Не на забраната за забрадките

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Не на забраната за забрадките


Гост

#76

2016-05-21 14:24

 

''щом в арабския свят принуждават жените да се покриват, ние пък да ги накараме да се съблекат. Не е едно и също да те принудят да се облечеш или да се съблечеш.''  Някои си интерпретират  нещата както на тях им е угодно..алах ли учи това? Никой не кара жените да се събличат и разголват, моля внимавайте какво четете и после отговаряте. Махането на покривалото не е равносилно на показване в бански гащета или напълно голи:))) Но и ако арабската/покриваща се жена, реши да отиде на море със съпруга си как ще се попече на плажа? Ето какво наблюдавахме миналото лято в Мексико, където бяхме на почивка. Там беше също  до нашата вила, арабско сем с 6-7год. дете. На плажа съпругът и детето се къпеха във водата, (много здравословно) играеха на водна топка с другите къпещи се в морето - жени, деца и се чувстваха прекрасно:) А горката жена беше се свила под чадъра, цялата увита с дълга черна роба и покривало и си криеше очите зад очила..Не говорим как според религията им тези жени раждат непрекъснато, а няма кой да им издържа децата..Голяма част от съпрузите или не работят или взимат малки недостатъчни заплати.. И това е нормално...Не е само покривалото тук..има много други проблеми и дано по-умните жени го разберат и не оставят другите да си правят каквото искат с тях, докато съпрузите им се развличат във водата с други жени, едни красиви руси германки..което ние видяхме..Но ако това им харесва и Алах го иска:)))) Освен това един много проспериращ бизнес в Иран напр. са ..публичните домове, където съпрузите на покритите жени си отпочиват от тях:) Е щом алах им го позволява и е правилно:)))

 


Гост

#77 Re:

2016-05-21 14:46

#56: -  

 

 Аллах  се пише с двойно л,а не алах както сте го написали .

анонимен.

#78 Re:

2016-05-21 14:48

#67: -  

 Браво. Една жена да мисли както трябва. Забрадката не ни прави по малко хора от останалите, всеки сам решава как да бъде облечен. В ИСЛЯМА няма насилие и най важното АЛЛАХ решава на кого да покаже правия път и кого да остави в заблуда.Има много Мюслюмани които не ходят със забрадки, но те са от заблудените и има много от другите религии които приемат Исляма и се забулват защото тях Аллах ги е избрал и те дори са по вярващи и от Мюслюманите.


Гост

#79 Re:

2016-05-21 15:10

#1: -  

 


Гост

#80

2016-05-21 15:20

''Забрадката не ни прави по малко хора от останалите, всеки сам решава как да бъде облечен. В ИСЛЯМА няма насилие и най важното АЛЛАХ решава на кого да покаже'' Извинявам се, но тук виждам ПЪЛНО ДВУЛИЧИЕ:) Ако забрадка и покривало и дългите черни роби до земята не са така важни, а важно е доброто сърце духовността, щедростта и пр, тогава защо се забранява на мюсюлманки да се събличат по бански и да се попекат на слънчице..Знае се, че то е полезно за здравето и много от арабските жени имат дефицит на вит Д, който е изключително важен за организма. Освен това, защо не им се позволява да отидат на джим, както правят останалите жени или да поплуват..Голяма част от тези жени, имам и лични наблюдения, са с нездравословно наднормено тегло, висока кръвна захар и пр проблеми поради заседналия живот, който водят, честите бременности и некачественат храна, която консумират (предимно тестени храни):((( Надявам се, че ще се намери средноинтелигентна жена, която да отвори поне малко очите на горките покрити жертви:(((


Гост

#81

2016-05-21 16:44

Защото в България правата ми системно бяха нарушавани, а на два пъти имаше и физическо посегателство върху мен - и двата пъти в центъра на София по обедно време в работен ден.

Гост

#82 Re:

2016-05-21 19:14

#80: -  

 А какво ще кажете за жените в САЩ и на запад, които водят класацията по наднормено тегло и това ли е заради забрадката?!!!

 


Гост

#83

2016-05-21 19:20

Защото съм против наложеният закон в една демократична страна

Гост

#84

2016-05-21 20:07

vseki ima pravo na izbor kak da jivee

vreme e da poglednem po siroko kam demokracoyata

Гост

#85

2016-05-21 20:09

"ДА УВАЖАВАШ ЧУЖДОТО ПРАВО НА ИЗБОР ТИ ДАВА ПРАВОТО ДА ЖИВЕЕШ В МИР!!!"

(Б. Хуарес)

Защото искам МИР в България!


Гост

#86

2016-05-21 20:43

''А какво ще кажете за жените в САЩ и на запад, които водят класацията по наднормено тегло и това ли е заради забрадката?!!!

'' Аз лично в момента живея в сащ и не ми прави впечтление, поне около мен, да има толкова жени с наднормено тегло, макар че аз съм европейка и ги сравнявам със себе си е европейските жени:) При сащ жените има други причини, докато причините при покритите ни колежки са ясни..Колкото и да иска една такава жена да се поддържа и да бъде здрава и красива за децата си/съпруга  тя не може да го прави, защото й се забранява..Не съм видяла подобни жени в плувния басейн, където плувам 2 пъти в седмицата или в джима, кудето ходя 1 път  на седмица или в близкото стадионче, където периодично бягам.. Има , но те обикновено седят на пейките и наблюдават как спортуват децата и съпрузите им, подобно е и за плуването, където идват цели подобни семейства (което е похвално), но жените са винаги изолирани и чакат някъде в някой ъгъл удоволствието на останалите членове на семейството да свърши..и това не е похвално..Но тук може и да ни се обясни как е решен този проблем с покритите жени?? И моля не споменаваите не си измивайте ръцете с религията... 


Гост

#87

2016-05-21 20:44

Na kojto ne my haresva demokraziyta v Balgariya da se ystanovi da jivee v Tyrzia..Kakav e problema..


Гост

#88 Re:

2016-05-21 21:54

#86: -

Какво сравнение ,какво чудо.Не сме били здрави,красиви и поддържащи.Ако имаше как да ни посетите лично,щяхте да се убедите,че онези завити жени могат да бъдат сто пъти по-красиви и чистоплътни от всички онези по бански лежащи на плажа.Чистотата е в основата на вярата на исляма на мюсюлманите.И това за наднорменото тегло е доста смешно сравнение.Да има такива жени мюсюлманки,но това не е заради покривалото й,а заради самият организъм.И всяка една такава жена може да плува,да тича,да скача и т.н.Но това не е по начина,по които го правят другите(пред народа ).Има си място и начин.Сега може пак да кажете ,че не сме свободни,но повярвайте ми много по-спокойни се чувстваме така.


Гост

#89

2016-05-21 22:16

Podpisah se zashtoto mislq che na nikoi nito prechim nito vredim kato hodim sas zabradki tova e nashe pravo I volq na Allah.Zashto edni da imat pravo da pokazvat golite si tela,a nie da nqmame pravo da gi pokrivame?


Гост

#90

2016-05-21 22:58

Да има начини:) Аз знам някои от тях. Например в Швейцария, мисля беше, се създаде частен плувен басейн, където ходеха жените мюсулманки (покрити) да плуват. Плуваха с дрехи-шалвари, и фередже на главата...колко може така да се движиш изобщо:) После се чу, че го затворили, защото се завъдили някакви бактерии и трябвало да се слага много хлор, което пък било опасно:) А за толеранстността ще кажа, че миналата година в близкия квартален плувен басейн от мен отидоха да се оплакват няколко от този тип жени (наистина бяха по-възрастни) защото съм се къпела в женската съблекалня и баня разбира се, след плуване без бански. Трябвало да се къпя с  бански костюм,  защото било срамно да се къпя без него:)) Разбира се говорих с директора на басейна и с мен още няколко непокрити жени и му обяснихме, че ние плуваме 15 г в този басейн (добре е за здравето) и такова нещо не ни се е случвало. За първи  път се случи, когато започнаха да идват  новодишли емигранти - покрити жени в него, за да водят внуци и деца. Те не са в собствената си родина, за да казват на местното население как да се къпе и да живее, те трябва да приемат неговите закони, след като очакват това общество да ги приеме и издържа, както обясних тези жени не работят и повечето живеят на соц помощ т.е. се издържат от нашите помощти понякога семейства до 7-8 човека.. Но нали има ''демокрация'', а ние сме демократични и хммм глупави ви храним:)))

 

В крайна сметка, ако не им харесва винаги могат да се върнат там от където са дошли и където е добре за тях и се практикуват обичаите, облекло, начин на мислене и пр. Щом продължават да стоят в чуждите държави,  значи им харесва и няма какво да се оплакват..и хленчат, че не им спазваме прават..И ние не винаги сме доволни, но не се оплакваме, а работим, плащаме данъци, гледаме семейства, деца, спортуваме и мн.др.


Гост

#91

2016-05-21 23:11

narushavane pravata na choveka

Гост

#92

2016-05-22 01:33

i az vidyah  po imenata podpisali petiziyata, che tova ne sa balgare..Zashto togava imat pretenzii kam bulgaria..Da imat kam turkia ili drygite isliamski darjavi..te sa tehni darjavi..ne e hybavo da gi napyskat..


Гост

#93 Re:

2016-05-22 03:58

#86: -  

 Не ви личи, че живеете в САЩ с това ограничено мислене.Ако беше така трябваше да знаете, че никой няма право да посяга на ОСНОВНИТЕ ЧОВЕШКИ ПРАВА в една демократична страна, та нали това ни прави европейци и цивилизовани хора. О аз забравих, че вие сте с промити соц мозъци на които им е отнета способността да мислят, независимо в коя част на света се намирате!.

 

 


Гост

#94 Re:

2016-05-22 04:19

#92: -  

 В България има над 115 регистрирани религиозни групи.Това значи, че България съвсем не е православна страна, а по скоро мултикултурна. И Моля ви се, престанете с тези смехотворни намеци, ние не сме по малко граждани на България от вас. 


Гост

#95

2016-05-22 05:28

'' В България има над 115 регистрирани религиозни групи.Това значи, че България съвсем не е православна страна, а по скоро мултикултурна.''  Моля, престанете с тези смехотворни твърдения -  България е православна държава, а не мултикултурна. За мултикултурна може да се вземе сащ и канада, но и там основна роля играе християнската църква католическата.. Разбира се има  джамии, съвсем малко, но от тях никой не вика и пее както това става в центъра на София. За Канада е още по-строго..И нека не се залъгваме за демокрации и пр., защото в сащ не приемат араби.. Още преди 20 г на моя позната българка, женена за сириец, й отказаха гражданство в сащ, заради него. Едва я приеха със съпруга й в канада и то защото леля й ги спонсорира, даде доста $$$.  Относно цивилизованите хора, ние се отнасяме така както се отнасят към нас.. а в арабските държави/ислямски никой не се отнася към нас с разбиране и демократично .  Оказва, че в турция напр. не са мултикултурни и нямат други религии.. В България има мн повече джамии отколкото църкви в Турция, но за вас това е нормално, нали. Защо в Турция няма българска партия, а в България ни спретнаха незаконната етническа партия. Даже и в  ''демократичната'' сащ/канада няма етнос партии. Етнос партии има само в България..и вие казвате, че това било нормално...Невероятен егоизъм,  нетипичен за истински духовен, честен и религиозен човек, да мисли сааамо за себе си..и да ползва ''демокрацията'' за собствени нужди:))) Не коментирате финансовата зависимост на големите мюсулмански семейства (знам едно от мъж с две жени и 5 деца, където никой не работи) от нас..Или Алах така учи да изпозвате и смучете труда на другите глупаци:) много слаба позиция..


Гост

#96 Re: Re:

2016-05-22 05:58


Гост

#97

2016-05-22 08:18

Исляма повелява забрадка и всеки който е мюсюлманин е свързан пряко този закон който е против мюсюлманите

Гост

#98

2016-05-22 08:30

Забрадката е час от мен и аз част от забрадката

Гост

#99

2016-05-22 08:34

Това е Дискриминация, искаме си правото на мнение, свобода за забрадката

Гост

#100

2016-05-22 09:59

Категорично не съм съгласен с забраната на забрадката тъй като това е лишаване на жената мюсюлманка да изповядва религията си. Истинските вярващи са малко и това че спазват заповедите на Господ. Не всички разбират това това но Господ напътва когото пожелае към правият път. Нека напъни и вас! Амин!