Узаконяване на сурогатното майчинство в България

Пиша този текст през сълзи,как да намеря " утроба назаем? Никога не съм предполагала,че това ще ми се случи.Но живота се случва докато правим планове.Няма да пиша моята история,ще пиша за живота.Отварям очи и си мисля днес ще го направя!Ще пусна петицията,защото искам шанс.Искам надежда!Искам сълзи от щастие,дъхът ми да спре.Мога да изпиша много но мислите се блъскат в главата ми и пиша това което чувствам в момента.Чувствам безсилие,празнота,болка.И за да не остане някой с грешно впечатление/имам син който безкрайно обичам/но начина по който правото ми да стана майка отново беше отнет по жесток и мъчителен за мен начин.Мисля че намирам утеха в това и считам за мои дълг и лично убеждение да се боря докрай,за правото на нов живот.Щом в България може да получиш донорска яйцеклетка,можеш да я дариш.. защо тогава неможе друга жена да износи детето ти?Изчетох почти всичко в интернет пространството...Хиляди обяви жени,едните търсещи другите предлагащи утроба за 9 месеца,срещу заплащане?исках да бъда подготвена,но как може човек да бъде готов за нещо което дори и църквата отрича?Не ми се слушат тези,хипотези и заучени фрази.

Неискам да търгувам и да пиша обяви с фалшив профил,трепереща че това което правя е незаконно.Искам закон за сурогатното майчинство в България.Ясни и точни критерии, равноправни за всички потенциални и бъдещи такива жени с непродуктивни проблеми.Изконно право на жената е да бъде майка.Не ни отнемайте това правоИскам надежда и нещо назаем...една утроба за 9 месеца,за да има радост в домовете ни.За да има на кого да разказваме приказки,за да има кой да ни обича!bebetae-300x246.jpg

Днес заставам с името си пред Вас и ви моля,дайте шанс,и споделете борбата ми.

Жени Димова /жена без матка/...

Жени Стойчева Димова    Свържете се с автора на петицията

Чрез подписа ми упълномощавам Жени Стойчева Димова да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.