Петиция против тегленето на заем и изграждането на мега инсинератор за горене на отпадъци в София

Свържете се с автора на петицията

Най-продажните, или по-точно - най-купените медии са тези в България, а информационното затъмнение по време на кабинета "Борисов" е твърде огромно за една уж "демократична" страна. Писна ни от вас, престъпници и наглеци!!! Кога ще се освободим от вас и пр

2018-03-06 12:57:44

Всички забелязваме колко огромно е информационното затъмнение напоследък по отношение на актуалните събития. Медиите умишлено променят фокуса на важни теми, или просто въобще не ги отразяват, а целта е да се отклонява вниманието от сериозните проблеми, които предизвикват възмущение към властта и я разклащат сериозно. Така например се забелязва как медиите не отразиха обективно, или изобщо не отразиха, протеста на хиляди в Пловдив, които подкрепиха арестувания д-р Димитров, обвинен за убийството на криминално проявено лице при самозащита и защита на семейтвото и личната си собственост. По същия начин нито една медия не отрази заседанието за изграждането на мега инсинератор за горене на отпадъци в София, нито ни уведомиха, че срещата е била отворена, за да може всеки заинтересован гражданин да зададе въпросите си и изрази притесненията си относно проекта. Умишлено не се споменава, че решението е взето още през 2016 г., а заседанието тогава е било насрочено за 2017г., но тогава разглеждането на проекта се отлага за 2018г. - 28.02.2018г.

Защо тема, която се разглежда, коментира и РАЗВИВА от години, остава в такова дълбоко затъмнение? Защо не се дава достатъчно гласност за събитията по взимането на подобни решения? До кога ще позволяваме да се действа "под масата", а решенията за подобни проекти да се взимат след съмнително гласуване? Колко от нас са наясно, че планът за изграждането на мега инсинератор е замислен още през далечната 2007 г., малко след присъединяването на България към ЕС? Че става дума за третата фаза от плана за управление и разчистване на софийския боклук? Не смятате ли, че през 2017 г. да се нагърбваме с огромен заем за осъществяването на проект от 2007 г. е не само морално остаряло, но и несъобразено с каквото и да е екозаконодателство? В света съществуват стотици хиляди предприятия, които успешно сортират и рециклират отпадъците на мегаполиси и градове много по-големи от София, а ние сляпо ще следваме стъпките на един остарял, неетичен, противозаконен и вреден за общественото здраве план?!

Нека не преклоняваме глави пред поредното безумие на управляващата престъпна коалиция, под предлог, че нищо не зависи от нас и е твърде късно! Никога не е късно да покажем, че искаме промяна! Във връзка с това, ще помоля повече хора да споделят тази петиция със свои близки, познати и т.н., за да започнем по-усиленото събиране на подписи. За да пристъпим към по-нататашни стъпки, се нуждаем от поне 10 000 подписа.

Моля, разпространявайте!

Анонимно

Споделете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи

Как да популяризираме една петиция?

• Споделете петицията на стената си във Facebook и в групи, свързани с темата на петицията Ви.
  • Свържете се с приятелите си
    1. Напишете съобщение, в което обяснявате защо сте подписали тази петиция, защото хората са по-склонни да я подпишат, ако разберат колко важна е темата.
    2. Копирайте и поставете уеб адреса на петицията във вашето съобщение.
    3. Изпратете съобщението чрез имейл, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram и LinkedIn.