Не на премахването на Информатиката и ИТ в средното образование

Не на премахването на Информатиката и ИТ в средното образование / Съобщения / НОВИТЕ СТАРИ ПРОЕКТИ ЗА ДЪРЖАВНИ ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНИ СТАНДАРТИ И УЧЕБНИ ПЛАНОВЕ - НА ПЪТ ДА БЪДАТ ОКОНЧАТЕЛНО ПРИЕТИ БЕЗ ПРОМЯНА ОТ ПРЕДИ 2 ГОДИНИ / Коментари


Гост

#1

2015-11-03 19:35

Напълно подкрепям вашите съображение и питам: Какво ще стане с дигиталната компетентност, като една от ключовите компетентности, които ние сме приели? Вссе пак живеем в бързопроменящо се информационно общество. Колкото до новите предложения:да, те са необходими, но не като отделни учебни предмети, а знания, които са интегрирани в други предмети. Предприемачеството е важно, ако има ясна заявка от бизнеса към образованието. всичко останало е да пълним главите на децата с професии, които ще трябва да ги търсят на други места в Европа или света.

Гост

#2

2015-11-03 21:58

ДО:
МОН (МИНИСТЕРСТВО НА ОЛИГОФРЕНИТЕ И НЕУКИТЕ)
КОПИЕ ДО:
ВСИЧКИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ

Уважаеми дами, господа, и всички олигомайфренди,
Аз като млад даскал от провинцията, искам да попитам въз основа на какво се намаляват часовете по Информатика и ИТ, след като навсякъде се търсят компютърно грамотнони хора?! Никъде в обявите за работа не те питат дали говориш Български език, дали знаеш през коя година е създадена Бългаската държава и други такива, а дали (и какви) компютърни умения има, кандидатът за заявената позиция!
Това, че ДОИ (дано от МОН, разбират за това понятие) по Информатика и ИТ, не отговарят на съвременните изисквания на бизнес средата и учениците ... не е проблем на учителите, а на МОН. Информатиката и ИТ навлизат все повече в съвременният живот (било то таблети или мобилни телефони) и да се отрежат часовете, за сметка на някакви (неприложими в днешно вереме) предмети е просто НЕКОМПЕТЕНТНОСТ. Нека да не забравяме, че в днешно време ИТ технологиите са на първо място, независимо от това дали даден чиновник, няма „хал хабер от тея керемиди“ и трябва да „смачка“ тези часове, за сметка на тези по „негово усмотрение“.
Дами и господа от МОН, родени преди 80-те години, моля, вразумете се! В ерата на компютърните технологии, в името на Майка България ... вразумете се! Това, че Вие не сте компютърно грамотни, не осакатявайте децата си!

ОТ: Един „прост“ даскал, който има мнение!
Teachers IT
Авторът на тази петиция

#3 Re:

2015-11-04 20:29

#2: -  

Не така, колега, много сте краен. Не е важно кога си роден, за да носиш стремежа към новаторство и напредък в душата си и пламъка познанието в сърцето си. Възрастта не е порок. Порочно е безхаберието, закостенялото мислене или пълното отсъствие на мислене. Все пак, благодарим за подкрепата. Ние сме учители, уважаваме всяко добре аргументирано мнение, нека спазим добрия тон и да бъдем пример за учениците си.


Гост

#4

2015-11-06 11:50

Колеги, учителите от 18 СОУ "У.Гладстон" София написахме възражение относно премахването на Информатиката от задължителните за изучаване предмети. Който иска да се запознае с това възражение може да пише нa diana_p@abv.bg ще му го изпратя! Колеги, пишете Вашите възражения и ги изпращайте в МОН, за да има някакъв резултат!

Гост

#5

2015-11-08 16:23

Oпростачването на нацията в ход. Едни неграмотни хора определят колко неграмотни да бъдат децата на България и им предопределят положението на 'лузъри' във века на дигиталния свят.Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook