Да запазим бетонния мост в град Пловдив, свързващ бул. "Христо Ботев" с бул. "Македония"!

Петиция срещу Проект за изменение на подробен устройствен план – план за улична регулация (ПУП-ПУР) “Комуникационно-транспортен пробив под жп ареал на Централна гара Пловдив, свързващ бул.“Васил Априлов“ и бул.“Македония“ към Проект „Рехабилитация и железопътен участък Пловдив – Бургас – фаза 2“, Проект 1: Развитие на железопътен възел Пловдив, участък № 11 Централна гара - Пловдив    

На 27.09.2018 г. Ощински съвет Пловдив одобри проект на НК ЖИ в който окончателно премахват бетонният мост на град Пловдив! Проекта не предвижда изграждане на ново съоръжение на негово място, а  неговото премахване завинаги!

Ние не желаем премахването на бетонния мост в град Пловдив, който свързва бул. "Христо Ботев" с бул. "Македония" и в момента е единствената връзка от центъра към кв. Кючук Париж! Тази връзка ще бъде премахната завинаги и не се предвижда изграждане на нова подобна за в бъдеще! Според нас колкото повече пътища позволяват преминаването на жп линийте, толкова по удобно и облекчено ще е движението!

Ако се премахне бетонния мост няма начин да се преразпредели потока от коли, няма да има мотивиране на потоците и ще се получи огромно движение, задръствания и тапа на кръговото движение на Централна гара! 

Съществуват стари проекти за повдигане на бетонния мост, но са отхвърлени и сега с този проект бетонният мост се премахва окончателно!

Подпишете петицията срещу одобряване на горепосоченият проект, за да запазим бетонния мост!

Този проект предвижда отчуждаване на над 50 частни имота! Стотици хора ще бъдат принудени да напуснат домовете си въпреки техните протести и несъгласие!

Подпишете петицията срещу одобряване на горепосоченият проект, за да запазим домовете на хората!