Заедно за Възраждане на България

Ние, българите, емигрирали в чужбина поради различни причини, но най-вече икономически и здравни, се обръщаме с молба от най-дълбокото кътче на душата си към всеки българин, намиращ се на родната ни земя и всеки друг, нейде по света да подпише настоящата петицията.

Нека застанем на страната на свободата, на страната на справедливостта!

До нас, живеещите в чужбина, достигна информацията, че на 30-ти ноември от 10:00 ч. започва делото по “забраната” на политическа партия Възраждане.

Като хора, които живеят извън пределите на страната, но се интересуват живо от случващото се в родината ни и имащи възможността да наблюдаваме по-обективно отстрани, сме наясно, че партия Възраждане е най-явната опозиция на настоящото българско правителство.

Активно следим политическата обстановка в България. Вредите, които нанасят настоящите управляващи, са очевидни и пагубни. За нас пораженията са явни. Всеки път, когато стъпим на родна земя при осиротелите си семейства, отчитаме все по-негативни разлики в сравнение с предходните ни посещения и за съжаление, те касаят всяка сфера на живота.

За нас, единственият изход е да се премахне настоящото управление и всички участвали в него през последните 30 (тридесет) години. Трябва да се сложи истинско ново начало и страната ни да бъде управлявана от хора с нужния висок морал, изконно чувство за справедливост и необходимите отговорност и експертност за съответните високи позиции.

Убедени сме, че членовете и хората с експертно знание от Възраждане са алтернатива за страната ни сега. Това е българска партия, която поставя на първо място българския национален интерес. Възраждане е създадена от хора като нас – доброволци, български граждани, обединени безкористно от желанието за просперираща България. Това е партия, която не е подвластна на чужди политики и чужди капитали. Тя не е финансирана нито от чужди фондации, нито от български олигарси. Разполага с ограничен финансов ресурс (субсидия в размер на 1% от партийните субсидии в страната), но с експерти в различни сфери и с неограничена подкрепа от нас - българите в страната и чужбина. Решенията, които предлагат за различните сфери от живота, заложени в предизборната им програма, са пътя към по-светли бъднини.

Днес е необходим къртовски труд, за да променим България, усилена работа от всеки един от нас. Необходима е спешна промяна, която да навлезе като норма, да създаде нов фундамент на гражданско общество, притежаващо истински ценности и те да бъдат отстоявани.

За нас, българите в чужбина, инструментът на промяната е Възраждане и възможността партията да участва в предстоящите избори, трябва да бъде налице.

Запознати сме, че в продължение на десет месеца председателят на Възраждане - д-р Костадин Костадинов и учредителите на партията са подложени на политически натиск, чрез държавни институции и медии, приближени до правителството. Тези действия, обаче, не ще унищожат Възраждане, защото това е кауза и идеал. А каузата, идеалът, свободата, Бог - те са по-висши ценности и от човешкия живот. Доказателствата за това са пред очите ни - отдадените животи на толкова много велики българи, отстоявали именно тези ценности, в резултат на което са настъпвали смайващи промени.

Поради безсилие, правителството отново прави опит да забрани партията. Неговите инструменти са държавните институции. Ясно ни е, че държавата е предприела мащабна акция, използвайки ДАНС, съд и прокуратура за унищожението на Възраждане. Учредителите са били заставяни да дадат неверни показания. А това е диктат!

Зорко следим и призоваваме българското правителство да прекрати репресиите!

Настояваме съдията по делото на Възраждане - госпожа Венета Цветкова – Комсалова да си даде отвод и да не участва в „мръсната поръчка“, възложена от управляващите.

Отправяме апел към всички вас, българските съдии, да откажете да съдийствате по това безпрецедентно дело в съвременна България и нека няма кой да извърши грозния акт – забраната на Възраждане!

Възрожденци, намиращи се в пределите на родната ни земя, бъдете на 30.11.2020 г. в 9:00 ч. пред Софийски градски съд, за да защитим бъдещето на България и свободата!

Всеки, подписал тази петиция, поставя подписа си под отвореното писмо и отдава част от помощта си!

Благодарим Ви сърдечно!

Чрез подписа ми упълномощавам Александър Николов да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.