Закриване на партия ДПС

Съществуването и създаването на партии на етническа и религиозна принадлежност е противоконституционно. Партия,работеща за интересите на друга страна и против нашите национални е абсурдна. Освен закриването на тази партия, ще изискаме разследване на членовете й, бивши и настоящи, най-вече на Ахмет Доган, Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски за злоупотреба с власт, произход на милионите им, тайни връзки с Турция, съдействие в нелегалното разпространение на радикален ислям, публични изяви на турски език при провеждане на предизборна кампания и само едно от скандалните изявления на лидерите на партията:

"Тази земя /б.р. България/ е нашата земя. Ние не сме имигранти там. Турция е нашата родина. Останахме там след Османската империя. Нашата борба е да защитим турската си идентичност" -думи на Карадайъ от 2021г.

Българската държава включва различни етноси и религии и се отнася справедливо и безкрайно толерантно към всички тях. Но,ако някой има намерение да прокарва недемократични идеи по демократичен път, ще трябва да бъде готов за отпор.