За Закон за прибиране Бездомните кучета, кастрация и осиновяване

баба ти

#1

2015-06-26 11:46

по-голяма глупост от петиция за евтаназия не можахте ли да измислите? пийте си хапчетата!

struto

#2 Принципното решение -

2015-06-26 13:15

- отмяна на малоумния Закон за защита на животните - https://sites.google.com/site/bgsapiens/

Божидар

#3

2015-06-26 17:01

Без извинение, но госпожо Кънева, вие сама по себе си сте една провалена карикатура на идиот(ка)... Повръща ми се от вас и вашите очевидно напълно малоумни и жалки опити да задействате нещо """"""""""""добро"""""""""""". Освен да си лепнете един етикет "мразете ме", нищо не успяхте и няма да постигнете, защото сте долно същество. Долно, като масата народ в тази държава, а това че учите в Дания (сте учили), не означава нищо - аз пък отивам в Англия и не съм алчен и егоистичен тип човек като вас. Само казвам, за да не ми излезете с оправданието, че нямам образование и не ставам за нищо, а вие сте вече и доцент и сигурно развивате теорията за сингулярноста в петото измерение.


Гост

#4 Re:

2015-06-26 20:47

#1: баба ти -  

 Благодаря за коментара. Мога ли да попитам за ваше решение?


Гост

#5 Re:

2015-06-26 20:52

#3: Божидар -  

 Много се радвам, че дебатите за животните по улиците се активират. Чудесно и късмет в чужбина. А относно евтаназията това е краен случай. Не би трябвало да се стига до там, ако всеки човек поеме отговорност за действията си. 

Ники Добрев

#6

2015-06-27 07:22

Създаването на тази петиция показва плиткоумостта и твърде ограниченият капацитет на създателя ѝ. Само идиот може да иска прилагането на мерки,които вече са прилагани и резултата от тях е отрицателен! Избиването на кучета или котки никога не може да даде резултат защото проблемът не е в съществуването им,а в непрекъснатото,,захранване '' с животни на улицата! В този ред на мисли може би е добре да направим петиция за евтаназия или химическа кастрация на хора като Вас. Години на ред тъпчем на едно място заради такива капацитети....

канибал

#7 Re:

2015-06-27 12:37

#6: Ники Добрев -  

 и като има "захранване" ,а няма избиване кво става.... помияр до помияр. Ако се захранят три, убий шест и след три месеца проблема е решен , ама на разните фондацийки ще им секне финансовото захранване!

Lilith

#8 Re: Re:

2015-06-27 15:34

#4: - Re:  

 Решението е просто. Хората спират да бъдат малоумни и мързеливи, забраява се изкарването на пари на гърба на породисти кучета за разплод, като за сметка на това се поощрява осиновяванено на бездомните кучета, следи се и има солени глоби за човек, изхвърлил куче на улицата или където и да е. Също така в училище и детската градина децата трябва да имат предмет как правилно да се държат с животните. Но, разбира се, по-лесно е да се съберат и умъртвят животните, вместо да се измисли решение. И заради безотговорни, глупави и нискоинтелигентни хора, които си купуват породисто куче само за да се перчат с него защото е модерно, или защото се възпитава по-лесно а тях ги мързи да мислят дори. Но всичко идва от материалистичното и стадно мислене на хората.


Гост

#9 Re: Re: Re:

2015-06-28 20:11

#8: Lilith - Re: Re:  

 Izvinavam se za latinicta. Napuno sum suglana s vasheto predlojenie. No zajalost horata nqma da se promenqt i tochno poradi tazi prichina te stradat. Samo se zamislete, v drugite durjavi eftanaziq e ne6to normalno, zashtoto nikoi nqma da si pozvoli da si izhvurli ku4eto zaradi hilqdi globi. Predstavete si v Bulgariq eftanaziqta da e reshenie, no v kraen slu4ai. Purvo da sa globi i opredeleni zakoni. Ama problem e 4e v nashata rodina nikoi nqma da oburne na globite i cikula 6te si produljava.

Antaneta

#10 Re: Re:

2015-06-28 20:16

#7: канибал - Re:  

 Da taka e, no nikoi ne iska da prieme gadnata deistvitelnost, v koqto jiveem i tova, che za cqla Evropa podobni deitviq sa normalni. Ama samo Bulgarite sme mnogo sustradatelni, a kogato doide moment za poemane na otgovornost vseki se krie

Джулия Д. Стюарт

#11

2015-07-02 14:39

Закон за "прибиране" на бездомните кучета, кастрация и осиновяване си има в България от 2008 година, драги ми малоумници. Явно имате много излишно време и болни амбиции, та се напъвате да правите неща, за които нямате елементарна идея.

Проблемът не е в липсата на закон, проблемът е в липсата на гражданско съзнание и уважение към законодателството на страната в почти 99% от населението й.

Към създателката на тази безмислена петиция - върни се ако обичаш в училище и си довърши образованието. Пишеш петиция с груби правописни грешки. "Обедена съм, че и вие ако сте поне малко състрадателни ще приемете моята гледна точка и заедно ще стигнем до приемане на закон в България да се спре тази тирание и това непрестанно изхвърляне на беззащитни животни на улицата. 
Надявам се цяла България да ме подкрепи и да направим нещо за по-добър живот на кучетата и същевременно хората.
"

Надявай се. Аз пък се надявам, че здравомислещите и грамотни хора в България ще разберат колко си проста и подла. За какъв по-добър живот за бездомните кучета си, след като искаш да бъдат убивани? Гнус ме е от такива като теб.

Джулия Д. Стюарт

#12 Re: Re:

2015-07-02 14:50

#7: канибал - Re:  

Първо, трябвало е да избереш по-подходящ псевдоним - Тъпак ще ти отива много.

Второ, смисълът на метода "Кастрирай и върни" е да се спре постепенно и по естествен начин популацията на бездомни животни. Кастрират се, обезпаразитяват се редовно, ваксинират се и се отглеждат навън, на територия, която те пазят докато са живи. Не репродуцират. Поетапно популацията им намалява, ако разбира се сульо и пульо не изхвърлят домшния си любимец или поколението му/й. В един момент популацията от бездомни животни е изчезнала.

В Германия този проблем е решен. Там отдавна няма бездомни кучета по улиците, въпреки че немския ЗЗЖ забранява евтаназията на здрави бездомни кучета и котки.

Но да, Бай Ганьо не е германец и не може да не е на далавера. Жестоко му е да си кастрира дом. любимец, но не му е жестоко да изхвърли новородените палета или котенца.

Логика тъпако, логика...ганьовска!

Джулия Д. Стюарт

#13 Re: Re: Re: Re:

2015-07-02 15:02

#9: - Re: Re: Re:  

Госпожо едикоя си, в целият цивилизован свят се води борба срещу евтаназията на здрави бездомни кучета и котки!

В Германия, Австрия и Швейцария отдавна са го постигнали! Законодателствата на тези страни не позволяват евтаназия на безстопанствени животни...Вие и хорица като Вас искате да върнете България назад! Защото сте прости и неосведомени.

Българският ЗЗЖ е един от най-авангардните в света. Не се зачита. Не се прилага.

И Вие апелирате за връщане на евтаназията!!! С каква съвест? Нали Софиянски на времето изби над 70 000 кучета в София, по най-жестоките начини, които едва ли можете да си представите и какъв беше резултата? Една тлъста нула!

Да, тогава Законът за ветеринаро-медицинската дейност разрешаваше евтаназията след 14-дневен престой в изолатор. Но евтаназия в реалния смисъл на термина не се прилагаше, за да се пести от спринцовки, игли, медикаменти. Кучетата биваха умъртвявани с лопати и какво ли не. За справка - документалния филм на Стилян Иванов, "За кучетата и хората", който потресе Европа.

Изгледайте го ако имате нерви и после ако нямате грам човещина продължавайте да пишете идиотщини.

канибал

#14 Re: Re: Re:

2015-07-05 15:40

#12: Джулия Д. Стюарт - Re: Re:  

 Германците след войната са били залети от бездомни животни, разбирай кучета и са направили масова сеч, избили са ги , а после са влезли в сила подобни лигави закони .

Джулия Д. Стюарт

#15 Re: Re: Re: Re:

2015-07-06 02:16

#14: канибал - Re: Re: Re:  

Това не е вярно. Германците никога не са избивали бездомни животни, масово. Пишеш наизуст, но ако ти се наложи да докажеш, ще увиснеш.

Искаш ли да отправиш писмено запитване до което и да е германско посолство? Хайде, ако си толкова сигурен направи го и после публикувай отговора на посолството. Не вярвам да посмееш обаче.