Петиция за налагане на Споделеното Родителство в България


Гост

#1 Петиция за налагане на Споделеното Родителство в България

2015-04-05 15:00

Най-важното е да се направи индивидуална преценка във всеки отделен случай. При лабилна и несериозна майка детето да отиде при бащата. При незаинтересован и лабилен баща детето да стои при майката. Ако и двамата родители са читави нека да е споделено родителството. И най-важното от нас големите зависи да се държим цивилизовано, за да не страдат децата ни!!!!

Николай Николов
Авторът на тази петиция

#2 Re: Петиция за налагане на Споделеното Родителство в България

2015-04-05 15:06

#1: - Петиция за налагане на Споделеното Родителство в България 

 Абсолютно съм съгласен! С няколко изречения, точно в целта. Благодаря!!!


Гост

#3

2015-04-08 06:32

Всеки родител има право да вижда и се грижи за детето си.
Любяща майка

#4

2015-04-08 20:27

Не я подписах :(  И понеже ще оцените причината-споделям я. Не ми хареса как е формулирано ,а съм сигурна,че вие се борите за нещо наистина хубаво и в интерес на хилядите деца в България. Губите гласовете на майките...преправете я.

Николай Николов
Авторът на тази петиция

#5 Re:

2015-04-09 07:18

#4: Любяща майка -  

 Моля, да посочите точно кое не ви хареса и кое би трябвало да се промени?

PeterPan

#6 Re:

2015-04-25 09:50

#4: Любяща майка -  

 Това изречение ли Ви подразни "Остарелите схващания , че майката е по-пригодния родител отминаха и останаха далеч в историята."? Кое точно засяга у Вас? Усещането за полово превъзходство? Личното его, според което, Вие сте по-добрия родител?

Може би ситуацията следва да се опише малко по-ясно, от женска гледна точка. И тук бих помолил за съдействие именно Вас. Ясно е, че не малка част от нас, подписалите петицията са водени от собствения си горчив житейски опит. От сблъсъка си със предразсъдъка, че " майката е по-пригодния родител", при положение, че това далеч не е универсална истина. И най-вече, при положение, че детето няма необходимост от противопоставяне на родителите. Дебата мама или тате е неразбираем и чужд за него. То не иска мама или тате. То, в огромното мнозинство от случаите иска и има нужда от мама и тате. Заедно или по отделно.

Това, което автора не петицията е изложил, е далеч по-балансирано от това, което мнозина от нас, засегнатите от този тип полова дискриминация, биха написали по темата. И да, няма как недовлоството и болката ни да не проличи в някое конкретно изречение.

Хайде, редактирайте. Помогнете. Дайте нещо от сорта - не е справедливо на бащата да се дава възможност да се измъква от тежестта и отговорността по отглеждане на детето. Не може да го "направиш" и да си събереш багажа, хвърляйки някаква мизерна сума, месечно. Защото не парите а времето е най-ценното с което разполагаме. Най-оскъдния ресурс. Ако можех да живея милион години, рано или късно щях да стана милионер :) От тук по моята логика, на мъжете трябва да им се вмени да се грижат за децата си, споделяйки с тях най-ценния си ресурс - времето. Щом си го "направил", ще го гледаш. И само в изключителни случаи при абсолютна невъзможност, ще ти бъде позволено да не го правиш. Т.е. необходимо е обръщане на перспективата. По презумпция отговорността спрямо децата трябва да е споделена между двамата родители.

Гнили ябълки има и между жените и между мъжете, но такива, които не са способни да се грижат за децата си са малцина. Не малко от мъжете просто не знаят, че могат. Никой не им е показал, никъде не са видели, страх ги е или ги мързи. Това достатъчно основание ли е да се измъкнат? Да хвърлят децата на бившата си жена и да си плюят на петите. Според мен не. Ще се повторя - по презумпция отговорността спрямо децата трябва да е споделена между двамата родители.

И от тук, като следствие, мили дами, ще ви се получи всичко останало - социално, икомомическо, политическо и т.н. равенство.

Въпроса е искате ли го наистина или не? Ама честно. ;)