Училището - щастливи деца, здрави учители и доволни родители!
Свържете се с автора на петицията
Re:
Аз съм изключително благодарна на учителките в началното училище на които попаднах. Имахме си истински зелени училища. Имахме и щастието да сме на 100 метра от гора и си спомням как сме учили насядали на пънчета в гората и сме разглеждали падналите листа, гъбките и разни билки. Това е за мен да имаш свобода да преподаваш. Е и не само, но за щастие съм само в началото на моя учителски път и знам, че имам много какво да давам на децата, както и те на мен.
Дерзайте приятели! Щастлива съм да се включа във вашата инициатива.
Искрено ви го пожелавам.
Това е културна война на Творчеството и Свободата срещу догмите и пошлостта.
Има учители, които първо са били сами, но после се присъединяват и други колеги.
Има и много прекрасни директори, които са готови да подкрепят, ако успеете да ги убедите и видят, че искате да работите в тази насока.
Вече има програми и проекти, които са изключителен шанс за всички нас да се възползваме.
Иска се повече работа и всеотдайност, но нашата професия никога не може да бъде заплатена с пари. Професията Учител е само за тези, които се жертват за децата и работят повече от колкото им се плаща.
Това е най- благородната професия и ние сме длъжни да изискваме от цялото общество ПОДКРЕПА. Първо ние да ценим новаторите колеги, да се учим от тях и да ставаме все повече.
Отношението Към учителите ще се промени, ако извоюваме за децата правилните методики и среда на обучение.
Трябва да воюваме. не спирайте да се борите за свободата си и за тази на децата.
Успех
Re:
От 75 000 учители още сега знаем, че ще я подпишат само разумните, мислещите и тези, които ги е грижа. Нека вярваме, че са повече.
Тези, които не искат да работят те не искат и промени. Това са най- вредните за децата учители. Дано стават все по- малко.
Учителите сме тези, които да заявят смело и открито:
,, Ние не искаме да работим с безсмислени учебници и програми!!! Стига със затъпяващите практики!,,
Нали затова сме умни, образовани - да можем да преценяме стойностното от евтиното и да воюваме за стойностната култура.
Ние сме сила! Учителите трябва да се вземат на сериозно от обществото и Институциите.
Нека първо ние имаме уважение към себе си и своя труд, за да го изискваме и от останалите.
Колеги ще успеем, ако не спираме да искаме промяната, но трябва да сме готови и с новите идеи и проекти.
Нека всеки формулира своя поглед върху нещата с конкретни предложения.
Конструктивната критика изисква да заклеймяваме, но само ако даваме разумна и обоснована алтернатива. Иначе става говорилня. Вече имаме този опит без резултати.
Re:
Благодаря Ви. Хора, като Вас са много ценни, защото имат готовите проекти и знаят как да се реализират.
Децата ми не искат да учат и живеят в чужбина - моля, не ги принуждавайте!
This comment has been removed by the person who wrote it.
Re:
Това е сърцевината на проблема, но възрастните не желаят да се самовъзпитават и да признаят, че имат да учат. Децата са копие на възрастните. Нашите деца в България имат крещяща нужда от любящи учители и възпитатели. Разбира се и семейството трябва да поеме своята роля във възпитанието, но какво се случва в училище е проблем на учителите и образованието. Учителите обвиняват родителите, а родителите учителите , а за децата кой да се погрижи??? Мен ме е срам, че стигнахме до тук с нашата колективна безотговорност.
Шахматът да стане част от училищното образование
Европейският парламент подготвя резолюция за въвеждането на шахмата в училищните програми в държавите, членки на ЕС, като част от спортовете, изучавани в училище.
Повече по темата: http://www.nauka.bg/a/%D1%88%D0%B0%D1%85%D0%BC%D0%B0%D1%82%D1%8A%D1%82-%D1%89%D0%B5-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-%D0%BE%D1%82-%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%89%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B2-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D1%8A%D1%8E%D0%B7
| This discussion has been closed. |
- 35 г. пед. стаж