ОТМЯНА НА ДОГОВОРА ЗА F-16 И НАСОЧВАНЕ НА 2,5 МЛРД ЛВ ОТ НЕГО ЗА СПРАВЯНЕ С КРИЗАТА

92245142_537133607236022_41240177191944192_n1.jpg

Призоваваме към незабавно отменяне на договора за закупуване на F-16 и пренасочване на средствата към социалната и икономическата сфери.

В извънредна ситуация няма нищо по-нормално от съкращаване на ненужните разходи и пренасочването на средствата за справяне с кризата.

Сега не е моментът за изпълнение на договора за 8-те самолета F-16. В него е предвидена възможността купувачът да отмени изпълнението му изцяло или да заличи отделни точки. Прекратяването му ще осигури 2,5 млрд лв за здравето на българите, овладяване на пандемията, по-бързо прекратяване на извънредното положение и оздравяване на икономиката ни.

Настояваме Народното събрание да отмени незабавно договора, държавата ни да си получи дадените вече 2,5 млрд. лева и да ги насочи към опазването на здравето на българските граждани и спасяването на икономика ни.

Чрез подписа ми упълномощавам Родолюбец да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.