За възстановяване на Мемориала на I и VI Пехотен полк
Свържете се с автора на петицията
Re: Re:
Доста просташка е Вашата идея, тези "табелки" да бъдат лепнати "в съществуващата понастоящем среда".
Да бъдем точни, това не е лош вкус, а кощунство.
Re: Re: Re:
Не става дума за никакво "лепене на табелки"! Старият паметник не може просто да се върне и да се плесне направо в новата среда около НДК (дори ако саморазрушаващата се грамада бъде демонтирана)! За целта си трябва грамотно архитектурно-градоустройствено решение, така че обявеният конкурс изобщо не бива да се прекратява!
Центърът на София не е задният двор или градината на Сульо Пулев, нали?
Надявам се също, че не планирате предизборно взривяване на НДК?! :)
Премахването на паметника на Съветската армия ще позволи в София да има само паметници на една армия защитавала винаги националния интерес, граници и народа ни !
Подкрепям като българин, софиянец и гражданин! За мен премахването на плочите с имената на софиянци и търновци се прекъсна родовата памет не само към тях, а и към 200-те хиляди загинали във Войните за национално обединение. Дължим го на майките им, дължим го на 900-те хиляди сираци, които оставят, дължим го на тези които умряха без шанс да имат деца, дължим го на себе си!
Твърдо съм за възстановяването на мемориала в оригиналния му вид на мястото на сегашния уж паметник 1300г. България.
Това е част от нашата история, и ние трябва да се гордеем с нея!
Именно поради тази причина съм за възстановяването на Мемориала!
| This discussion has been closed. |
Re:
#100: -
Тъкмо понечих да го подпиша и се отказах заради крайно просташкия текст на апела! Според него, паметникът бил нарочно унищожен заради НДК и злополучния нов паметник, а това изобщо не е вярно! Просто табелките с имената от стария паметник са били скатани в музея за по-добри времена, които за щастие дойдоха!
Ако наистина са искали да го затрият, сега нямаше да има и помен от него, вЕрвайте ми!
Мемориалът може и трябва да се възстанови като се интегрира в съществуващата понастоящем среда, поради което обявеният конкурс на Столичната община не трябва да се прекратява!