Против общинския произвол, презастрояването и липсата на места в детските заведения

0000048769-middle_(2).jpgВсички сме потърпевши от презастрояването!

Децата ни няма къде да играят, все повече намаляват местата в детските градини и училищата. Повишава се напрежението в обществото и се трансформира в агресия, която рефлектира върху най-малките, а именно децата ни.

Кметовете на общините облагодетелстват частни инвеститори, на които издават разрешения за строежи, а в последствие ехидно се подсмихват и се оправдават, че не зависи от тях дали ще се строи. Не мислят за обществото и местното население, но вероятно има причини и за това, вероятно се облагодетелстват от рушвети, които ги заслепяват.

В кварталите на столицата вече е непоносимо да се живее, а това не е проблем на местните управи, тъй като те не мислят за населението а за инвестиционните си проекти. Общините обаче са на гражданите, до които кметовете са длъжни да се допитват и съобразяват. Все повече се увеличава трафика на движение, намалява безопасноста на населението, замърсяването на въздуха и дефицита на междублокови пространства.

Огромното текучество в училищата и градините е факт. Учителите не могат да се справят с огромното количество деца. Децата не разполагат с нужното пространство и внимание. Тези причини водят до нагнетяване на напрежение между родители, учители и деца.

Нека се противопоставим и да спрем общинския произвол, да подсигурим спокоен и безопасен живот за децата си!

МОЛЯ ВЛЕЗТЕ В ИМЕЙЛА СИ, ЗА ДА ПОТВЪРДИТЕ ГЛАСА СИ ЗА ПЕТИЦИЯТА!!!

Чрез подписа ми упълномощавам Йордан Тодоров да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.