За съобразяване с устава на БЪЛГАРСКА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА

В непосредствена близост до православния храм “Свети Николай Чудотворец”, в центъра на град Варна, се намира барът “Делфино ди мода” и плаща наем, за да ползва част от църковната територия, което противоречи на принципите на БПЦ.

Раздел II от Устав на БПЦ гласи: “Църковното настоятелство има следните права и задължения, чл. 14: “застъпва се пред компетентните органи  да не се откриват около храма и на разстояние по-близо от 100 м. търговски и туристически обекти, питейни, увеселителни и развлекателни заведения, както и да не се развиват дейности, които противоречат на православната вяра, църковния живот и традиция.”

Заведението по документи е със статут “кафе-сладкарница”, но функционира като бар.

С подписа на петицията, Вие подкрепяте следните искания:

1. Ограничаване територията, която заема “Делфино ди мода” - да не заема от църковната площ.
  2. Забрана за работа с удължено работно време, така че недвусмислено да отговаря на статута си за “кафе-сладкарница”, а не “бар”.

peticia6.jpg

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван на нашия сайт. Въпреки това, авторът на петицията ще вижда цялата информация, която ще предоставите в този формуляр.