Призив от човек, чийто детски спомени за Втората Световна Война никога няма да избледнеят!

Уважаеми г-н Президент,


С цялата си вяра към Вас и дълбоката си убеденост във Вашата честност и стратегическа мисъл, Ви призовавам, от името на българския народ да се обърнете към държавните ръководители на всички Балкански страни, за да се подеме инициатива на Балканските народи „Разумът над безумието“.
Въпреки че народите на Балканите са преживели ужасите на междусъседски, братоубийствени войни, днес уви външни сили се опитват отново да превърнат Балканите в барутен погреб на Европа. Това безумие трябва да се спре в самия му зародиш!


Вие имате подкрепата на над 80% от българските граждани, които искат България да остане неутрална във военния конфликт между Русия и Украйна. Вие имате силата, енергията и способността да застанете начело на инициативен комитет за прекратяване на военните действия. Инициативата да се утвърди като дело на Балканските народи в борбата им за справедливост и хуманизъм, с главна цел: обществен натиск върху действащите правителства за:
•    спиране на доставки на оръжия и боеприпаси, на която и да е от двете воюващи страни,
•    територията на Балканите да не се използва за тренировъчни бази на войници от воюващите страни, нито за полеви бази за изпращане на каквито и да било военни части към зоната на военни действия,
•    въздушното пространство на Балканите да не се използва за военни маневри, включително и за контрол на дронове,
•    Черно море да остане зона, свободна от военни операции.   


България трябва да ухае на български рози, а не да вони на барут! На Балканите да се чуват песните на Орфей, а не тътенът на бомби и ракети! Камбаните на Монумента Знаме на Мира да заехтят с пълна сила и тяхното ехо да огласи не само Балканите , но и цяла Европа!
Под наслов „Разумът над безумието“ да се организира Балканска конференция за мир, на която да се поканят представители и на двете воюващи страни, с огромната надежда, най-сетне да се спре безсмисленото избиване на стотици хиляди млади мъже на фронта.

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Донка Янева да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...