажмии и минарета в България е много голям, може би България е страната  с най-много джамии.. Живял съм в сащ и знам как се уважават и какво е хипокрисито..Имам ли право? Да имаш, Мога ли? Не не можеш - това самите американци си го казват.. Така че вие сте се качили на главите ни в България, а изобщо не говорим за партията ви, което е нещо Абсолютно Недопустимо в другите държави..но вие хитричко и манипулативничко избягвате коментарите по тези въпроси...вием се както ни е удобно:))) пардон както Алах ни казва...макар че той едва ли го прави:))


Гост

#116 Re:

2016-05-23 04:47

#115: -  

 Ако глупакът знаеше,че е глупак щеще да е глупав само наполовина! - Ти,душо кукурузена  си изключителен неграмотник,който не е излизал от селото си.ТОВА ГО ПРОЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО:Само в Истанбул има над 120 православни църкви,които турците помагат да бъдат съхранени.Ти,глупако не знаеш че българските църкви в Турция се стопанисват предимно от турци,защото българите нямат уважение към НИКАКВА религия!

Хора,мюсюлмани и християни,не се поддавайте на провокациите на тези,които имат интерес да предизвикат граждански размирици.Те са цинични атеисти,които заради пари са готови и майка си да заколят.Спомнете си възродителния процес.Сценаристите са същите цървули и техната проклета челяд!


Гост

#117

2016-05-23 06:05

Това е началото на нов възродителен процес,делят мюсюлманите на забрадени и не забрадени,нека всеки който се определя за мюсюлманин да подкрепи.....

Гост

#118

2016-05-23 07:27

Не се подавайте на провокацията на тези безграбначни мекотели "псевдо патриотите" , които искат да има сблъсък за някой и друг процент гласоподаватели.


Гост

#119

2016-05-23 07:35

Моля, автора на тази петиция да забрани достъпа на такива мекотели да коментират, които искат да има сблъсък и които петаят името на държавата.


Гост

#120

2016-05-23 14:00

''Ако глупакът знаеше,че е глупак щеще да е глупав само наполовина! - Ти,душо кукурузена си изключителен неграмотник,който не е излизал от селото си.ТОВА ГО ПРОЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО:Само в Истанбул има над 120 православни църкви,които турците помагат да бъдат съхранени.Ти,глупако не знаеш че българските църкви в Турция се стопанисват предимно от турци,защото българите нямат уважение към НИКАКВА религия!''  Както обикновено в тази дискусия се наблюдава промиване на мозъците на хората и НЕ отговаряне на основни въпроси, поставени от почтени хора..Нека всички си правят заключение.. Разни имами и пр. ''дейци''давали пари за поддържане на носене на бурки, фереджета и пр.  Моля 221 век сме нека малко ''мръднем''напред..застоят е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО вреден, а и няма кой да ви издържа..на имамите и пр ''радетели''скоро ще свършат авоарите:(((Надяваме се, че Аллах ще ви пощади и наказанието ще бъде минимално, защото то е вече в Сила:(..Приятен ден на всички почтени, умни и прогресивни души:)!!!

 


Гост

#121

2016-05-23 14:01

да се чете 21 век:) и дано до 221 век не стигнат сегашните примитивни заробващи хората ..''проповеди''

Промити мозъци

#122 Re:

2016-05-23 15:09

Като ти е толкоз акъла и лесно ти промиват мозъка, не съм сигурен дали знаеш какво е право на избор - никой няма да забрани забрадките - Хиджаб в България, Християни и Мюсюлмани ги носят от векове. Бурка забраната за която става въпрос по нашите земи е нямало забрадка която покрива изцяло лицето и само очите се виждат и колкото искат да я забраняват бурката никой, никъде няма да разбере или да бъде засегнат, освен шепа ромки които вчера откриха исляма и на които им се плаща за да носят бурка. Но ти искаш да се противпоставяш и да бъдеш различна ти искаш да участваш в кампанията против някой и да викаш от къдете може, че видиш ли това ти ограничава правата и ще дойде и следващат глупост че това е първа стъпка и че после ще искат да ти сменят името и куп други глупости с които промиват мозъка на обикновенните хора от мюфтийстово и от партий като ДПС и ДОСТ, разбира се подклаждани от техните първи приятели по маса АТАКА и ПФ, ако си толкова умно момиче вземи се в ръце.  #1: -  

Като ти е толкоз акъла и лесно ти промиват мозъка, не съм сигурен дали знаеш какво е право на избор - никой няма да забрани забрадките - Хиджаб в България, Християни и Мюсюлмани ги носят от векове. Бурка забраната за която става въпрос по нашите земи е нямало забрадка която покрива изцяло лицето и само очите се виждат и колкото искат да я забраняват бурката никой, никъде няма да разбере или да бъде засегнат, освен шепа ромки които вчера откриха исляма и на които им се плаща за да носят бурка. Но ти искаш да се противпоставяш и да бъдеш различна ти искаш да участваш в кампанията против някой и да викаш от къдете може, че видиш ли това ти ограничава правата и ще дойде и следващат глупост че това е първа стъпка и че после ще искат да ти сменят името и куп други глупости с които промиват мозъка на обикновенните хора от мюфтийстово и от партий като ДПС и ДОСТ, разбира се подклаждани от техните първи приятели по маса АТАКА и ПФ, ако си толкова умно момиче вземи се в ръце.

Ибрик

#123 Re:

2016-05-23 15:12

#120: -  

 Турция е една от най не толерантните държави към други религий и затова там в последните 100 години се постараха да не останат нито еврей нито християни, прочетети си историята, прочете какво е направил "бащата" на нацията - Ататюрк спрямо малцинствата и друго говорящите, колко имена са промемени, какви гонения и убиства е имали и има в Турция спрямо малцинствата от Обяваването на Турската Република до сега, да не говорим за Арменците по Османско време.  


Гост

#124

2016-05-23 15:59

''Турция е една от най не толерантните държави към други религий и затова там в последните 100 години се постараха да не останат нито еврей нито християни, прочетети си историята, прочете какво е направил "бащата" на нацията - Ататюрк спрямо малцинствата и друго говорящите, колко имена са промемени, какви гонения и убиства е имали и има в Турция спрямо малцинствата от Обяваването на Турската Република до сега, да не говорим за Арменците по Османско време.''

Така е разбира се, но те (повечето мъже), които коментират тук имат друга задача и за друго са платени:) Да ни обясняват каква мултикултурна и мултирелигиозна е България и ние хриситияните, че и Българите скоро ще станем малцинствао в собствената си държава, защото техната раждаемост е много по-висока от нашата..Разбира се ние ги издържаме/помагаме с нашите данъци..Съпрузите им, дори и да работят, повечето взимат малки заплати,:( лични наблюдения)следователно плащат малки данъци, следователно 5-6 те гърла в къщи се хранят и обгрижват от кого??? Ние сме добри хора:)) делим залък на две с нуждаещите се, но някои започват да ни смятат съвсем за морони - глупаци..Даже не си го крият в писанията тук..


Гост

#125

2016-05-23 17:42

Крайно време е българите да се научат да живеят по демократичен начин и България да не е мащеха за малцинствата!