Подписка срещу кандидатурата на г-н Панчо Чернев за нов четиригодишен мандат в Български културен институт в Берлин

ДО МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА

На вниманието на г-н Боил Банов

Министър на културата

ДО КОМИСИЯ ПО КУЛТУРАТА И МЕДИИТЕ

На вниманието на г-н Вежди Рашидов

Председател на Комисията по културата и медиите

ДО ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ МЕДИИ

Уважаеми дами и господа,

След многобройни сигнали за нередности в Български културен институт в Берлин, които са подаден към Министерство на културата, Комисията по културата и медиите и всички обществени медии, ние стартираме поредната подписка срещу кандидатурата на г-н Панчо Чернев за нов четиригодишен мандат като директор на БКИ Берлин.

Молим да се вземат предвид всички подадени сигнали до този момент при назначаване на нов директор. Българското общество в Берлин е силно разединено. Присъствието на г-н Чернев в БКИ е силно противоречиво, което отблъсква голяма част от българската диаспора в Берлин. Някои от въпросите ни, които и до ден днешен остават без отговор:

1) Защо въпреки твърдението, че бюджетът на института е ограничен, г-н Чернев изисква допълнителни средства основно за лични облаги?
2) Защо достъпът към културния институт за определени частни организации е ограничен, а за други подобни такива широко отворен и по какъв начин г-н Чернев подбира събития и продукти - спрямо качество или заради лични заслуги?
3) Защо г-н Чернев е допуснал сериозни неточности, които са констатирани след проверка на Министерство на културата, въпреки че самият той е убеден, че е наясно със задълженията си?

Искрено се надяваме позицията да бъде заета от личност, която защитава не само лични интереси, но и работи добросъвестно в името на българската култура и общност в Берлин.

*Подписаните под настоящата петиция декларираме, че сме съгласни личните ни данни да бъдат използвани за целите на настоящата Петиция.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван на нашия сайт. Въпреки това, авторът на петицията ще вижда цялата информация, която ще предоставите в този формуляр.