В подкрепа на Политиците, дръзнали да се опълчат срещу националната лотария

Във връзка с тази публикация, движението на Будните граждани (няма такова движение б.а.) създаде тази петиция в подкрепа на  Политиците, дръзнали да се опълчат срещу националната лотария.

Capturepticia1.PNG

 

 

Скъпи НЕприятели на „Националната лотария“, 
Обръщаме се към всички Вас – зрители на това, как "любимата игра" иска да продължава с безчинствата си, с апел за подкрепа. Политици искат да ликвидират лотарията, като забранят свободното ѝ разпространение в търговската мрежа, както и рекламата ѝ.

Нека ги подкрепим!!!

Малко история за лотариите и тяхната идея:
"Първите проведени лотарийни игри с парични награди и билети за свободна продажба са били в Ниските земи през 15 век. Много градове са превели публични лотарии за да съберат пари за градските укрепления и да помогнат на бедните. Градски записи на Гент, Утрехт и Брюж показват, че лотариите може да бъдат дори по-стари. Документ с дата 9 май 1445 г. сочи, че се е провела кампания за събиране на пари за градските стени и укрепления чрез лотария, включваща общо 4 304 билета и парични награди на обща стойност 1737 флорина. През 17 век е било съвсем обичайно в Холандия да се провеждат лотарийни игри с цел подпомагане на бедните и събиране на средства за всякакви видове обществени нужди. Лотариите са станали много популярни сред хората и са се приемали като безболезнена форма на данъчно облагане."

С агресивното си поведение, реклама и продажба на лъжливи надежди, въпросната игра уби спортния тотализатор, истинската национална лотария, която дарява половината от средствата за развитието на българския спорт.


Подпишете се в националната подписка в подкрепа на предлаганите законодателни промени!

Да на Спорта, Не на Лотарията!

Image already added
 
 
 

от будните граждани    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам от будните граждани да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Facebook