България не заслужава пилона на Рожен

От доста време се говори и пише за пилона, който ще бъде всигнат на връх Рожен в прослава на България. Ето линк към сайта на инициативата:

https://pilon.rozhen.bg/ 

Ето и линк към статия в Свободна Европа: 

https://www.svobodnaevropa.bg/a/32465934.html#comments 

Девизът на проекта е "България заслужава". Това е поредното безумие, облечено в "патриотични" дрехи. Твърди се, че цифрата 111 била магична. Но не се казва какво прославящо България има в нея. Как точно този пилон ще прослави България? Коя България? Аз също съм България и не искам да заслужавам такова нещо. Цинично е, че този проект по документи се води "преместваем обект", защото само като такъв може да получи строителни разрешения. Обяснява се в сайта на проекта, че ще бъдае използвана много тежка строителна техника и транспорт. Но не се обяснява как тази техника ще стигне до там - в сърцето на Родопите, на едно толкова красиво място, което вече е разкопано и наранено.

Защо инициаторите не учредиха 111 стипендии за деца в нужда например? 

Или поне защо вместо един пилон от 111 метра не са три числа 1, всяко високо 111 метра и боядисани в цвета на националния флаг. Няма ли да е още по-величаво?

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Венелин Илиев да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...