Петиция за продължаване на онлайн обучението до след коледната ваканция

Уважаемо Министерство на Образованието,

Това е някаква подигравка! Положението в държавата е ТРАГИЧНО. Цяла Европа затваря, а Вие пускате всички ученици от I-XII клас, и то с тестване веднъж седмично.

Защо ни беше нужно 2 седмици преди най-светлите празници, когато всеки стои вкъщи със семейството, всеки иска да е здрав, да си правите "експерименти" с нас, учениците, здравето ни и това на учителите? Няма места в болниците, а Вие отваряте училищата. Някой попита ли нас, ученици и учители, какво ни е? Всеки ден по 7 часа с маска на лице в класната стая, в която ни задължават да отваряме прозорците. Метеорологичните условия нито позволяват стоенето на отворен прозорец, нито са подходящи за присъствена форма на обучение в 7:30 сутринта. А така нареченото "асинхронно обучение" е просто безсмислено. Нито учители, нито ученици са съгласни. Крайно неподходящо е седмица преди смяната на правителството, да се правят такива кардинални реформи.

Стресът е голям, събират се по повече от едно изпитвания на ден, всеки ден, класни работи поредни дни. Точно преди най-светлите празници непълнолетните деца сме под стрес сякаш в сесия в университета. Това е не само подигравка, а безразсъдие. Ами здравето на учениците, а психическото здраве на БЪДЕЩОТО ПОКОЛЕНИЕ? И на нас ни омръзна от днес за утре да се изисква невъзможното. Омръзна ни постоянно да сме в някаква информационна мъгла и незнание – до миналата седмица класни ръководители ни съобщаваха липса на тестове и ни уведомяваха за онлайн обучение до края на календарната 2021 година. А сега какво? От днес за утре всички в клас?

Апелирам към Вас, проявете разбиране. Оставете ни онлайн до края на календарната 2021 година.

С подписването си упълномощавам ученици да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.