ДА СПАСИМ ЗЕЛЕНИТЕ ПЛОЩИ!

Свържете се с автора на петицията

Подкрепете кандидатурата ми за общински съветник - за богата, чиста, зелена и красива Варна!

2023-10-22 19:28:13

42 – Партия Възраждане

Преференция 123 - Адвокат Мария Иванова Димитрова 

  Боря се за богата, чиста, зелена и красива Варна от 12 г. като гражданин, а от 10 месеца като общински съветник и съм   трън в петите на управляващите.

Инженер по изчислителна техника съм , педагог и адвокат.

  Много хора Ви обещават различни неща, но аз вече съм ги правила! Спасихме от продажба сградата на общинския детски комплекс – Варна.

Организирахме протести и внесохме подписка за Морската градина без коли и получихме Награда Време 2012 г. за активна гражданска позиция.

Запазихме 11 хореографски паралелки в страната – Почетен плакет от СУПРИМ и Благодарствено писмо от Президента за отдаденост за развитието на младите дарования.

Номинация за награда Златен ключ 2010 г. за питания и над  500 сигнала до общината за детски площадки, боклука, тротоари, чешми и др.

Десетки Жалби до прокуратурата: Против презастрояването, колите в Морската, превръщането на зелени площи в паркинги  и др. .

80 електронни подписки за обществено значими проблеми: енергетика, здравеопазване, образование, благоустройство, градоустройство,  безплатен обществен транспорт.

Част от борбата съм за запазване Дом Младост и възстановяване общественото ползване на минералните води!

За спиране презастрояването и превръщането на зелените площи в паркинги!

За безплатен обществен транспорт!

За повече и по-големи обществени паркове!

Моля подкрепете кандидатурата ми - 42 - Партия Възраждане, 123 преференция !

     Фейсбук страница: Мария Иванова Димитрова – Варна                         

   Купуването и продаването на гласове е престъпление!


м Димитрова

Протест

2021-06-09 05:33:25

В четвъртък, 10.6.от 18:45ч.протест против презастрояването пред Общината!

Заповядайте! 


м Димитрова

Протест

2021-06-09 05:33:19

В четвъртък, 10.6.от 18:45ч.протест против презастрояването пред Общината!

Заповядайте! 


м Димитрова

Войната против природата и децата продължава!

2016-08-21 12:51:07

За спиране строежа в упи 10135.2554.630 и за незабавно възстановяване пътеката за достъп до моста между 27 бл.на "Подвис" и "Евл. Георгиев", както и игрището

Войната против природата и децата продължава:
След като преди две г.бе изсечена 3 дка гора на ул."Подвис" и застроена с два 8 ет.блока и Била, преди 10 дена бе посегнато и на игрището и пътеката към моста! Интересите на над 2000 души, живеещи в квартала бяха потъпкани от Общината / гл.архитект /, издала разрешително за строеж в полза на 15 души, без нито да уведоми, нито да попита 2000 души, ползващи моста?!? Без да се замисли защо ще се застроява спортно игрище? Нима децата ни нямат нужда от спорт и гражданско обучение, а непрекъснато трябва да им се дават примери на погазване на силните от слабите?!? "Загриженият" гл.архитект издава разрешително да се затвори моста, за да не попаднат хората в изкопа, напречно на пътеката към него?!? Без да се осигури предварително кратък алтернативен маршрут за трудно подвижните възрастни хора, които го ползваха, като уверява, че само някакви си 4 месеца те ще обикалят само някакви си 130 метра?!?

Искаме си моста и игрището : http://www.peticiq.com/153039!

Не на застрояването на зел.площи, междублокови пространства, игрища и пътеки към мостове!

Мислете за природата и децата !

ДО ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА - ВАРНА


ЖАЛБА
от /съгласно приложен списък /
Относно затваряне моста между 27 бл. на ул. “Подвис” и ул.“Евл.Георгиев“
и започване на строителство
​против Община Варна
​ за престъпление по чл. 387 от НК

Уважаеми Окръжен прокурор,

Въпреки , че миналата година сезирахме Кмета на заседание на ОбСв на 19.12.2014г., пуснахме Искане по чл. 250 на АПК на 29.12.2014г. за спиране действията и Ви сезирахме за изсечената горичка (8 дни след което Кметът обяви, че Регистъра на зелените площи е готов?!?) на ул.”Подвис” (между улицата и дерето - непосредствено под бул.”Хр. Смирненски”), която не беше актувана от Общината с АПуОС, в противоречие на чл. 62 и следващите от ЗУТ, на чл. 11(1) от ЗОС, чл.2(2) т.5 вр. чл. 3(2) т.3 във вр. чл. 7(4) на ЗОС и въпреки наводнението в Аспарухово 6 месеца преди това, тя бе застроена. Тези действия и бездействия на Общината и неизпълненията на законовите й компетенции и задължения да защити обществения интерес, действат деградиращо и демотивиращо на Обществото! ​Това освен 1г. и половина наднормен шум и прах, опасност за пешеходците поради запълнените тротоари и зел. площи с паркирали автомобили на работещите по строежа, доведе и до последващият строеж в имот УПИ 10135.2554.630, представлявал спортни игрища над 20 г. и обхващащ и ПЪТЕКАТА (и затварящ я), ПОЛЗВАНА НАД 50 Г. ЗА ДОСТЪП на живеещите наоколо над 2000 души чрез МОСТА, свързващ ул.“Подвис“ (до бл.27) с ул.“Евл.Георгиев“, до дет.ясла, дет.градина, училище, спирките на 10 и 13 номер, магазини и др., на възрастни трудноподвижни хора и майки с дет.колички и деца. Дори възрастните хора сега са принудени в тези жеги да тичат два дни и да си сменят автобусните карти – за автобуса, който е от тяхната страна на дерето!
Оказа се, че Общината, с престъпното си бездействие, не е актувала с АПуОС, в противоречие с обществения интерес и с чл. 11(1) от ЗОС, чл.2(2) т.5 вр. чл. 3(2) т.3 във вр. чл. 7(4) на ЗОС, мостът и тази пътека и те не са нанесени в Кадастъра като отделни общински публични обекти!
Строежът в това УПИ, освен отрязване достъпа до моста, водещо до заобикалянето по шумния и прашен бул.“Хр.Смирненски“ с тесни , разбити и препълнени от автомобили тротоари, води и до всички горепосочени за горния строеж нарушения на прахови, шумови норми, блокиране на тротоарите и зел.площи от автомобили, застрашаващи живота. Освен това дерето на три места се руши под тежестта на камионите, които минават и смъкват ръба му зад автосервизите и стария магазин, разбиват и без това символичния тротоар, натрупват се изкопни маси до мостчето между мрежата, натискащи до събаряне дърветата към дерето и засипване на горната част на дерето, непосредствено под моста на булеварда! След наводнението 2014г. в Аспарухово, както и това преди дни в Скопие, това е престъпление против сигурността и здравето на гражданите на Варна! Всички тези нарушения продължават, с любезното бездействие на Общината и компетентните органи, въпреки сезирането и на медиите, и на органите!
Съгласно ЗУТ, Общината има право да вземе от имота за инфраструктура до 25% от имота!Тази инфраструктура бе изградена(моста и пътеката) и като квадратура е далеч под 25-те допустими процента!Т.е. в случай,че се позволява строеж на сграда, то тя трябва да е само на север от пътеката за моста!
Съгласно чл. 55 от Конституцията на Р.България, гражданите имат право на здравословна и благоприятна околна среда в съответствие с установените стандарти и нормативи (такава ни бе създадена в квартала преди над 30 години), а съгласно чл. 57(1) и (2), основните права на гражданите са неотменими и Не се допуска злоупотреба с права, както и тяхното упражняване, ако то накърнява права или законни интереси на други! За това са длъжни да следят Общината и Държавата! В случая 6 граждани – собственици, упражняват псевдо правата си в ущърб на над 2000 души! Нима Общината няма задължение да следи за обществения интерес?!? Никой не може да дискриминира 2000 души и да затруднява живота им безнаказано години наред, както и да ги лишава от здравословни и безопасни условия!

​Уважаеми Окръжен прокурор,

С оглед всички горепосочено, както и излъчената информация в медиите на 8 и 9.08. по БТВ, БНТ2, Скат и Радио Варна, настояваме незабавно да спрете застрояването в УПИ 10139.2554.630, като направите изчерпателна проверка както на документите, така и на законовите основания за тяхното издаване (проследяване собствеността (НА) и предназначението на имота за последните 40 г.: ПРЗ и др., както и да изискате нанасяне местонахождението на моста и пътеката към него върху всички скици)(как е реституиран общински имот, ползван 40 г.за пътека към мост и игрище на деца, бил с предназначение междублоково пространство със спортни съоръжения, а преди това – според по-възрастните хора – и църковен имот) ! Настояваме пътеката и моста незабавно да бъде освободена за обществено ползване, а по възможност и спортните площадки!
Поради нищожност на реституцията на пътеката към моста и игрищата, настояваме да разпоредите незабавно Общината да извърши законосъобразното актуване на имота с акт за ПУБЛИЧНА Общинска собственост и да възстанови пътеката и игрищата в първоначалния им вид , с оглед както защита на обществения интерес, така и превенция – както възпитание на обществото, че игрищата и пътеките към мостове не се разрушават безнаказано, дори това да е сторено с акт на длъжностни лица, така и за възпитание на младите в спортен дух и култура, държейки ги далеч от изкушенията на наркотиците и престъпленията!
Ако все пак не спрете строежа, Ви молим да задължите Общината/ Строителя да отвори незабавно пряк преход през моста на същото място и да задължи Собственика да измени проекта на сградата, като осигури тунел под нея за преминаване на мястото на пътеката!
Предвид факта, че пътеката не влиза в изкопните работи, моля Ви да задължите Общината и Собственика да осигурят достъп до моста в извънработното време на обекта – т.е. от 17:00 ч. до 8:00 ч., чрез поставяне на подходящи подвижни заграждения, които лесно да се прибират! Това ще облегчи значително затрудненията, създадени от строителството и ще постави значителен баланс между частния и обществен интерес!
Считаме, за целесъобразно и настояваме и всички зелени площи- паркове, градини, междублокови пространства, игрища, пътеки към мостове и мостове, разположени в границите на Община Варна, да бъдат актувани с актове за ПУБЛИЧНА общинска собственост, с оглед осигуряване законовата им защита от застрояване и закрилата на обществения интерес!
Ние, както и много други наши съграждани, сме убедени, че град Варна от десетилетия е ПРЕЗАСТРОЕН и всяко разрешение за строеж, имащо за премет изграждането на нова сграда в границите на град Варна, такива каквито бяха определени с ОУП от 1988 г., не е целесъобразно и законосъобразно и не е съобразено с интересите на гражданите! Същото се отнася за всяко разрешаване на НАДСТРОЯВАНЕ в същите граници!
Прилагам: списък от 11 л. със 203 подписа и Копие от Молбата по чл. 250 до АС -Варна.

12.08.2015 г.
Гр. Варна​С уважение: ..............................


м Димитрова

Заедно можем повече!

2015-10-21 20:17:24

Уважаеми Съмишленици,

Заедно се борихме да защитим  зелените площи!

За да продължим борбата, ако желаете, на изборите можете да ме подкрепите с гласа си

(номер 11 в бюлетината за общински съветници: независим кандидат Мария Иванова Димитрова),

за да реализираме общите си идеи за зелена, красива, чиста и подредена Варна, в която Природата и Закона са над всичко и всички, за да създадем ред, справедливост и хармония в природата и обществото!

Програмата и биографията ми Ви пратих с предходното съобщение.

За повече информация, фейсбук страницата: Мария Иванова Димитрова - Варна - обществена личност.

 

С уважение: работеща за Вас Мария Димитрова!  

 

 

 

 


м Димитрова

подкрепете авторката на петицията, за да реализира идеите си!

2015-09-29 13:36:09

Скъпи приятели, след издигането ми за кандидат за общински съветник от Инициативен комитет от трима учители и четирима участници в протестите за Морската градина, против добива на шистов газ, за горите и др., бях подкрепена от 1300 души и регистрирана в ОИК под номер 

11 адв. инж. Мария Иванова Димитрова независим кандидат за общински съветник

 

Борбена и пряма, 5 г. трън в петите

на варненските управници – работи за гражданите, а не за партиите:

-Изграждане предприятия, общински жилища и образователни заведения, защото “Който затваря училища, отваря затвори!“

-Възстановяване общинските предприятия!

-Увеличаване на зелените площи, защото “Който унищожава зелени площи, създава потопи!

-Прекратяване продажбата на общински имоти!

-Осигуряване достъпни тротоари, градски транспорт и паркоместа!

-Запазване историческия център без нови строежи!

-Изграждане инфраструктура на крайните квартали!

Създаване ред, справедливост и хармония

в природата и обществото!

 

Фейсбук страница: Мария Иванова Димитрова – Варна – обществена личност

Ето и кратки данни за мен: 

Номер 11 инж. адв. МАРИЯ ИВАНОВА ДИМИТРОВА

независим кандидат за общински съветник

Работи за гражданите, а не за партиите!

 

На 45 г. , омъжена, с две деца. Инженер по изчислителна техника. От 2010 г. е и адвокат.

Води множество дела с обществен интерес: от 2010 г. по Закона за достъп до обществена информация :защо се продават имоти, ползвани от ОДК, кои имоти ползва ОДК, с какви актове са продадени/реституирани; колко са издадените разрешения и санкционираните за промяна на предназначението на гаражи в магазини; защо паркингите на институциите се ползват само от тях и са недостъпни за гражданите;защо паркинга на ФК не се ползва – колко паркоместа има той и този на Общината; има ли съставени актове за поставяне маси , столове и реклами по тротоарите; данъци Изгрев; уличните чешми; светофара пред ВМБ; косене и поддържане детските площадки...,

за които през 2011 г. е номинирана за наградата Златен ключ; През 2011 г. заедно с баща си води Колективен иск на 200 жителите на „Изгрев“ срещу Общината и СГКК- Варна.

Едновременно с делата изготвя и подписки – електронни (16 400 подписа) и на хартия (над 2000 подписа):

- да спасим Морската градина; -за запазване сградата на ОДК; - за запазване обучението след 4 клас в гимназиите; -за запазване статута на ресурсн.центрове; за запазване статута на ОДК и безплатното обучение в тях; за повече училища; -за АЕЦ „Белене“; - за забраната на строежи в историческия център на града; - за неучастие на България в конфликт с Русия и бившите й републики; -да спасим децата; - за спиране насилието и халтурата по малкия екран; - мораториум върху сечта;- защита горичката на „Подвис“ и всички зелени площи, игрища и между блокови пространства; - против отпадането на влакове...

- от 2012 г. Активно се включва в гражданските протести :

-против добива на шистов газ (баща й пише отворени писма до медиите и институциите – МС, Омбудсман, Прокуратурата – за невъзвратимото увреждане на добруджанските въглища в случай на такъв добив ); -против промени в Закона за детето; -против промени в Закона за образованието – финансиране от държавата на частни у-ща, отмяна приема след 4 клас в гимназиите, закриване хореографските паралелки, променя статута на ресурсните у-ща и общинските детски комплекси – за запазване безплатното обучение в тях.

- за запазване на Морската градина, за които на гражданските организации е връчена награда „Време 2012г.“ за активна гражданска позиция – протестите за Морската и внасяне подписки;-против безобразията; за мир; -против изсичане гората на Подвис, както и организира протести на жители на „кв.“Изгрев““ за изграждане инфраструктура ,съответстваща на плащаните данъци!

Участва активно в няколко сесии на Общинския съвет, за да отстоява гражданските си позиции :

спира от гласуване продажбата сградата на ОДК – 2 сесии :

- „през 1995 г. са предоставени на ОДК 8 имота (вкл. и опитното поле) , като към края на 2011 г. са останали вече само 3, единия от които в центъра на Варна – срещу хотел Ч.море – е в прогр.за продажба на Общината... пратих и молба с 500 подписа до министъра на образов.,защото съгласно чл. 39(3) ЗУТ, имоти, ползвани за образование, не може да им се сменя предназначението без негово одобрение; общо до момента сме събрали 1000 подписа; ... да се намери европейски начин на финансиране за бъдещето ни – нашите деца....“ ,„в навечерието на Коледа не ги ли е срам да гонят децата от ОДК на улицата посред зимата?!?“- м.12.11г. и

- м.12.12г., когато под нейния натиск оттеглиха от продажба сградата на ОДК.

- за Морската градина – 4.07.12г. : - 10 пъти напомняне на председателя, че имаме подадена молба за изказване на 3-ма граждани,но гласуваха да не дават думата на К.Павлова.

Ив.Станчов: „българин съм и съм извън Б-я 47 г. ...Това, което стана в този момент е безобразие. При нацистите в Германия беше така. Моля Ви, не започвайте с такива тактики. Аз съм канен тука...Излизам и ще кажа какво мисля за тази сесия и за вашето президенство!“;

- изсичане гората на „Подвис“ и застрояване сесия на 19.12.14г.: пак залата за танци на ОДК и възстан овяването Морската до Почивка; С какво законово основание и по чия заповед е изсечена гората на „Подвис“; нима забравиха защо станаха наводненията; ще бъде ли възстановена гората? Който унищожава велени площи, създава потопи! Оставям на Вашата съвест дали ще продължат потопите или ще живеем в един град с нормален климат!

- липсата на вода в „Изгрев“ , ПУП-а на Чайка и дет.площадки -засед. 5.8.15г.:

-минута мълчание за жертвите на Хирошима и Нагасаки;

-да се актуват вс.зелени площи, междублокови пространства и игрища с АПуОС; ако не бяха дадени парите за ненужния ПУП на Чайка, а за водоснабдяване на „Изгрев“(плащаме 2 пъти по-големи данъци от Владиславово), нямаше да ги има и двете групи протестиращи!... Какво ще направят ОбСв и Км да осигурят жизненоважната вода (конституционното право на живот) – до тогава с туби и водоноски да им доставят и данъците да бъдат намалени...“

- наводненията - 05.07.2014г. - обръща внимание на ОбСв върху организацията на системата за гражданска защита.

 

Ако желаете, на изборите можете да ме подкрепите с гласа си, за да реализираме общите си идеи за зелена, красива, чиста Варна, в която Природата и Закона са над всичко и всички, за да 

създадем ред, справедливост и хармония

 

в природата и обществото!

 

С уважение: работеща за Вас : Мария Димитрова

 


м Димитрова



Споделете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи

Как да популяризираме една петиция?

  • Споделете петицията на стената си във Facebook и в групи, свързани с темата на петицията Ви.
  • Свържете се с приятелите си
    1. Напишете съобщение, в което обяснявате защо сте подписали тази петиция, защото хората са по-склонни да я подпишат, ако разберат колко важна е темата.
    2. Копирайте и поставете уеб адреса на петицията във вашето съобщение.
    3. Изпратете съобщението чрез имейл, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram и LinkedIn.



Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...