Русенци искаме от БНТ право на отговор, по въпроса за въздуха който дишаме

На 30 април 2018 година в сутришния блок на БНТ1, депутатът Искрен Веселинов говори за протестите на Русенци против замърсителите на въздуха, който дишаме. Той каза, че извън работната среда почти нямало изспускани неорганизирани емисии през последните седмици (става дума за "Монтюпе"). Заедно с това определи и причините, поради които въздухът, който дишаме Русенци е вреден, както и възможните мерки, които биха довели до подобряване качеството му.

Във връзка с горното, заявяваме, че организираните и проведени от нас протести  имат конкретни искания, които са породени от отказа на управляващите, в т.ч. и на народните представители от Русе да предприемат адекватни мерки за решаване на проблема. Считаме, че поднесената на зрителите информация за замърсяването на въздуха в Русе е невярна и е единствено от гледната точка на управляващите, но не и на нас - Русенци!

Молим БНТ, да ни даде прово на отговор, в съответствие с Етичния кодекс на медиите, в същото предаване , в къщото часово време и със същата продължителност.

ВИЖТЕ ИЗКАЗВАНЕТО НА ВЕСЕЛИНОВ НА ВИДЕО: https://web.facebook.com/ruseelit/videos/1752815331443937/

 

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Бойко Никифоров да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Facebook