ОСТАВКА НА МИНИСТЪР РАШИДОВ

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията ОСТАВКА НА МИНИСТЪР РАШИДОВ


Гост

#1

2016-02-19 10:05

Защото тази "реформа" води театрите към ликвидиране.Тя обслужва единствено около стотината /а може би не са и толкова/ артисти, които се подвизават в Софийските театри са окупирали и всички телевизии и киностудии за участие в сериали. Поради което са се превърнали в "мечки" и обикалят провинциалните театри, като известни физиономии, за да събират публика. Според мен "АРТИСТ" ЗНАЧИ СВОБОДЕН ЧОВЕК. Той не бива да бъде обвързан по какъвто и да е начин на щат. АКТЬОРЪТ трябва да е на свободна практика, като ПИСАТЕЛ, ХУДОЖНИК, КОМПОЗИТОР, МУЗИКАНТ, ПОЕТ всички те са АРТИСТИ. Всеки АКТЬОР трябва да доказва себе си на кастинги.
Това би било истинска реформа, а не някакъв чиновник да го командва и да му казва какво и как да работи. Така ще се повдигне и качеството на работа, защото всеки актьор ще се стреми да поддържа форма и веднага ще лъснат халтураджиите. А чиновниците от министерството на културата просто ще станат излишни. Това министерство особено в последните години не е попаднало на свестен министър, който да милее за културата, защото то винаги е било девета дупка на кавала за всички политици, които са ни управлявали!


Гост

#2

2016-02-19 12:59

Министър Рашидов не успя да се пребори за по-голям бюджет за Култура.

Гост

#3 Re:

2016-02-19 21:52

#1: -  

 Всеки от всичко разбира... Изобщо не защитавам настоящия министър, искам да се махне и на негово място да дойде човек с нужната компетентност. Такъв обаче също липсва. 


Гост

#4

2016-02-23 09:06

Вън мултаците от държавното управление!

Гост

#5

2016-02-24 15:38

Подписах петицията, защото смятам, че това е следствието от криворазбраната дума РЕФОРМА! РЕФОРМА не е да обединиш театрите и при делегирания бюджет те са ми да се изпосъкратят, а да измислиш начин как да станат по-печеливши. Това със съкращенията е нещо временно, докато накрая не остане само директора на даден театър. Министър Рашидов го интересуват само неговите склуптури и т.н. Български Лувър. В предния си мандат този човек обедини смолянски и го сложи към пловдивския театър. Понеже пловдивския е по-голям при делегирания бюджет, нали се сещате кои бяха съкратени - еми тези хора от смолянския театър! А сега в новия си мандат същия министър в МК ще казва, че едикой си театър бил на загуба - дайте да го съкратим, че е много задлъжнял. Що за наглост?!!